България трябвало да е водещата на Балканите

За Джамбазки тя е най-смислената и най-стабилната държава в региона
Обновена: 9 мар 2019 20:36 | 9 мар 2019 16:45, Камелия Цветанова
60
България трябвало да е водещата на Балканите
Снимка: БТА

България на Балканите е най-смислената и най-стабилната държава, задачата е да бъдем водещата страна в региона. Това подчерта евродепутатът и зам.-председател на ВМРО Ангел Джамбазки в изказването си на организирана от него международна среща на консерваторите на тема "Бъдещето на Европа- традиции, ценности, патриотизъм" в София, цитиран от БТА.

По думите му, бъдещето на Европа е във връщането на традициите и патриотизма. Това е единствената отбрана срещу няколко фактора, които настъпват на нашия континент, обясни евродепутатът.

Джамбазки коментира, че години наред българските правителства са страдали от слугински синдром, за пръв път при европредседателството си България е започнала да задава дневния ред, да защитава националния си интерес.

Крайно време беше, и се случи, държавите от Източна Европа да започнат да се обединяват, да защитават обществения си интерес, отчете като още една положителна тенденция Джамбазки.

Той отбеляза, че милиони хора, които навлизат на европейска територия, целят да ни променят според тяхната религия и начин на живот, което е напълно неприемливо. Ето защо е нужен просветеният патриотизъм. Говорейки за Европа, трябва първо да се върнем към истинските корени на българското родолюбие - просветата, а не към социалните мрежи, смята Ангел Джамбазки.

Друга актуална, според него тема, е каква да бъде Европа - на Макрон или на нациите и отечествата.

Всички усещаме, че е настъпило време, когато перспективата не е една, коментира министърът на екологията Нено Димов. По думите му, пълзящата цензура обхваща настоящето. Имаме дълг да представим политически мълчаливото общество, подчерта той. Лявото, според Димов, е предало европейските си избиратели и като резултат налага атеизъм на собствените си граждани, а християнството превръща в подтисната идея.
Консерватизъм е лекарството. На предстоящите избори трябва да започне лечението на Европа и Отечеството, подчерта Нено Димов.

Според изпълнителния директор на Института за дясна политика Георги Харизанов проблемът днес е проникването на новия социализъм там, където до момента не е имало диктатура. Все повече сме подложени на информационни атаки от Запад, които се опитват да ни внушат, че социализмът е нещо приятно, обясни той. И добави, че благодарение на г-жа Нинова/Корнелия/ България е държава, която няма социалисти в своя парламент. Оттук нататък ние като държава и нашите представители в националните и европейските институции трябва да се борят срещу налагането на левичарство и социализма, препоръча Харизанов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


60
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Абе г-н Джамбазки южен поток,по чиясвиркa ви даде независимост,самолети-те,трите безплатни бази,тецовете,чело-печ.Пълзяща цензура- Пеевски е вашиятидеолог.Мълчите за мълпаливото политическо общество.Доброто премълчано.
50
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
СТИГА С ТОЯ ИЗМИСЛЕН ЦИРКАДЖИЯ,НЯМА И 20 ЧОВЕКА ИЗБИРАТЕЛИ.
49
2
 
7
 
! Отговори
Сланинова преди 5 години
Първа на Балканите трябва да е Сърбия, защото не е в НАТО и е вярна на Русия.Втора трябва да е Турсия, защото Ердоган е голям приятел на Путин.Трета трябва да е Гърция, защото е в добри отношения с Русия въпреки, че е в НАТО.Пета трябва да е Македония, защото тя е създадена от Русия все пак.Накрая трябва да е България, която измени на Русия и отиде в НАТО.
48
2
 
5
 
! Отговори
С какво? преди 5 години
Какво ще е водеща БГ, с ток, с газ - такива няма вече, ще внасяме от Турция - ти къде беше да ревнеш и да поведеш протест.Нещо за парното и сградна инсталация - Що не ревна бе Джамбазки?Нещо за тока и водите -цените, да поведеш хората, друго е висока заплатка и топло местенце!Нещо за НАТО, мъртви души, мълчиш като ***, субсидиите!Като почнат да ги ръсят, стават особено активни преди избори.Кръстче на бюлетината, един от тях, един не заслужава да е там.
47
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Следващият път просто НЕ избирайте този малък гомньо.
46
2
 
6
 
! Отговори
Комуниста Харизанов преди 5 години
Тотална дезинформация.
45
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Едно време един човек беше казал: "Приземяване! Приземяване! Приземяване!".Джамбазки май е все в небесата.
44
2
 
13
 
! Отговори
Боже,боже.... преди 5 години
И тоя взе да бута масло....
43
3
 
15
 
! Отговори
Така де преди 5 години
Джамбазки е олицетворение на безхаберието и безделието, но за сметка на това, получава огромна заплата. Никаква полза от него за оглозгания от герберастките тикви, народ.
42
3
 
13
 
! Отговори
Скептик преди 5 години
Този мазен нагаждач
41
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Пак прочетох ЕВРОПРЕДСЕДАТЕЛСТВО! То свърши отдавна, бе! Колко години ще я дъвчете тая дума!
40
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
КЪЛВАЧ
39
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Мюсулманската религия не ми допада, но аз не деля българите на християни и мюсюлмани. Понякога чавек получава това по наследство. Важното е да разбере че това е личен въпрос и да не налага своите идеи на другите.
38
13
 
3
 
! Отговори
бай Иван преди 5 години
Прав е Джамбазки.Имаме си достатъчно ***,които дърпат България към дъното.Не искам други народности изповядващи други религии,защото са носители на тероризъм.Примери Франция,Англия,където родени в тези държави ислямисти ,погубиха много човешки животи.
37
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тоя с ополанко.Помня кога влезе в политиката.Без 1 ден трудов стаж! И ако се прави на луд или е луднал в гнездото на осите в Брюксел.То ние не сме луди! Млъкни вече с глупостите си бе к елеш! Нямаш спирка!
36
3
 
9
 
! Отговори
V преди 5 години
ВМРО са осигурили форума за опрощаването на дълговете на мюфтииството ;) Тези патриоти са турски патриоти ,а не български
35
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Джамбазки колко струва един Български паспорт
34
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Гейовете с какво по-точно допринасят за формирането на брутния национален продукт? Гейовете са около 4%, бисексуалните - около 20%, а хетеросексуалните над 70% от популацията.Та, какво толкова социално-значимо вършат гейовете?
33
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ГЕРБ и ОП се провалиха в западните балкани и загубиха Северна Македония. Северна Македония признаха албански език, а бг езика стана македонски.
32
4
 
16
 
! Отговори
Burzum преди 5 години
Тоя копае дъното вече....ще види еврозаплатата през крив макарон ....да се хваща на работа тариката...