Евросметки: Борисов даде избираемо място за СДС в евролистата

Убедени демократи са, ще работят за ЕНП, сигурен е премиерът
Обновена: 20 мар 2019 11:11 | 20 мар 2019 09:35, Красимир Ангелов
364
Евросметки: Борисов даде избираемо място за СДС в евролистата
Снимка: БТА

ГЕРБ ще даде на СДС избираемо място в своята листа за изборите за европарламент, съобщи премиерът Бойко Борисов след среща с ръководството на Съюза.

Още по темата
"Партията, която е нанесла най-много поражения на БСП, е нормално да работи с най-старата дясна партия. Разпоредил съм на партията, СДС да получи избираемо, сигурно място в листата", отчете министър-председателят след срещата.

"С Румен Христов се познаваме от времето, когато бях в Института по психология в МВР, когато аз правех дисертация там, после работихме заедно, докато беше при президента Стоянов. С Владо Кисьов се познавам от времето, в което беше председател на СОС, а аз станах кмет без нито един съветник“, върна се назад във времето Борисов.

Той отчете, че в СДС са убедени демократи и хора, "които като отидат в Брюксел ще са убедени, че ще защитават каузите на Европейската народна партия". "Надявам се и други партии да подкрепят този съюз, защото той е от полза на българските граждани", каза още премиерът.

От своя страна лидерът на СДС Румен Христов подчерта, че при евентуално общо явяване на изборите за европарламент няма да има разпиляване на гласовете за ЕНП. "Ще продължим да работим в тази посока", увери "синият" лидер. Той подчерта, че това е първата среща между двете партии, но е констатирано, че те нямат различия по отношение на европейската политика.

"За нас от СДС, като най-старата формация член на ЕНП, сътрудничеството с най-голямата партия, член на ЕНП за евроизборите, е нещо нормално и логично. Ще продължим да работим в тази посока. Предстоят и други срещи", посочи още лидерът на СДС.

Както е известно, преди седмица лидерът на ЕНП Жосеф Дол призова партиите-членки на европейската дясна партия да работят заедно за евровота.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


364
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
182
3
 
14
 
! Отговори
Лисан преди 5 години
СДС се помина, амин!
181
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Все още не е ясно кой кого зарази.
180
3
 
14
 
! Отговори
голем смех преди 5 години
Разпоредил се бил. Голям мачо, но само за пред репортерките. Иначе като им свирнат от Брюксел няма гък, няма мък. Само радостно блеене.Накъдето и да я подкарат овчарите от ЕНП, натам тръгва жалката ни десница.
179
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тези така наречени партии за двадесет години разграбиха и унищожиха страната ни, а от тук нататък ни очаква само едно- тоталното ни изчезване.
178
18
 
5
 
! Отговори
Ура !!! преди 5 години
Ако Герб и СДС се обединят за изборите Бсп ще понесе поредната този път най-тежка загуба на изборите. Следва уволнение на ***(Голямата лъжа) като председател на Бсп и вероятно окончателното затриване на Бсп като партия...
177
3
 
13
 
! Отговори
Заразно е преди 5 години
Герберастката корупция, кражби и простотия са заразили СДС.
176
4
 
6
 
! Отговори
трег преди 5 години
ех и аз да бях се познавал и да бях приятел с него от мвр и да имах партийка.........?
175
2
 
22
 
! Отговори
истината преди 5 години
УВАЖАЕМИ БЪЛГАРИ, ТЕПЪРВА ЩЕ РАЗБЕРЕТЕ, КАК ЦВЕТАНОВ Е ПРОДАЛ НАЦИОНАЛНИТЕ НИ ИНТЕРЕСИ, КАК Е ПРОДАЛ БЪЛГАРИЯ - ЗА ЕДИН АПАРТАМЕНТ!
174
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Колко е заплатата на Цветан Цветанов за да си купи апартамент за 1.6 милиона лева.Борисов да отговори. Защото Цветанов не работи нищо, а смуче от парите на данъкоплатците.Какво стана с кумовете на Горанов и роднините на Делянчо Добрев от Асково ?Московски банкнер ли е или в затвора, където му е мястото ?
173
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тъстът и тъщата на Цветанов са спестили за 5 години над 200 000 лв. Пресконференция на в. Галерия от 22. 02. 2011г.
172
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Цветан Цветанов си бил купил апартамент.Но Журналистка от Свободна Европа за България обаче се поразровила в сделката и открила причудливи неща. Оказва се, че цената от малко над 600 евро за кв.м. е нереална цена. Реалната била над 3000 евро за кв. м. Което прави цена на жилището от 1,6 млн лева. Разликата от 1,2 млн лева някъде се губи в мъглата на отношенията между Цветанов и фирмата-продавач.
171
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ХРИСТОВ СЛЕДСТВЕНТОВА НЕ Е ВЯРНО! Като не си чул що си измисляш? Пак почвате с вашата информационна война!
170
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Още една причина да не гласувам за герб.
169
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Бедни ми, бедни седесари. Не се безпокойте. Цвъкито ще ви отвори очите за имотната далавера.
168
3
 
16
 
! Отговори
ХРИСТОВ СЛЕДСТВЕН преди 5 години
Не знам. Не съм чул. То от задгробния живот на СДС няма много новини. Ама НЯМА СЕДЕСАРИН, който да не е мушификант. Гаранция. Един друг бивш шеф на СДС заедно с любовницата и нейната никому неизвестна фирма прилапаха чрез КАПШ винетките срещу само 7% от стойността. Понеже той сега е прдставител на КАПШ кара ауто за 500 000, а брат му зам.кмет в БУРГАС от ГЕРБ. Пък срива на системата по Нова година е защото се случи природно бедствие - дойде 2019
167
0
 
15
 
! Отговори
???? преди 5 години
На какви се правите бре... сини и червени партийци? Фактите говорят, че сме най-бързо стопяващата се народ. А вие си мерите... избирателите! Жалко е, че има хора, които още ви вярват. Всички сте един дол дренки и продължавате да се облагодетелствате за сметка на народа. Не сте спирали и БСП, Герб, ДПС, Патриотите...
166
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нов апартамент, заемащ цял етаж в една от най-луксозните сгради в София, е новата придобивка на заместник-председателя на ГЕРБ Цветан Цветанов. Този път колекцията му от недвижими имоти, освен с жилище, се обогатява и с ВИП асансьор, който отвежда шефа на ПГ на ГЕРБ и семейството му от личния им гараж в сградата директно в дома им
165
1
 
18
 
! Отговори
Знае се, че преди 5 години
ГЕРБ е партията с най-много комунисти и агент-доносници на ДС и СДС ще си направи поредното самоубийство, след като търси коалиция с тях.
164
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това днешното е пародия на някогашното СДС - Лукарски, Марков, Биков, пълни пародии. Лакеи на една селска мутра, прислужник на Тодор Живков.
163
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До СтратегОт чужбината поставиха Бойко.така ли пише на листчето? Вас червените що никой не ви поставя? Щото сте пpoсти, завистливи и кpадливи. Нинова, Радев, Йончева....