Станишев срещу Йончева. Кой ще поведе БСП на евровота?

Двамата са с най-много номинации за "червената" листа
Обновена: 16 мар 2019 09:44 | 16 мар 2019 09:43, Александър Попов
115
Станишев срещу Йончева. Кой ще поведе БСП на евровота?
Снимка: Булфото, архив

Сергей Станишев и Елена Йончева имат най-много номинации за листата на БСП за евровота.

"БСП е демократична партия. Вече повече от 1 месец в страната върви процес на номинации на кандидати. Над 200 конференции са минали, но не са приключили всички. Това, което знам, е, че имам номинации в, може би, 85% от общините. Очевиден е един факт – аз и Елена имаме най-много номинации от всички останали от партийните структури", заяви Станишев пред Нова тв.

Утре предстои пленум на Националния съвет на  БСП, на който ще бъде определен водачът на листата за евровота.

Станишев определи номинациите си като "голяма отговорност" и морален ангажимент на всички, които са го номинирали. Затова и не приема призиви на свои съпартийци да се оттегли от листата.

"На мен не ми е на всяка цена да съм водач на листата на БСП. Но имам няколко каузи и няколко принципни разбирания. БСП трябва да се яви с ясна политическа физиономия на тези избори. Ако някой мисли, че ще ни сблъска с Елена – няма да му се получи, ние сме приятели", категоричен бе лидерът на ПЕС.

"Залогът не е кой ще има 5 или шест депутати, а дали ще има предсрочни избори и как ще се отиде на местните избори. Не преследвам цел да бъда лидер на опозицията в БСП", заяви още Станишев.

В неделя Националният съвет на партията ще се събере, за да избере с таен вот водача и да определи местата за гражданската квота и коалиционните партньори. До последния момент обаче по места ще се провеждат конференции за номиниране.

Номинации за листата имат още Деница Златева, проф. Иво Христов, Румен Гечев, Антон Кутев, Валери Жаблянов, Александър Корнезов, Петър Курумбашев, Момчил Неков, Боян Чуков и др.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


115
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
56
16
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ГoшуРазбира се, само ГЕРБ!
55
14
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен - Дано е Йончева!Колкото по-бързо се отвратят хората от нея,толкова по-добре!Ние, хората сме се отвратили от тази отдавна, още когато се возеше на мотора на т.нар. премиер Сергей!
54
18
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Дано е Йончева!Колкото по-бързо се отвратят хората от нея,толкова по-добре!
53
15
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Съсела и Изцъклената изобщо не са един срещу друг - пак са си дружинка под едни и същи черги, само не е ясно защо комуноидите го играят на "Левски"/ЦСКА. Открай време е ясно - и двамата печелят, ние губим.Дори не е забавно - успех на губещите!
52
21
 
18
 
! Отговори
Гoшу преди 5 години
До АзВсички мои познати, а и цялата ми кооперация ще гласуват за ГЕРБ :))) Аз също. Поначало не гласувам никога, ама сега с кеф ще гласувам, за да ви видя пoсрaнитe физиономии, като загубите за пореден път :)
51
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Партии , които явно са против ЕС , трябва да го заявят и да не у4аствуват в изборите .Само в местните и парламентарните и тогава да видим колко гласа ще имат .В момента дейноста им е "партизанска" ,подмолна и разрушителна .ЕС няма полза да плаща на провокатори .Орбан е невинен , трябва да погледнат в България какво става и да показват " картони " със нужният цвят .
50
20
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АзА аз и цялото ми семейство ( пет човека) ще гласуваме за ГЕРБ!
49
18
 
15
 
! Отговори
eha преди 5 години
с елена йончева бсп ще бият герб 100%...аз ще глсувам ако изберат нея или иво христов, като млад бесепар
48
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Partizanite ot bsp nali sa v nelegalnost i sa izvan bg parlament?! Ama kroiat shapkata na eu parlament....sha pada goliam partizanski bg teror v Bruxelles..... ..
47
12
 
12
 
! Отговори
Русофоб преди 5 години
Преди 30 години на мода беше следният виц: "Какво трябва да бъде изобразено на герба на Съветския съюз? Отговор: Купидон. Въпрос: Защо? Отговор: Защото Съветският съюз е като бог Купидон гол като тояга, но въоръжен до зъби и вечно досаждащ със своята любов".
46
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А бе тия и техния Ленин щеше да ги натири!
45
11
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Е те това е лицето на столетницата! Йончева- разследвана и евентуално осъдена за пране на пари и офшорни далавери с КТБ! Шефката и Нинова с тъмно минало по време на приватизацията! Останалия чувал с номинирани - партийни бизнесмени и лица от неудачни политики!
44
7
 
13
 
! Отговори
анонимен преди 5 години
А Моника Станишева как ще го понесе, когато Йончева застане до Станишев! Голяма интрига се завърта, но БСП-то е цар на интригите!
43
8
 
4
 
! Отговори
До Аз 43 преди 5 години
ТОЧНО ТАКА!!! НО НЕ СИ ХАБЕТЕ ГЛАСОВЕТЕ ЗА КОАЛИЦИЯТА!!!
42
26
 
11
 
! Отговори
Аз преди 5 години
Всички трябва да гласуват ПРОТИВ герберастията!Не ЗА някоя си партия , а ПРОТИВ тези самозабравили се "управляващи".
41
15
 
7
 
! Отговори
мда преди 5 години
Като гледам колко *** са се загрижили за БСП и дума не обелват за своите, изводът е един- панически страх на върха на който изплува тоталната тъпотия на вожда и последователите му!
40
17
 
17
 
! Отговори
Аз съм за преди 5 години
Йончева е готина и тотален професионалист!
39
14
 
16
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 5 години
Важно е да се гласува и то....срещу ГЕРБ.Ако до тогава Бокича не хвърли...кърпата,то ще го стори веднага,ако се срине на евровота.За това,всички недоволни от феодалната партия на Боко Банкянски,да са на...линия и да пуснат бюлетина.
38
16
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ще гласувам само за партия която обяви ,че ще свика референдуми за излизане на България от ЕС и НАТО
37
14
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
кви номинации като шумкарите не ходят на работа?!