Евросметки: Борисов даде избираемо място за СДС в евролистата

Убедени демократи са, ще работят за ЕНП, сигурен е премиерът
Обновена: 20 мар 2019 11:11 | 20 мар 2019 09:35, Красимир Ангелов
364
Евросметки: Борисов даде избираемо място за СДС в евролистата
Снимка: БТА

ГЕРБ ще даде на СДС избираемо място в своята листа за изборите за европарламент, съобщи премиерът Бойко Борисов след среща с ръководството на Съюза.

Още по темата
"Партията, която е нанесла най-много поражения на БСП, е нормално да работи с най-старата дясна партия. Разпоредил съм на партията, СДС да получи избираемо, сигурно място в листата", отчете министър-председателят след срещата.

"С Румен Христов се познаваме от времето, когато бях в Института по психология в МВР, когато аз правех дисертация там, после работихме заедно, докато беше при президента Стоянов. С Владо Кисьов се познавам от времето, в което беше председател на СОС, а аз станах кмет без нито един съветник“, върна се назад във времето Борисов.

Той отчете, че в СДС са убедени демократи и хора, "които като отидат в Брюксел ще са убедени, че ще защитават каузите на Европейската народна партия". "Надявам се и други партии да подкрепят този съюз, защото той е от полза на българските граждани", каза още премиерът.

От своя страна лидерът на СДС Румен Христов подчерта, че при евентуално общо явяване на изборите за европарламент няма да има разпиляване на гласовете за ЕНП. "Ще продължим да работим в тази посока", увери "синият" лидер. Той подчерта, че това е първата среща между двете партии, но е констатирано, че те нямат различия по отношение на европейската политика.

"За нас от СДС, като най-старата формация член на ЕНП, сътрудничеството с най-голямата партия, член на ЕНП за евроизборите, е нещо нормално и логично. Ще продължим да работим в тази посока. Предстоят и други срещи", посочи още лидерът на СДС.

Както е известно, преди седмица лидерът на ЕНП Жосеф Дол призова партиите-членки на европейската дясна партия да работят заедно за евровота.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


364
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
262
0
 
0
 
! Отговори
ДСБ-ИСТИНСКАТА ДЯСНА преди 5 години
ДСБ СЕ ИЗЧИСТИ ОТ ТАКИВА ПРОДАЖНИЦИ И ЗА ТОВА СИ ОСТАВА ИСТИНСКАТА ДЯСНА ПАРТИЯ БЕЗ АГЕНТИ НАКОМУНИСТИЧЕСКИЯ БАНДИТИЗЪМ
261
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Старите и новите крадци се съюзиха. Какво ли още ни чака.
260
0
 
7
 
! Отговори
ХЛЕБАРКА преди 5 години
"Разпоредил съм на партията, СДС да получи избираемо, сигурно място в листата", отчете министър-председателят".Защо тогава ни баламосват,че партията щяла да решава за евролистите?Къде сте журналисти,та не задавате този въпрос на герберите в студията ви?Дано българите имат памет и най-после не допуснат мутрите да продължават да ни лъжат,унижават,унищожават...
259
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ще използваме преференциите и ще пратим избираемия кандиедат на СДС на неизбираемо място. Ха-ха-ха
258
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Какво значи "избираемо място", като има преференции и на теория вторият може да стане последен?
257
1
 
8
 
! Отговори
Отвратен седесар преди 5 години
Вече да си симпатизанат на шайката ГЕРБ е гнусно и отвратително. Оглозгаха България до кокал. За какво е тази алчност?! Сринаха държавността, ликвидираха здравеопазването, културата и образованието и обезлюдиха България. Такъв цининизъм, алчност и безочие не е имало никога. Дори и при управлението на бай Тошо.
256
0
 
14
 
! Отговори
Експерт преди 5 години
Румене, *** нещастен!Взе ли си вече кинтите от Баце?Продаде надеждите ни за промяна и символа ѝ на шайка бивши комунсти и настоящи убийци на народа ни!НИКОЙ СЕДЕСАР ОТ ЖИВИТЕ ОЩЕ НЯМА ДА ГЛАСУВА ЗА ГРОБ!А ТИ СИ ***!
255
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Браво сега очакваме и с Арменския поп да се съюзите :) Има една поговорка, че краставите магарета се привличат...вярна е
254
0
 
9
 
! Отговори
баба мара преди 5 години
ще работят за енп а за българия кои ще работи де-би=ли
253
0
 
19
 
! Отговори
хайде да бегаме преди 5 години
Хайде събраха се,всички гробокопачи на България!Остават земеделците,царистите.и още някоя,друга партийка,за да хвана торбичката и ,,хайде да бегаме"
252
2
 
15
 
! Отговори
Ало измама преди 5 години
Да не би някоя баба да е метнала през терасата по един чувал пари на Цветанов и Цецка Цачева?!
251
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Край,това е краят на герберите.
250
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
БЪЛГАРИЯ - АПАРТАМЕНТАРНА РЕПУБЛИКА
249
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Граждани заЕвтиноРазпродаване на България
248
5
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До истинатаУВАЖАЕМИ БЪЛГАРИ, ТЕПЪРВА ЩЕ РАЗБЕРЕТЕ, КАК ЦВЕТАНОВ Е ПРОДАЛ НАЦИОНАЛНИТЕ НИ ИНТЕРЕСИ, КАК Е ПРОДАЛ БЪЛГАРИЯ - ЗА ЕДИН АПАРТАМЕНТ!
247
7
 
29
 
! Отговори
ДОКТОР преди 5 години
УМРЯЛ КОН НЕ РИТА А КАТЪРА --ГЕРБ Е БЕЗ СИЛИ И СЛЕДВА НОВ НОМЕР---ОСТАВКА
246
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Апартаменти за СДС - Ще има хубави апартаменти и за върхушката на СДС.Ми, ако СДС докарат поне 60-70 хиляди гласа, струва си!
245
8
 
29
 
! Отговори
Апартаменти за СДС преди 5 години
ГЕРБ се превърна във фирма за скъпи недвижими имоти. В момента е най-добрата фирма, с много добри имотни брокери, в лицето на Цвъ Цвъ и Цеца Цачев. Ще има хубави апартаменти и за върхушката на СДС.
244
4
 
28
 
! Отговори
Kit Chelin преди 5 години
Боже опази. Др. Борисооф нарежда на партията си да даде избираемо място на СДС. Др. Борисооф с един замах променя закони гласувани от парламентарното мнозинство. В каква държава живеем? Един *** и самовлюбен човек с авторитарен стил на управление се подиграва с нас и ние го търпиме. Може да назначи и Д. Пеевски за шеф на ДАНС и никой няма да протестира. Защо ли? Заслужаваме си го. Щом има толкова кариеристи, корумпирани хора и олигарси, които му служат и го възхваляват промяна няма да има.
243
13
 
6
 
! Отговори
DSB Live преди 5 години
Радан Кънев да управлява Бъ;гария защото е мъжкар! Може и цяла Европа да управлява!