ЕС спира излъчването на четири руски медии

Русия е ангажирана в непрекъсната и съгласувана пропаганда, според ЕК
17 май 2024 20:23, Анисия Иванова
84
ЕС спира излъчването на четири руски медии
Снимка: БГНЕС

Нови санкции наложиха държави членки на Европейския съюз срещу четири руски медии, забранявайки им да излъчват и публикуват на територията на ЕС, съобщиха от пресслужбата на ЕК.

Санкции са наложени срещу следните руски медии: "Гласът на Европа" (Voice of Europe), "РИА Новости", "Известия", "Российская газета".

"Русия е ангажирана в непрекъсната и съгласувана пропаганда и дейности за манипулиране на информация, насочени към гражданското общество в ЕС и съседните страни, като сериозно изкривява и манипулира фактите", отбеляза Европейската комисия.

"Тези пропагандни действия са насочени чрез редица средства за масово осведомяване, които са постоянно или косвено контролирани от ръководството на Руската федерация. Такива действия представляват значителна и пряка заплаха за обществения ред и сигурността на ЕС", се допълва в съобщението на ЕК, предаде "Фокус".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


84
Още по темата: ЕКспиранеруски медии
Още от Русия
Поне 7 нови гръцки милиардери, забогатели от доставката на руски петрол
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
76
0
 
4
 
! Отговори
баба мара преди 2 седмици
затова нито един глас за ес на изборите
75
0
 
3
 
! Отговори
Олимпий Панов преди 2 седмици
Ще има прегледи при Урсулка!
74
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Само кривоносият Соросяга. Ураааа
73
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
До ВЪХ НЕДЕЙ Щото всички руски драскачи са впрегнати здраво на работа. Затова ви спират каналите, за да не можете да "работите"
72
3
 
8
 
! Отговори
ВЪХ НЕДЕЙ преди 2 седмици
Погледнах да видя колко са ЗА и ПРОТИВ Русия и констатирах че до 50 номер коментар по войната в Украйна 90% са ЗА Русия! Що така бе?
71
1
 
7
 
! Отговори
Чери00 преди 2 седмици
Бре, чак сега ли кога руснаците ги изпотрепаха гъзолизците и помошниците им! Ама голям либерален страх има в главите им!
70
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Супер, но цензурата няма да помогне!?
69
10
 
4
 
! Отговори
Сата НАТО преди 2 седмици
Липсват ми изключително шоутата на Скабеева и особено на Соловьов. Направо съм се заливал от смях с тях... Човек така хубаво може да намрази сичко рузко като ги гледа!Последния български сигъ нин е морален великан в сравнение с теа ***.
68
13
 
2
 
! Отговори
ДОБРО УТРО, БЪЛГАРИЯ преди 2 седмици
Крайно време беше!!
67
2
 
13
 
! Отговори
Фон Говнен преди 2 седмици
Да живее Русия!!!
66
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
То ПП и те дават помощи преди ротацията подариха 100 милиона на Украйна ,Бойко каза че плетели ръкавици за зимата но че станат по рано юли август )))
65
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Я есевсовцие чиие си мислят че като спрат излъчване на медиите чепонедят Путин жестоко се лъжат ,сащ ЕС и още поне 100 държави дават оръжие и милиарди на Украйна и едно нищо ,скоро Путин че си вземе Украйна и зелето че бяга чак в сащ
64
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
А на практика е точно обратното! Цензура, лъжи, и манипулации! И руснаците послъгват. То по- скоро премълчават някои неудобни за тях неща. Но истинските лъжи и манипулации са от про- западните медии. Като се започне от "евакуираните" фашаги от Азовстал, на които даже татуировките със свастиките не показаха, мине се през театъра в Буча, и се стигне до "средния пръст", който другаря Си показа на ЕС преди няколко дни, а по всички западни медии представиха посещението му като успех за западната дипл
63
8
 
9
 
! Отговори
До Анонимен 63 преди 2 седмици
Споко, пътуваме. Не е толкова беден българинът, че да не пътува. И не от днес е ясно, че Европа не е предишната Европа. Както и Русия. Точно сега, по време на военните действия, не знам какви са промените, но преди СВО-то, доста лъскави градове има и в Русия, особено големите и известните. И животът беше също доста добър. А тия забрани на това и онова, време е да останат в миналите векове. Трудни са за осъществяване днес.
62
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Към 17.05.2024 година Европа не е това, което си представяте. Това, което си представяте е била Европа преди много време. Ако не бяхте бедни и можехте да пътувате, щяхте да знаете това. В Русия не съм ходил още и не знам как е точно, но подозирам, че е много различно от рептилските лъжи.
61
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Тоталитаризъм и потъпкване на свободата на словото и свободата на информиране.
60
4
 
15
 
! Отговори
Хи хи до 57 Правилно преди 2 седмици
Ти поглеждал ли си картата колко голяма е Русия, и колко малки са ЕС и САЩ !! Две жужета ще изолират гиганта ??
59
3
 
21
 
! Отговори
Хи хи преди 2 седмици
Колкото повече забранявате, толкова повече не ви вярваме !
58
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Значи сега е оправдано да ги острелят като Фицо?
57
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
"агресията и срещу света"?? СВЕТЪТ, Азия, Африка и Южна Америка подкрепя Русия. Против Русия са САЩ и техните пудели, около 25% от държавите, 10%пт хората.