Гърция с пълна забрана за плащане в брой за транзакции над €500 от 2024 г.

Тотален контрол върху обществото се установява, когато джобът е контролиран
17 дек 2023 20:15, Анисия Иванова
248
Гърция с пълна забрана за плащане в брой за транзакции над €500 от 2024 г.
Снимка: БГНЕС

Гръцкото правителство въвежда пълна забрана за използването на пари в брой при транзакции над 500 евро от началото на 2024 г. с цел постепенното им премахване в цялата икономика, Целта е справяне с укриването на данъци.

Съгласно новата наредба тези, които приемат плащания в брой над този лимит, ще бъдат глобени с двойна сума на транзакцията. С други думи, ако предприятия или свободни предприемачи получат 2000 евро в брой от клиент, ще загубят 4000 евро.

До пролетта на 2024 г. парите в брой ще бъдат заменени от „ПОС навсякъде“. Всеки път, когато се плаща с карта, разписка ще се генерира автоматично на касата на магазина и ще се изпраща до НАП, какво и как е платено с карта.

Неслучайно скорошно изявление на Кристалина Георгиева, управляващ директор на Международния валутен фонд (МВФ), каза, че цифровите валути на централната банка (CBDC) имат потенциала да заменят парите в брой, информира кореспондентът на Bulgaria ON AIR в Гърция Силвия Станчева.

Без пари в брой хората не само ще загубят способността да купуват нещо без знанието на всички служители на Министерството на финансите, но дори ще загубят контрол върху собствените си пари, тъй като цифровите валути са "софтуер" и когато властите искат, те ще откажат достъп на гражданин, който се смята за техен "собственик".

Именно абсолютният контрол върху парите на другите хора от централното правителство ще им позволи да получат достъп до тях, когато "възстановят" своя избор.

Внимателен поглед върху гръцкия пазар показва, че получаването на ресто при плащане с банкноти става все по-трудно. Гръцките банки вече затварят клоновете си. Това също означава, че в близко бъдеще ще има недостиг на пари.

Дори такова елементарно нещо като родителите да дават джобни пари на децата си ще се превърне в процес, който е не само сложен, но и незаконен. Тотален контрол върху обществото се установява не когато властите се опитват да контролират разговорите на хората, а когато техният "джоб" е напълно контролиран.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


248
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
217
23
 
3
 
! Отговори
Пръскачка с белина преди 4 месеца
Само така! У нас над 50 лв трябва да ограничат!
216
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Гледали ли сте филма "Козият Рог" или "Време Разделно"? Там се вижда, как Българските Ковбой - селяни и Българските Амазонки са вардели своите Банки - Златните Пендари на гърдите на момите от вандалите, барбажинците, от изнасилвачите....
215
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
България е имала една от най - стабилните банки в света по време на Третото Българско Царство, където Българските Ковбой са си държали парите - Българският Лев, а Златото е продължавало да стой на шиите и гърдите им във вид на гирлянди от златни монети от различни епохи на техните деди - родове! СССР по заповед на Сталин влезна по Българските земи, въведе крепосничеството - Иззе земите на Селяните! Унищожи Българските Банки - Златните Пендари по гърдите на Съпругите и вандалите влезнаха!
214
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Българските Ковбои - селяни започват да правят първите Банки по света във вид на Златни Герлянди по Шиите на своите Съпруги. За да има Род и да има Велик Български Народ по Тракийските, Македонските земи на север и на юг и на запад.Ако някой Крадец е взел парите от твоята Банка - Пендарите на Съпругата ти, това означава, че я е изнасилил и тогава, Буб, Бум, Бум. Нашите Български Легиони в Градовете, са вардели селяните от външно нападение на чергари, за да има ядене, червено вино и ракия!
213
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
За обмен на различни продукти Траките са измислили и първата Златна монета в местността Лидия в западната част на днешна Турция. Защо са я измислили... понеже като даваш злато, то има най-различна тежест - стойност. А Траките са направили Златна Монета която има една тежест.... После всички Царства са поставели образа на своите Царе по монетите за да има Велики Царства - Първите Държави на Балканите!
212
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Първа златна цивилизация на земята - "Варненската Цивилизация! Защо се е наричала Златна Цивилизация, а не медна или желязна? Понеже Злато можеш да го намериш по земята, а медта и желязото е трабвало да ги произведеш от медните и железни рудници!
211
1
 
22
 
! Отговори
Фашаг преди 4 месеца
Гръцките фашисти.......нацизъм и фашизъм плъзват отново в Европа! Тоя фашистки съюз вече се е запътил към своя край.
210
29
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Само измамници биха се притеснявали, че при справка ще е проследимо от държавни служители къде са плащали едри суми пари, т.е. това е добро решение и аз бих се радвал да го видя и в България. Хайде вече и заплатите също да спрат да се плащат "в пликче" и така разни работодатели мошеници да извиват ръцете на работниците си и да не искат да им плащат реални осигуровки. После наивниците ще викат "Защо ми е малка пенсията?!". Ами защото си се съгласявал да работиш в сивия сектор и си бил съучастник.
209
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До Анонимен 195, а бе плоски, какви американски банки в гърция те гонят? Явно си от най-смешните др0гари - клоуни, тип Белата Златка и г-н Копейкин.
208
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Комунделите в гърция много обичат да имат контрол върху чуждите пари, както всички цоциалисти ест. Не стига, че си платил данъци, после плащаш обирджийско ДДС, а накрая не можеш и да си ги харчиш на спокойствие, защото имало 20-30 измамника, който държавата не може да хване. В САЩ подобна дивоттия няма да мине никога.
207
23
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Не забравяйте, че също така този "контрол" ви помага срещу измами. Като защитени са както продавача, така и купувача. Браво на гърците!
206
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До Анонимен 192 Колко пари ще има за инфраструктура? Толкова, че вместо по 100 милиона за 10км път ще плащат 500 милиона и ще има повече в офшорките и чекмеджетата. Да не мислиш, че повече пари в държавата значи повече свършено? Значи повече за крадене.
205
0
 
12
 
! Отговори
Токмаков преди 4 месеца
Нищо ново. Дядовците ми са говорили за подобно злодейство още през 70 те години. Който има библия скрита от комунистическите престъпници може да го прочете. Предупредили са ви от векове ама кой да чете. Лошото е че тук комунистическите простаци и наследниците им отдавна се разплащат с карти . Питайте се защо!????????? И ще стигнете до отговора.
204
1
 
10
 
! Отговори
do 194 преди 4 месеца
Ами то и сег си на едно щрак, бе човек. Имаш пари ама са в банкомат- щрак и не можеш да теглиш. Имаш в банка- един мейл , че си издирван, че л.к. не е валидна и пак си щрак....Да не би да си държиш всичко в дюшека у вас или да работиш само ръка в ръка?
203
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Скандинавските държави още преди пет години започнаха този експеримент да премахват кеша,те само са постигнали напредък защото са си го поставили за приритет и са малобройни нарди.Но това е само там.
202
10
 
7
 
! Отговори
Токмаков преди 4 месеца
До *** Ако беше попрочел и ограмотил мозъчето си щеше да разбереш че цялата злина идва от братската ти руска страна. Пример ограбените банки през прехода в България и фалиттие им е руско дело и експеримент тук при нас. След това подобно се случи в Ресията Ви. Отдавна се говори за карти на разплащане и там. Всичко съгласуват със запада за обедняване на човечеството и привеждането им към робство. И войната в Украйна е общо решение на Москва със запада. Кръга от олигарси си живее разкошно .
201
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Сивия сектор си е работа на държавата да го лови има си икономическа полиция,но отнемането на основни права на всички граждани е друго-ограничаване,тотален контрол и подчиняване.
200
1
 
24
 
! Отговори
Обективен преди 4 месеца
Вече са абсолютни безправни роби! Скоро това ни чака и нас.
199
1
 
29
 
! Отговори
Токмаков преди 4 месеца
До ТеВ Норвегия някои не са виждали пари от 10 години. Роби. Защо хората позволяват на престъпници да се гаврят с живота им. Тук в България най простите и неграмотните вече се радват на робството си.
198
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Посягат на свобдите на гражданите-първо беше на придвижване,после на избор на медицинска интервения,после право да работиш,учиш,посещаваш места без тази ин венция,сега правото да се отопляваш,да носиш пари,да плащаш както и за коквото искаш и т.н.