Вето, промени... По какви правила ще се проведат евроизборите?

Депутати от ГЕРБ и БСП в дебат за изборния закон в "Брюксел 1"
Обновена: 6 мар 2019 10:29 | 2 мар 2019 17:50,
11


ГЕРБ и ОП се разбраха да отхвърлят ветото на президента срещу текстове от изборния закон. БСП отказват да се върнат в пленарната зала.

Какви ще са правилата, по които ще се проведат предстоящите евроизбори, защо законът се променя в последния момент, защо въпреки призивите на президента, БСП отказват да се върнат в пленарната зала на парламента, къде ще се гласува машинно и има ли шанс електронното дистанционно гласуване, за което настояват българите в чужбина - вижте дебата в студиото на предаването "Брюксел 1" по Bulgaria ON AIR с водещ Милена Милотинова между депутатите Мария Илиева от ГЕРБ и Петър Витанов от БСП за България.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
2
 
1
 
! Отговори
до 3 преди 5 години
Точно там е проблема. Когато в комисията се гласува 50+1 тогава две партии могат да обявят всички конкурентни бюлетини за недействителни, и само те да имат представители - дупедати. Не помните ли избора на Плевналиев с 1000 променени протокола. Пак ли искате същото.
8
1
 
2
 
! Отговори
ognyanz преди 5 години
До спокойствие: Да, а ако изобщо нямаше парламент, спокойствието щеше да бъде пълно. Но демокрацията си има цена и не е дадена веднъж завинаги. А до "Байфидан": Да, бороят се, и това е неудобство за ГЕРБ - създава проблеми при фалшифицирането. И ето какво измислиха с промените: "решенията в комисиите да се вземат с обикновено мнозинство - 50% плус един глас". А досега се искаха две трети от гласовет И, на практика, управляващите си одобрават сами, а опозицията да си протестира колкото си иска.
7
10
 
9
 
! Отговори
спокойствие преди 5 години
колко приятно спокойно стана последните дни, след като кресливата компания на Нинова се изниза от парламента и заглъхна!
6
8
 
7
 
! Отговори
Ха-ха преди 5 години
На кой му пука за евроизборите, освен на Станишко и Барека. Те са нашето лице м Европарламента.
5
2
 
4
 
! Отговори
гост преди 5 години
само едно няма кой да каже за КАКВО СЕ ГЛАСУВА? колко трябва да си *** за я.НЯМА ЕС няма епда гласуваш за нещо което го нямааа няма ЕС няма ЕП, има индивиди които се хранят на ваш ГРЪБ
4
11
 
9
 
! Отговори
Хахахааааа. преди 5 години
По правото на по--силния в Парламента, бе....!!!!САМО ГЕРБ И ДЕМОКРАЦИЯТА!КРУШОВСКАТА КРАВА ДА СИ ХОДИ НА СЕЛО!
3
8
 
7
 
! Отговори
Байфидан преди 5 години
И на двамата да ви кажа, че бюлетините се броят от представители на всички партии в съответната комисия и в присъствието на застъпници, наблюдатели, журналисти. Пише се протокол в три еднакви екземпляра и се правят копия за всеки, който иска. Така че внушенията ви са тъ.пи и не хващат дикиш.
2
6
 
5
 
! Отговори
Крумов преди 5 години
Как кои бе Чарли-ми герб.
1
9
 
10
 
! Отговори
чарли преди 5 години
Не е важно как гласуваш,важно е кой брой бюлетините !