Ще води ли Станишев листата на БСП за евровота?

Лидерът на ПЕС подкрепи Йончева в битката на тема корупция
Обновена: 6 мар 2019 10:36 | 3 фев 2019 18:43, Веселина Йорданова
75
Ще води ли Станишев листата на БСП за евровота?
Снимка: БТА

Лидерът на европейските социалисти и евродепутат от левицата Сергей Станишев не отговори еднозначно дали иска да води листата на БСП за предстоящите евроизбори.

Той допълни, че БСП при този вот постига по-слаби резултати от другите избори – местни и парламентарни. По думите му това означава, че не трябва да се създават вътрешнопартийни конфликти, а трябва да се изведе силна програма и листа, която ще убеди хората да ги подкрепят.

"Аз съм водил много европейски кампании, знам къде са ни слабостите и затова казах на Конгреса на БСП, при това изравняване на силите между БСП и ГЕРБ, за да постигнем победа, трябва да знаем, че залогът е много по-голям от тези 17 човека, които ще бъдат избрани. Залогът е дали ще се отиде към предсрочни избори, какви ще бъдат нагласите за местните избори, това е тест. Оттам ще тръгнат много процеси. Ние не бива да излъчваме сигнали за спорове, всичко може да бъде направено умно, за да се мобилизират нашите избиратели", коментира евродепутатът в предаването „120 минути” на bTV.

Станишев подкрепи Елена Йончева и заяви, че ГЕРБ не могат да я победят в битката на тема корупция.

"На последния Конгрес на БСП призовах да я подкрепят. Познавам Елена и знам що за човек е, сигурен съм, че съдът ще се произнесе справедливо по този въпрос. Грешката на ГЕРБ е, че в продължение на 10 години водят битка с Елена Йончева на тема корупция, това е обречено на загуба за тях. Хората няма да им повярват", коментира Станишев.

Лидерът на европейските социалисти се тревожи за стила на правене на политика в България. "Трябва да има остри сблъсъци по политики, но чисто човешки е добре да се спазва добрият тон, защото нашата политика започва да прилича на кръчмарска разправия, което само може да отврати хората", каза той.

Станишев допълни, че евроизборите не са атрактивни за българските избиратели и не само, но хората трябва да започнат да се интересуват повече от процесите в Европа. Той посочи, че партията на европейските социалисти ще се бори за въвеждане на регулации над големите корпорации.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


75
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Bsp i dps sa teroristi.
46
2
 
2
 
! Отговори
баба мара преди 5 години
ама изобщо не ме интересува кои ще води листите коя партия колко депутати щевкара и т.н. 750 безделници с огромни заплати българия никои не я бръсне за сливапротив нато и ес съм не желая да влизам в еврозоната и сега цените ударихатавана а какво ще стане като приемем еврото по график ще скачаме от балконите
45
5
 
3
 
! Отговори
Таикадстани преди 5 години
Едно време мислих че Станишката е зле ама ако знаех че има капацитети като Корнела.........
44
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Щом е в тяхната листа и го иматза някакъв актив няма да гласувам забсп .
43
2
 
5
 
! Отговори
РАБОТНИК преди 5 години
До бай ИванБАИ ИВАНЕ И АЗ СЪМ СЪГЛАСЕН СЕРГЕИ ДА ОГЛАВИ ЛИСТАТА НА--ТЕЗИ КОИТО ТРЪГВАТ ЗА ЗАТВОРА СЛЕДВАН ОТ КОСТОВ Ф.ДИМИТРОВ БОРИСОВ ДОГАН ---ЗНАКОВИ ФИГУРИ В РАЗГРАБВАНЕТО НА БЪЛГАРИЯ
42
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ето това е лицето на БСП-герГЕЙ.Предава се по наследство както каза техен вътрешен човек.Как да не знае що за човек е Елена като година наред му беше параван за левите му креватни изпълнения с....цяла България знае кой.
41
2
 
5
 
! Отговори
Бай Танас преди 5 години
Вземайте Банева. Мъжа и каза, че е мераклия. Оставяте го Сергея
40
3
 
10
 
! Отговори
БСП и ДПС форевър преди 5 години
На Доган ортака...
39
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Крайно не приятен човек от крайно га,дна партия( бсп )руски бок,луци домъкнати на родна почва
38
3
 
13
 
! Отговори
Дардаман преди 5 години
Боли ме дъртия дали СерГеи ще води евролистата
37
3
 
21
 
! Отговори
alex преди 5 години
От институцията Европейски парламент зависят толкова неща колкото от парламента по веремето на Бай Тошо. Т.е. НИЩО......Скъп почивен дом за неуспели и неудобни политици
36
11
 
8
 
! Отговори
пипи дългото чорапче преди 5 години
Не знам за Станишев но днес една герберка областна управителка на Перник каза,че и на Слънцето можело да растат банани.Страшна физика. Дори Станишев не би казал такава велика мисъл та избирайте-или той,или Патици,Тикви,прасета,Банани,Рабъли
35
11
 
8
 
! Отговори
САМО БКП преди 5 години
БСП са цър,вули и е срам за нас да се наричат наследници на БКП, тия са създадени през 90-те, наравно с другите демократични на,срани партии... и унищожиха напълно БКП отвътре, нарочно да дойдат на власт с на,сраните си г,ъзове... БСП никога няма да бъде наследник на БКП! БКП е една! А ССерГей е гЕ.й
34
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Сега разбрахте ли защо Съсела избяга от русата ГъспужаЛажа2 чак в Брюксел. Какви ли семейни жълти компромати щеше му спрята ежедневно в къщи. Тя обаче ще го преследва и в Брюксел - иска да седне до него в Европарламента. Горкия! Аз на негово място бих емигрирал на друг континент.
33
5
 
11
 
! Отговори
ИЗБОРИ ??? преди 5 години
Трябва да си луд за да ходиш на избори и избираш между МУТРАТА БОРИСОВ и ЕВРОДЖЕНДЪРА СТАНИШЕВ!!!Тези избори ще покажат колко са *** и колко нормалномислещите хора.
32
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Господи, докога ще го поднасят този еуропски ***??? Ако много си го харесват, да си го вземат там еуропските "братлета" и да си го дондуркат!!!
31
4
 
19
 
! Отговори
СТАНИШЕВ ЕВРО ДУПЕ?? преди 5 години
Сал това и трябва на крушовската ***. Разгрома на партията й ще е убийствен. Станишев евродупе означава смърт на кариерата на КОРВЕЛИЯ и поредна победа за Борисов. КАКВО ТУК ЗНАЧИ НЯКАКВО СИ БСП. ВАЖНО Е ЕВРОДЖЕНДЪРИТЕ СТАНИШЕВ И ПИРИНСКИ ДА ТЪРКАТ *** В ЕВРОГЕЙСКИЯ ПАРЛАМЕН.
30
6
 
24
 
! Отговори
БРАВО преди 5 години
АКО ТОЗИ ПОВЕДЕ ЛИСТАТА НА БСП , не виждам кой нормален човек ще гласува за един ненормален ***??ИЗБЕРЕТЕ СТАНИШЕВ ЗА ВОДАЧ . ТОВА ЩЕ Е КРАЯТ НА БСП!
29
3
 
9
 
! Отговори
Каракочев преди 5 години
лъжлив
28
3
 
11
 
! Отговори
Каракочев преди 5 години
Този лъжлим хамстер.