Станишев срещу Йончева. Кой ще поведе БСП на евровота?

Двамата са с най-много номинации за "червената" листа
Обновена: 16 мар 2019 09:44 | 16 мар 2019 09:43, Александър Попов
115
Станишев срещу Йончева. Кой ще поведе БСП на евровота?
Снимка: Булфото, архив

Сергей Станишев и Елена Йончева имат най-много номинации за листата на БСП за евровота.

"БСП е демократична партия. Вече повече от 1 месец в страната върви процес на номинации на кандидати. Над 200 конференции са минали, но не са приключили всички. Това, което знам, е, че имам номинации в, може би, 85% от общините. Очевиден е един факт – аз и Елена имаме най-много номинации от всички останали от партийните структури", заяви Станишев пред Нова тв.

Утре предстои пленум на Националния съвет на  БСП, на който ще бъде определен водачът на листата за евровота.

Станишев определи номинациите си като "голяма отговорност" и морален ангажимент на всички, които са го номинирали. Затова и не приема призиви на свои съпартийци да се оттегли от листата.

"На мен не ми е на всяка цена да съм водач на листата на БСП. Но имам няколко каузи и няколко принципни разбирания. БСП трябва да се яви с ясна политическа физиономия на тези избори. Ако някой мисли, че ще ни сблъска с Елена – няма да му се получи, ние сме приятели", категоричен бе лидерът на ПЕС.

"Залогът не е кой ще има 5 или шест депутати, а дали ще има предсрочни избори и как ще се отиде на местните избори. Не преследвам цел да бъда лидер на опозицията в БСП", заяви още Станишев.

В неделя Националният съвет на партията ще се събере, за да избере с таен вот водача и да определи местата за гражданската квота и коалиционните партньори. До последния момент обаче по места ще се провеждат конференции за номиниране.

Номинации за листата имат още Деница Златева, проф. Иво Христов, Румен Гечев, Антон Кутев, Валери Жаблянов, Александър Корнезов, Петър Курумбашев, Момчил Неков, Боян Чуков и др.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


115
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
За България и за обикновенните хора няма никакво значение кой ще се уреди с огромна заплата в ЕС от 12 000 евро на месец и безплатна квартира и т.н екстри. Честно казано от нашите *** нищо не зависи , само от време на време се изкажат колкото да не заспят и това е . Не ми е ясно , защо се вълнуваме от това, кой ще отиде в ЕС .
15
18
 
14
 
! Отговори
избор преди 5 години
Бих гласувал за Йончева, за Станишев никога не съм гласувал и няма да гласувам. Ако е Станишев ще дам гласа си на други. Според мен, Йончева е русата жена, според пророчеството, която ще поведе България напред. Досега пробвахме с Фандъкова и Цачева, но те се провалиха и показаха, че не стават за нищо. Нека пробваме с Йончева. Йончева е боец, спомняте ли си как отиде при талибаните. Борисов е паркетен генерал и не е влизал в битка, за разлика от Йончева, която е била в истинска битка.
14
8
 
12
 
! Отговори
Ха-ха преди 5 години
Друго си е бившата като ти е под ръка :). Ако имаш и балдъза още по-добре!
13
7
 
13
 
! Отговори
Треугольник преди 5 години
Бре, вече не са ли на един мотоциклет?А Моника какво мисли по въпроса?
12
16
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Листата на БСП е конкурентна, защото има много грамотни и читави хора. Не е това положението с калинките от ГЕРБ, които са най-доброто от битака! Как да гласувам за Мария (неясно чия) или *** (без бащино име)? Още по-малко за Цецо, Тома, Деса, Дани и още знайни и незнайни бездарници!
11
11
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
БСП трябва да се зарани,а не руски слуги да работят за руските интереси в България и ЕП.
10
13
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А за затвора, кога ще ги номинират? *** с ***.
9
13
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
....Деница Златева, проф. Иво Христов, Румен Гечев, Антон Кутев, Валери Жаблянов, Александър Корнезов, Петър Курумбашев, Момчил Неков, Боян Чуков...____Да се смееш ли,да плачеш ли? И начело двамата укайнци-Станишев и Йончева.
8
8
 
11
 
! Отговори
Ха-ха преди 5 години
Едно време Серго возеше Ленчето на матор. И сега ще я дръпне до Брюксел :)
7
6
 
15
 
! Отговори
анонимен преди 5 години
От двамата кой е по мъж и кой по жена. Ами сега!!!!!!
6
12
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Старата любов ръжда не хваща,заедно във всичко-злоупотреба с държавни пари и с тези на българските данъкоплетци.Що за евпопейски депутат,обвинен в престъпления?!
5
16
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
БСП са смешна партия със смешни хора. Какво да ги коментираш . Почва се от Нинова и се свършва с Йончева и Станишев. Много важно кой какъв ще е , защото и тримата за нищо не стават.
4
20
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Йончева ще е първата следствена ,европейска депутатка.Обвинена за пране на пари в големи размери,срам за България.Но тя,нали е човек на Русия,не й пука,че ни позори.
3
6
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тоя, ако не стане евродепутат, загива, защото за нищо не става!
2
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Архив,ама старата любов ръжда не хваща.
1
8
 
21
 
! Отговори
да преди 5 години
Йончева!