Евросметки: Борисов даде избираемо място за СДС в евролистата

Убедени демократи са, ще работят за ЕНП, сигурен е премиерът
Обновена: 20 мар 2019 11:11 | 20 мар 2019 09:35, Красимир Ангелов
364
Евросметки: Борисов даде избираемо място за СДС в евролистата
Снимка: БТА

ГЕРБ ще даде на СДС избираемо място в своята листа за изборите за европарламент, съобщи премиерът Бойко Борисов след среща с ръководството на Съюза.

Още по темата
"Партията, която е нанесла най-много поражения на БСП, е нормално да работи с най-старата дясна партия. Разпоредил съм на партията, СДС да получи избираемо, сигурно място в листата", отчете министър-председателят след срещата.

"С Румен Христов се познаваме от времето, когато бях в Института по психология в МВР, когато аз правех дисертация там, после работихме заедно, докато беше при президента Стоянов. С Владо Кисьов се познавам от времето, в което беше председател на СОС, а аз станах кмет без нито един съветник“, върна се назад във времето Борисов.

Той отчете, че в СДС са убедени демократи и хора, "които като отидат в Брюксел ще са убедени, че ще защитават каузите на Европейската народна партия". "Надявам се и други партии да подкрепят този съюз, защото той е от полза на българските граждани", каза още премиерът.

От своя страна лидерът на СДС Румен Христов подчерта, че при евентуално общо явяване на изборите за европарламент няма да има разпиляване на гласовете за ЕНП. "Ще продължим да работим в тази посока", увери "синият" лидер. Той подчерта, че това е първата среща между двете партии, но е констатирано, че те нямат различия по отношение на европейската политика.

"За нас от СДС, като най-старата формация член на ЕНП, сътрудничеството с най-голямата партия, член на ЕНП за евроизборите, е нещо нормално и логично. Ще продължим да работим в тази посока. Предстоят и други срещи", посочи още лидерът на СДС.

Както е известно, преди седмица лидерът на ЕНП Жосеф Дол призова партиите-членки на европейската дясна партия да работят заедно за евровота.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


364
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
202
7
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Кукловодите жидо-масони явно са много са *** щом освен тази абривиатура СДС нищо друго не измислиха .Пример в България СДС-съюз на демоНОкратичните сили, в Русия също Съюз на десните сили-пак СДС в Сирия пък терористите пък ги именуваха сирийски (демократични) сили пак СДС.Явно това СДС излезе много успешен проект на юдите с който съсипаха България и затова последните здраво я подкараха и в други страни с това СъДъСъ
201
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Содомити *** Сорошоиди
200
28
 
5
 
! Отговори
Браво г-н Премиер! преди 5 години
Борисов непрекъснато проявява диалогичност, толерантност и търпимост към различните от него. Израстна като политик и държавник. Отличава се от повечето т.нар. "партийни лидери", поведението на които наподобява на това, на участници във футболна агитка.
199
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Герб са вече в канала и там срещат СДС , се опитват да се задържат за тях. Знаят, че язовира прелива и всичката гадост се отмива. Пътят е с голям наклон при спускане. Ще има приземяване!
198
3
 
30
 
! Отговори
Цветан Бездомний преди 5 години
Комисионните за F-16 вече се превръщат в апартаменти ! Европа и Свободна Европа за това да питат .А Цацаратурта спи.
197
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Естествено е, че Методиев Борисов се познава с другарите си от СИК. Толкова го е страх да не го последва съдбата им, че обещава всичко преди избори. После забравя и се чуди защо му казват агент Буда. Преди години, когато ги предаваше на полициите и прокуратурите, изобщо не мислеше, че и него могат да го предадат. Какъвто беше Живков, такъв е и той.
196
16
 
4
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 5 години
След, като чула новината... - Нинова започнала да троши мебелите на Позитано...
195
4
 
26
 
! Отговори
Гост 2 преди 5 години
Агент,агент,мутра,агент,мутра,агент,агент,мутра и т.н.Ето това е листата на ГЕРБ.Как да не гласуваш?
194
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ГЕРБ и така нямат кадри, попълват със стари кадри от други партии. Добре дошло за тях е. Но да очакват, че ще съберат много гласове, е нереалистично. Старите муцуни така или иначе циркулират от една в друга формация, зад тях не стоят маси поддръжници на партия.
193
6
 
16
 
! Отговори
V преди 5 години
Няма дясна партия която да иска бг в левия социален ЕС . В България доходите са малки заради герб и ЕС . Ес иска да строим имоти на ромовете ,да плащаме партийни субсидии ,дупитатски заплати ,а герб иска ченгетата на 50 години с 20 заплати и Цв Цв с нов апартамент ;) Е как да има пари за европейски доходи ???
192
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А СЛУЧАЙНО ДА СЕ ПОЗНАВА С НЯКОЙ ОТ СДС ОТ ВРЕМЕТО, КОГАТО БЕШЕ В СИК?
191
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Герб и Бойко Борисов винаги са давали, дават и ще дават каквото им поискат. Толкова ги е страх, че Мустафа Карадая оприличи политиката им като шизофренична. Прави са депутатите от ДПС-то да не се регистрират за заседанията на Народното събрание. Те просто не са от този народ, за да умастват в парламента му. Ще остане само г-н Йордан Цонев, за да обяснява как се правят пари от валутната търговия.
190
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Добре е ! Борисов отпусна некоя дупка на колана
189
5
 
20
 
! Отговори
КОМИСИОННАТА ЗА Ф16 преди 5 години
ЦЕЦО РАПОНА усвои преди да има построен завод за самолетите...И НЕ Е САМО 1 МЛН ЕВРО
188
2
 
14
 
! Отговори
ЗА 1 МЛН ЕВРО преди 5 години
и аз ще се прежаля да се дупя на килимчето пред Белия дом....
187
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Бойко е направо пичка, а не пич !
186
4
 
18
 
! Отговори
МОЛИТВЕНИТЕ ЗАКУСКИ преди 5 години
явно са хванали декиш. Даже и жена си замъкна да се моли и тя там. Нищо, че по дънки и пълен моден кошмар, ама БЕЛИЯ ВОЖД не се занимава с такива дреболии. Важното е да се МОЛИШ, да ЦЕЛУВАШ РЪКА и каквото там ти предложат вежливо. НЕ ОТКАЗВАШ. И ОООО! Сбъднати МЕЧТИ. 240 квадрата в ЛОЗЕНЕЦ с дириктен ЛИЧЕН асансьор! От личния гараж. за 600 ЕВРО метъра! При това няма КЕШ. Има заменки за 2-та апартамента, купени от тъста с "пенсиите" 90-те, когато всички българи гладуваха
185
6
 
8
 
! Отговори
сс преди 5 години
Не искате други партии освен ГЕРБ и БСП, пък после мрънкате.
184
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ех и аз да бях се познавал и да бях приятел с него от мвр и да имах партийка.. и месни прокурори.Всичко си има предел на търпение ,ужасяващи примери през годините.
183
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Само като видиш какви типове са кандидатират от всички партии и не ти се участва в този панаир,нарачен избори. Освен това европалрамента има само представиелни функции, каквото и да реши не е задължително,само гълта големи кинти за издръжката на тези ***. ЕК решава всичко. За ЕК трябва да се гласува,но няма избори.