България трябвало да е водещата на Балканите

За Джамбазки тя е най-смислената и най-стабилната държава в региона
Обновена: 9 мар 2019 20:36 | 9 мар 2019 16:45, Камелия Цветанова
60
България трябвало да е водещата на Балканите
Снимка: БТА

България на Балканите е най-смислената и най-стабилната държава, задачата е да бъдем водещата страна в региона. Това подчерта евродепутатът и зам.-председател на ВМРО Ангел Джамбазки в изказването си на организирана от него международна среща на консерваторите на тема "Бъдещето на Европа- традиции, ценности, патриотизъм" в София, цитиран от БТА.

По думите му, бъдещето на Европа е във връщането на традициите и патриотизма. Това е единствената отбрана срещу няколко фактора, които настъпват на нашия континент, обясни евродепутатът.

Джамбазки коментира, че години наред българските правителства са страдали от слугински синдром, за пръв път при европредседателството си България е започнала да задава дневния ред, да защитава националния си интерес.

Крайно време беше, и се случи, държавите от Източна Европа да започнат да се обединяват, да защитават обществения си интерес, отчете като още една положителна тенденция Джамбазки.

Той отбеляза, че милиони хора, които навлизат на европейска територия, целят да ни променят според тяхната религия и начин на живот, което е напълно неприемливо. Ето защо е нужен просветеният патриотизъм. Говорейки за Европа, трябва първо да се върнем към истинските корени на българското родолюбие - просветата, а не към социалните мрежи, смята Ангел Джамбазки.

Друга актуална, според него тема, е каква да бъде Европа - на Макрон или на нациите и отечествата.

Всички усещаме, че е настъпило време, когато перспективата не е една, коментира министърът на екологията Нено Димов. По думите му, пълзящата цензура обхваща настоящето. Имаме дълг да представим политически мълчаливото общество, подчерта той. Лявото, според Димов, е предало европейските си избиратели и като резултат налага атеизъм на собствените си граждани, а християнството превръща в подтисната идея.
Консерватизъм е лекарството. На предстоящите избори трябва да започне лечението на Европа и Отечеството, подчерта Нено Димов.

Според изпълнителния директор на Института за дясна политика Георги Харизанов проблемът днес е проникването на новия социализъм там, където до момента не е имало диктатура. Все повече сме подложени на информационни атаки от Запад, които се опитват да ни внушат, че социализмът е нещо приятно, обясни той. И добави, че благодарение на г-жа Нинова/Корнелия/ България е държава, която няма социалисти в своя парламент. Оттук нататък ние като държава и нашите представители в националните и европейските институции трябва да се борят срещу налагането на левичарство и социализма, препоръча Харизанов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


60
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
1
 
21
 
! Отговори
V преди 5 години
,,България трябвало да е водещата на Балканите,, А В ХЪРВАТИЯ МРЗ 506 ЕВРО .То и аз искам България да е водеща ама очевидно докато ние си седим стабилно на едно място хърватите мина покрай нас като снайперистки куршум ;)Водеща е Хърватия ,а България е затъваща щото държави влезли в ЕС 10 години след нас са два пъти по напред от нас .
30
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Евроутрепка. Повече няма да обиждам.
29
3
 
14
 
! Отговори
Кееренски преди 5 години
И ти се оказа менте.....Патриот...рано ил късно *** излиза изхвърлен.....
28
6
 
5
 
! Отговори
Мальчик-гей преди 5 години
За да е водеща на балканите трябваше най-малкото да са приели вече третия пол, както и възможността за брак и деца между лица от един и същ пол, а обществото да е свикнало вече и да не подскача все път като стане въпрос за това. Както е в нормалните, бели държави.
27
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ех колко хубаво е да си евродепутат! И Валери, и Волен,и ти, решихте да спасявате България от Брюксел.
26
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
НЕНО ДИМОВ БЕШЕ В ДСБ (ДЯСНА РЪКА НА РАДАН КЪНЕВ И ДЕПУТАТ).СЕГА Е ВЪВ ВМРО И МИНИСТЪР В ПРАВИТЕЛСТВОТО НА ГЕРБ, СРЕЩУ КОЕТО ПЛЮЕШЕ ПРЕДИ ТОВА В НАРОДНОТО СЪБРАНИЕ.
25
1
 
13
 
! Отговори
Дърдорко преди 5 години
Дърдорко, какво направи през изминалия си мандат? Като наближиха пак изборите много активни станахте за да не изпуснете 15 хил. евро месечна заплата. Жалко, че има наивници дето вярват на такива, но понамаляха. Хора, нека не гласуваме за пишман политици, които никога не са работили нормална работа, а само словоблудстват за 15 пъти нашите пари на месец без да си мръднат нито пръста, нито мозъка.
24
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Hahahaha....vodestata eu darjava s nai niskite eu zaplati....hahahahaha....i nai golemite patrioti s nai mnogodetnite semeistva........hahahahaha....
23
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
?!? В какъв смисъл на 9-ти след 8-ми е това изявление? Нещо много хора не са в час с каленсара струва ми се. Аутсорсинг на осми (кво значи да си аутсорснеш жената, бе софтуерни асоциации, и то офишъли?), на девети обаче вече с феминистки мускули бием всички на Балканите (начи жина ти е нещо като много яка и още на следващия ден ги смазаха всичките), на 10 сигурно пак е аутсорсната (само не за Канада, плс), на трети имаме турски поток, още някое хрумване в бг? Или чета не!новините нон стоп?
22
2
 
13
 
! Отговори
Айде пак преди 5 години
Пак празни приказки. Трябва, трабва вика нашия политик. Много неща трябват, но действия никакви. Колко правителства минаха и политици, а накрая сме Най-бедната, най-корумпираната, най-бързо изчезващата нация в Света!, с най- голяма смъртност в Европа, най-много доплащаме за здравеопазване и по всичко сме на дъното. Това означава, че тези политици са пълни некадърници и не стават за нищо , освен за крадци. Всички политици в затвора.
21
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ползата си е за него, не е за нас.Веднаж гласувах за Атака и наблюдавах метаморфозата на Сидеров във властта.Втори път за гладни кокош-кари няма да гласувам.Почнах да схващам защо на запад гласуват за богатите.
20
2
 
8
 
! Отговори
Активист на БКП преди 5 години
И каква полза от тоя главурко ???
19
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Евродепутатите за един мандат спестяват около 1 млн.BGN. всеки.Освен това им подаряват коли, парцели и т.н.На този му четах доноса срещу Бареков и Сидеров.Човекът се бори за мястото си в Брюксел.
18
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Водеща щяхме да бъдем,ако Русия,Сърбия, Гърция и Румъния не ни бяха завидели през 1913г. Тогава беше прекършен българският устрем.
17
3
 
9
 
! Отговори
до 12 преди 5 години
Говориш глупости! България опустя в последните 10 години.Преди това си имаше доволно млади хора дори по селата.Сега има недостиг на млади дори в областните градове.След 10-15 години ще изчезнат в буквалният смисъл стотици села и малки градчета,защото няма кой да продължи щафетата.
16
6
 
4
 
! Отговори
Loyko преди 5 години
Tozi pupesh ne e dobre. Naslushahme se na glupostite mu..Dosta...da se skrie niakade.
15
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ВМРО е анахронизъм като абревиатура.Словестна салата с патос, г-н Джамбазки!
14
2
 
8
 
! Отговори
Ми тя е преди 5 години
По корупция , по беззаконие по цензура , по беднотия,по простотия е начело.Само дето е отзад напред.
13
3
 
13
 
! Отговори
дебел депутат преди 5 години
Зрелища и Пасти за НАРОДА !
12
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
България водеща страна на Балканите, но явно без българи. Ние постепенно изчезваме от тази територия, но политиците продължават да се хранят на темата силна България.