Станишев срещу Йончева. Кой ще поведе БСП на евровота?

Двамата са с най-много номинации за "червената" листа
Обновена: 16 мар 2019 09:44 | 16 мар 2019 09:43, Александър Попов
115
Станишев срещу Йончева. Кой ще поведе БСП на евровота?
Снимка: Булфото, архив

Сергей Станишев и Елена Йончева имат най-много номинации за листата на БСП за евровота.

"БСП е демократична партия. Вече повече от 1 месец в страната върви процес на номинации на кандидати. Над 200 конференции са минали, но не са приключили всички. Това, което знам, е, че имам номинации в, може би, 85% от общините. Очевиден е един факт – аз и Елена имаме най-много номинации от всички останали от партийните структури", заяви Станишев пред Нова тв.

Утре предстои пленум на Националния съвет на  БСП, на който ще бъде определен водачът на листата за евровота.

Станишев определи номинациите си като "голяма отговорност" и морален ангажимент на всички, които са го номинирали. Затова и не приема призиви на свои съпартийци да се оттегли от листата.

"На мен не ми е на всяка цена да съм водач на листата на БСП. Но имам няколко каузи и няколко принципни разбирания. БСП трябва да се яви с ясна политическа физиономия на тези избори. Ако някой мисли, че ще ни сблъска с Елена – няма да му се получи, ние сме приятели", категоричен бе лидерът на ПЕС.

"Залогът не е кой ще има 5 или шест депутати, а дали ще има предсрочни избори и как ще се отиде на местните избори. Не преследвам цел да бъда лидер на опозицията в БСП", заяви още Станишев.

В неделя Националният съвет на партията ще се събере, за да избере с таен вот водача и да определи местата за гражданската квота и коалиционните партньори. До последния момент обаче по места ще се провеждат конференции за номиниране.

Номинации за листата имат още Деница Златева, проф. Иво Христов, Румен Гечев, Антон Кутев, Валери Жаблянов, Александър Корнезов, Петър Курумбашев, Момчил Неков, Боян Чуков и др.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


115
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
76
4
 
5
 
! Отговори
OMG_Lucker преди 5 години
Преференциален вот за Иво Христов, така ги виждам нещата.Хамстера да ходи в миманса.
75
4
 
13
 
! Отговори
Х преди 5 години
Ако Б.С.П ПОСТИГНА НЯКАКЪВ РЪСТ В АНКЕТИТЕ, ТО Е ЧЕ СЕ ОБЯВИХА ПРОТИВ ИСТАМБУЛСКАТА КОНВЕНЦИЯ.ВКЛЮЧАТ ЛИ СТАНИШЕВ ,ВЪОБЩЕ В ЛИСТИТЕ,ЗНАЧИ ЧЕ БИЛО ПАРАВАН.ТОВА Е ДОВЕДЕ ДО ОТЛИВ НА ИЗБИРАТЕЛИ.
74
8
 
17
 
! Отговори
Крим не е руски преди 5 години
Йончева има проблеми с правосъдието!!! Какви избори?!?! Волен също .
73
4
 
12
 
! Отговори
Ха-ха преди 5 години
Йоло Денев! Соцалистите да се обединят в името на Тангра. Видяха, че с Маркс не се получава
72
22
 
4
 
! Отговори
Ели преди 5 години
Йончева е нужна на БГ, а в качеството си на разследващ журналист няма цена.Няма да гласувам за нея, защото е ценен кадър тук, в БГ.Някой знае ли какво стана с Диляна Гайтанджиева след разследването на биолабораториите в Грузия? А с Валя Ахчиева?Има много международни сайтове и депутати, конгресмени в ЕС и САЩ, Канада, които са честни и казват истината, а също и адвокати.Този рус ангел ще си го пазим тук, да е трън в петата на политиците от всички бои, но мястото й е като независим депутат.
71
18
 
11
 
! Отговори
Скептик преди 5 години
Днешните Български политици не стигат и до пъпа на Йончева.
70
21
 
14
 
! Отговори
boyko.uzunov преди 5 години
Елена ТРЯБВА ДА СТАНЕ ВОДАЧ- тя е борец и ще смачка корумпираните гербери!!!!
69
11
 
9
 
! Отговори
Го4о преди 5 години
Станишев има най-много номинации, НО в БСП ще го поставят в края на листата (както стана преди: Радев беше 5, а Манолова 1, тогава *** Решетникова направи НОМИНАЦИИТЕ ИЗЛИШНИ) Сега това ще се повтори и пак ще казват, че "НЕ СА ЛИДЕРСКА ПАРТИЯ" и че БСП е "НАЙ-ДЕМОКРАТИЧНАТА ПАРТИЯ".... Това е ПОЗОР!
68
17
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Само партия Възраждане спасението за България другите в Белене
67
19
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Хората не искат ГРОП,искат да гласуват за БСП,но докато Нинова управлява и се настаняват ченгета в БСП,както и бивши кадри на герберите от първото им правителство,хората няма да гласуват за БСП!!!!!!Изгонете ченгесарите от партията си!БСП никога не е била чегесарска партия.pogled.info/avtorski/Rumen-Petkov/korneliya-ninova-smenya-pola-na-bsp.98839
66
22
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Само Елена Милиончева!
65
21
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Махнете Нинова и върнете Станишев,ако искате да спечелите!Не гонете истинските социалисти от партията си,защото тогава нокой няма да гласува за вас!И махнете ченгетата,които ви натрапват,за да предпазите партията си от крах и имате успех!pogled.info/avtorski/Rumen-Petkov/korneliya-ninova-smenya-pola-na-bsp.98839
64
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нинова патетично обявява, че БСП никога няма да се коалира с ГЕРБ.Вероятно е права. Тя просто иска партията ни да се превърне в ГЕРБ. С тези кадри това е единственият възможен изход.През годините Поглед.инфо многократно е повдигал глас срещу политическите експерименти с БСП.Днес обаче аз съм наистина притеснен!Всички основни опори на идейната партия бяха подкопани!Уставът се превърна в мазна хартийка, която подхвърлят наляво и надясно!Идеите бяха заключени в мазето!А вместо убедени и
63
8
 
14
 
! Отговори
Ясен преди 5 години
Нагли мошенници!
62
11
 
3
 
! Отговори
1 преди 5 години
Сякаш някой невидим братовчед на Цветан Цветанов е овладял апарата и превръща полицейската кубинка в основен символ на нашата дейност. Именно заради това Нинова и сие се нуждаят от ченгета. Те са универсални изпълнители на мокри поръчки. Когато стегнат всички структури в тази мъртва хватка и усмирителна риза, най-накрая ще си гарантират, че няма да има кой да се обажда и да протестира срещу задънената улица на водената политика Нинова патетично обявява,че БСП никога няма да се коалира с
61
14
 
9
 
! Отговори
1 преди 5 години
Генетичният код на партията постепенно се изличава!И в края на този процес БСП може да се събуди като формация, която иска властта заради самата власт, като партия, чиято единствена цел е да направи лидерката си премиер, за да може тя да чувства живота си смислен!!!Превърната само в технология, БСП може да стане активен участник във всякакви интригантски схеми и комбинации. И най-лошото тя заприличва на ГЕРБ. Сякаш някой невидим братовчед на Цветан Цветанов е овладял апарата и превръща
60
9
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Корнелия Нинова сменя пола на БСП!!!Хора, бдете!! БСП е заплашена. Не от външни сили. А от своето собствено ръководство!!!pogled.info/avtorski/Rumen-Petkov/korneliya-ninova-smenya-pola-na-bsp.98839
59
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Гангстерската битка започна другари
58
9
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Е, който и да е от двамата, ще си остане в семейството. Ей, ще се изпотрепят за евролистата! Що,бе, тук депутатите вземат по 7000 месечно, лошо ли е, като се сравни с мизерните пенсии, които не стигат вече за хляб и мляко? Така-а-а, на едните заплатата се изчислява според средната, а на другите- според минималната заплата.в страната. Много справедливо, няма що! Май най- добре ще е изобщо да не гласуваме, да си се избират сами!
57
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да не се разцепят БСП то