Евроизборите - тест за предсрочен вот и дали ГЕРБ ще удържи властта

От тях зависел и изходът на местния вот през есента
Обновена: 9 мар 2019 20:37 | 9 мар 2019 16:15, Камелия Цветанова
78
Евроизборите - тест за предсрочен вот и дали ГЕРБ ще удържи властта
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Ако ГЕРБ загуби предстоящите евроизбори това би означавало, че ще има предсрочен вот, смята лидерът на ПЕС Сергей Станишев.

Още по темата
Според него предстоящите избори трябва да се превърнат не само в избор на 17 души, които ще бъдат в Европейския парламент, а в национални избори.

"От изхода на предстоящите европейски избори зависи и това дали ГЕРБ ще удържат властта или ще има условия за предсрочни избори, а също в немалка степен - и резултатът от местните избори", коментира той в Пловдив.

Станишев отсече, че БСП трябва час по-скоро да приключи процеса на вътрешни номинации и формиране на листата, защото времето лети.

"Ние имаме всички шансове да постигнем много силен резултат и да победим ГЕРБ, ако излъчваме убедено единство, ако бързо формираме силна и балансирана листа и тя тръгне на срещи и разговори с хората, защото е заредена с два много силни документа – платформата на БСП за изборите и Манифеста на Партията на европейските социалисти за нов социален договор за Европа", посочи социалистът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


78
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
66
5
 
5
 
! Отговори
тя преди 5 години
Заради такива като този, няма да гласувам за БСП!
65
3
 
5
 
! Отговори
тя преди 5 години
Тоя е аут!
64
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
СЕРГО ПОМНИШ ЛИ КАК СЕ ОБЛОЖИХ НА БАС С ЦЕЦО,ЧЕ ЩЕ ТЕ ПОБЕДЯ И ТЕ ПРАТИХ ПО ДЯВОЛИТЕ ДАДОХ СИ ЧАСОВНИКА СЕГА ПАК ЩЕ ТЕ ПРАТЯ ПО ДЯВОЛИТЕ ВАТМАНЕ!
63
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ще гласувам за ГЕРБ!
62
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Валери ИвановТИ ЩЕ СИ ЕДИНСТВЕН БЕ ***
61
8
 
9
 
! Отговори
Shark преди 5 години
НЕ НЕ и НЕ! Ако алтернативата е БСП, категорично НЕ! Писна ми тези крадливи копИлИнца да се въртят във властта, да се правят че са на разнопосочни позиции за пред народа и за медиите, а в същото време се уговарят зад гърба ни. Айде няма нужда да идвате вие на власт! И чиста манипулация си е това, че евроизборите определят другите избори. Много хора няма да гласуват на евроизборите, но ще отидат на другите, особено на местните. СТИГА ЛЪЖИ и МАНИПУЛАЦИИ
60
9
 
4
 
! Отговори
Валери Иванов преди 5 години
Ще гласувам за партия "Възраждане" на Костадин Костадинов.
59
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Негласувам за никой. е..те симамата.
58
9
 
10
 
! Отговори
Васил преди 5 години
Заради простотията с опростените пари за турците,този път няма да гласувам за ГЕРБ.
57
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Защо го пускат този по медиите в БГ?! Отвратителен нагъл предател. Тест е колко хора в БГ и Европа са за ЕС. Колкото повече не гласуват изобщо това е глас против ЕС.
56
7
 
13
 
! Отговори
Гюнтер шпагата преди 5 години
Юрий Гагарин цял живот е тренирал, не е пушил, не е пил, спортувал е, и се е учил усърдно... и всичкото това усилие само за да може за 118 минути да напусне СССР...
55
8
 
16
 
! Отговори
kires преди 5 години
С този поглед ще гледа "победата" през крив макарон, ама макарона ще е кожен.
54
8
 
15
 
! Отговори
да,ама не преди 5 години
Дали сега БСП ако дойде на власт полицаите ще са достатъчни за да ви опазят?Сигурно ще трябва и от Европа да дойдат полицаи и тройна ограда около парламента да направите!Ей богу като чуя някой от БСП и ми се иска не Борисов ,а Пиночет да си имаме!БСП е плевел,който трябва да се изкорени и изгори!
53
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Гледах клипове за протестите срещу Орешарски и си направих два извода.Първо БСП на власт не трябва да идва-нали виждате колко трудно ги махаме след това.Второ-като гледам поведението на полицаите - все едно,че са някаква частна охрана на БСП.След протестите срещу Орешарски никаква услуга на полицай не съм направил.Стана ми ясно,че те са всички от БСП.
52
7
 
13
 
! Отговори
безпартиен преди 5 години
Ако ще и марсианци да дойдат на власт но за БСП не съм гласувал и няма да гласувам никога.От БСП имам по голям страх отколкото евреите имат страх от Хитлер.Като си спомня как беше при Жан Виденов или как полицаите млатеха протестиращите при Орешарски не искам и да чувам за БСП.Две години след протестите срещу Орешарски колеги на синът ми - чужденци са го питали дали е безопасно да отидат на ресторант вечерта и били възмутени от поведението на полицаите.
51
7
 
20
 
! Отговори
Присмехулник преди 5 години
серж отново е на нивото на електората си, който ще гласува за всеки, който надцаква с едно кебапче повече към прокисналата бира в пластмасова чашка преди "избори". серж, не така елементарно де! не ти отива на костюма...който сме ти купили с наши, изработени пари...
50
6
 
17
 
! Отговори
Присмехулник преди 5 години
"Ние имаме всички шансове да постигнем много силен резултат и да победим ГЕРБ, ако излъчваме убедено единство,...". eто! това е истината за политиката на "демокрацията"! най - важното е "излъчването", с което бива облъчвана електоралната единица на неолиберал-джендърята, а не работата, ролята на герб в европарламента е да гласува, както им поръчат "от горе". т.е. каквато е и ролята там на "социалистите", а това "там" е толкова далеч от нас, "долу", които ви избираме, че чак свят ми се завива...
49
5
 
19
 
! Отговори
o/o преди 5 години
скрийте я от екрана тая ляворезбована юдейска мишка.
48
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Абе имаше едни избори дето имаше нещо 15 и бяха избрали някой друг по мажоритарната листа. Този нещо не го бяха познали. Че какво стана не зная, този му зае мястото. Все пак е потомствен комунист побащина линия и съветски гражданин все пак ... Предполагам този дето беше избран по "погрешка" вече е осъзнал колко струват от глутницата БСП.
47
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ако това е в евролистата, дори и на последно място, БСП губят изборите. Да каже преди пет години защо излъга, че няма да ходи в Брюксел, а си отиде като истински дж....