Словашкият вицепремиер: Възстановяването на Фицо ще продължи дълго

Болницата твърди, че състоянието му е "задоволително"
29 май 2024 19:37, Стела Стоянова
28
Словашкият вицепремиер: Възстановяването на Фицо ще продължи дълго
Снимка БГНЕС, архив

Възстановяването на премиера Роберт Фицо след опита за убийство ще отнеме "изключително дълго" време, каза днес словашкият вицепремиер Роберт Калиняк, цитиран от Франс прес.

В същото време болницата, в която се лекува Фицо, определя състоянието на премиера като "задоволително", пише БТА.

Словашкият премиер бе прострелян на 15 май след правителствено заседание в град Хандлова, Централна Словакия. Министър-председателят претърпя две хирургични интервенции, които продължиха няколко часа, в болница в град Банска Бистрица, където се намира и понастоящем.

"Възстановяването на премиера най-сетне тръгна по правилния път. То ще бъде изключително продължително, тъй като нараняванията му са много сериозни", каза Роберт Калиняк след заседание на словашкото правителство, като отбеляза, че премиерът вече е в състояние да се храни.

По думите на Ерик Калиняк, ръководител на съветниците на премиера, който стана свидетел на стрелбата по Фицо, министър-председателят се е разминал "на милиметри" със смъртта.

Болницата в Банка Бистрица заяви днес, че "лечението на премиера продължава по план и състоянието на пациента е задоволително".

Предполагаемият извършител на нападението срещу Фицо, идентифициран от словашките медии като 71-годишния Юрай Цинтула, бе задържан веднага от охранителите на премиера.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
0
 
0
 
! Отговори
Юлиян до Зозо преди 1 месец
А сигурно и по този начин,с такива методи,започва и "крепне" "димокрацията" на запад.
26
0
 
3
 
! Отговори
Христо Христов преди 1 месец
До Анонимен/16 "Предполага се, че Русие е нападнала Укрия, ама не е сигурно" - ами по ВСИЧКИ дела дето Украйна води срещу Русия от 2014 до 2022 година Русия е оправдана с изключение на едно - че не е помогнала достатъчно за разследването на МН-17. Така че нищо чудно и СВО да е точно според международните закони.
25
0
 
2
 
! Отговори
Христо Христов преди 1 месец
Дано се оправи и даде заслуженото на либералите в Брюксел и техните разсейки в Словакия!
24
0
 
1
 
! Отговори
дедо Ташунко преди 1 месец
Банска Бистрица, уважаема джурналистке.
23
0
 
2
 
! Отговори
Юлиян преди 1 месец
А някой разбра ли,че жената на убиеца Цинтула е украинка и е опитала веднага да избяга в Украйна,но е била хваната и задържана.
22
7
 
2
 
! Отговори
Паню Баирски преди 1 месец
И да се оправи, този руски слуга и недоубит комунист никога повече не трябва да се допуска до властта!
21
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Аз виждам с очите си как евроатлантика го застрелва друго не ми трябва. ----///----- На челото ли му пишеше, че е евроатлантик? Ами ако е Путин му е платил?
20
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Щом досега не се появил да каже две думи пред камера, май ще си остане "задоволителен" като Шумахер.
19
13
 
6
 
! Отговори
Зозо преди 1 месец
Фицо е аут. Така приключват cлyгитe на Психото от Мордор.
18
5
 
10
 
! Отговори
Нане преди 1 месец
Фицо, ако се възстанови да се разправи по същият дивашки начин с опозицията , както те с него... Без съд и присъда, и всички на стената... ===)))
17
3
 
1
 
! Отговори
до 16 преди 1 месец
Такива елементари като вас, не могат да разберат, че когато наричаш някого "заподозрян", изобщо не го оправдаваш. Ама толкова сте базисни човешки модели, че чак плачете за подмяна. На тебе наистина нищо друго не ти трябва. И все някой друг не ви уважава. И все някой друг ви е виновен, че сте на обратната страна на луната.
16
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Предполага се, че Русие е нападнала Укрия, ама не е сигурно, трябва корумпирания съд да се произнесе. :-)
15
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До дo 12 Знаеш ли колко ми дреме за излислените ви правила, а? Аз виждам с очите си как евроатлантика го застрелва друго не ми трябва.
14
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Дано се оправи, но наказанието му е заслужено. Вижте биографията и хамелионството на тоя човек и ще се уверите.
13
3
 
1
 
! Отговори
дo 12 преди 1 месец
Има си правила, бе. Докато не произнесат присъдата, нямат право да го окачствят като престъпник. Научете се най-сетне. Така е почти навсякъде по света, с изключение на някакви дивашки режими "без съд и присъда". Няма ли съд, не може да има и присъда.
12
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен 12 Техен човек, друго обяснение не намирам скоро може да кажат, че сам се е гръмнал и ние трябва да вярваме иаче сме русофили и незнам си какви още.
11
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Така и не разбрах ,тоя го гръмна има и доказателства за това ! И продължавате да пишете че бил предполагаемият заподозрян! Още колко заподозряни имате?
10
8
 
6
 
! Отговори
анонимен преди 1 месец
Лошото е че не е разбрал, че е застанал на грешната страна и подкрепял не жертвите, а палачите. Сега ще има да го научи и осъзнае по дълъг и болезнен начин, но дано да се възстанови напълно.
9
6
 
3
 
! Отговори
Дедо преди 1 месец
Нищо не става от него, явно ще е с торбичка на стомаха и инвалид до края на живота си . Мислеше че всичко му се нарежда , но живота го изненада.
8
4
 
2
 
! Отговори
до 5 преди 1 месец
и за тюлен да го обявят все сие същия клоун