Каракачанов радетел за запазване на коалицията "Обединени патриоти"

България е длъжна за подпомага Северна Македония, заяви лидерът на ВМРО
Обновена: 23 мар 2019 15:11 | 23 мар 2019 12:56, Елка Василева
33

Снимка: Димитър Кьосемарлиев / Dnes.bg


Обединението на патриотите е алтернатива за България, ще видим дали разумът ще надделее, но няма да участваме в сепаративни действия срещу партньорите си. Това каза вицепремиерът и лидер на ВМРО Красимир Каракачанов по време на -–ия редовен конгрес на ВМРО – БНД.

Според него трябва да се запази коалиция „Обединени патриоти“.

„Ние няма да участваме в сепаративни действия заедно с някой срещу нашите партньори. Това не е морално“, посочи още Каракачанов.

Според него ще се види дали разумът ще надделее или дребните чувства за налагане на мнения. „Задачата, която стои пред нас е максимално добре да си вършим работата, да се подготвим изключително добре за предстоящите европейски избори, най-вече с присъствието в местната и изпълнителната власт да показваме, че има алтернатива на досегашния политически модел“, допълни Каракачанов.

По думите му обединението на патриотичните сили е довело до успешни президентски избори, много добро представяне на парламентарните през 2017 и за пръв път участие на организацията на партията в изпълнителната власт.

Той отчете, че ВМРО има два важни ресора там – отбрана и екология. „Тук е моят колега от „Обединени патриоти“ Волен Сидеров“, каза още Каракачанов. Той отчете позицията на партията срещу Истанбулската конвенция и по мигрантската криза. „Ние не сме съгласни да идват едни хора в България и в Европа, които смятат, че заради тях трябва да променим своята култура, своята идентичност и своите семейни ценности“, заяви Каракачанов.

По думите му Европа се пробужда. „България никога не е правила компромиси с подобни неща въпреки опитите да се прокарват през парадния или задния вход политиките на бюрократите в Брюксел“, заяви още Каракачанов и посочи, че ВМРО са били против да се приемат мигранти и са били първите с позиция за ограда по границата.

„Защо трябваше да се стигне до тези ексцесии, терористични атентати“, попита още Каракачанов. „Ние се намираме в състояние на война между две цивилизации. Цивилизацията на традиционната европейска демокрация и християнска култура срещу агресивния ислям, който съвсем открито заявява своите амбиции и намерения да унищожи света, в който живеем. Това е недопустимо“, уточни Каракачанов.

„Една от другите теми е темата с нашите сънародници в Република Македония. Въпреки опитите да ни пришиват какви ли не обвинения България е държавата, която е длъжна да подпомага Република Македония, в която живеят наши сънародници по начин, по който да гарантира нейната териториална цялост“, заяви Каракачанов. По думите му неслучайно на конгреса има гости, представляващи партии и организации в Македония.

„На мен се пада честта да открия Седмия редовен конгрес на ВМРО – БНД. Една организация, която отбелязва вече своята 125-годишна история", каза той. По думите му в тази 125-годишна история членовете на партията могат да се гордеят с хората, които са на стената на залата за конгреса, където са подредени портрети на полк. Борис Дрангов и други борци за свободата на Македония. "Те имаха едно достойнство и едно предимство пред останалите политици от тогавашна България. Освен, че правеха политика, те не се колебаеха да пожертват живота си в името на осъществяването на българския идеал“, заяви Каракачанов, цитиран от „Фокус“.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


33
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
0
 
6
 
! Отговори
Динку преди 5 години
Предните избори излъгаха за 300 лв минимала пенсия на тия избори ще е 300 Евро-как иначе Европейски избори разбираш ли.Всеки иска да отиде в Брюксел и да става "***" с 7000Е заплата с бонусите......
22
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
'чудя се на тия дето вървят след "патриотите"само децата им ли ще обрязват или и тях на стари години
21
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Радетел за нещо си?Глупости,мисли трескаво как само да не изпусне кокала
20
0
 
4
 
! Отговори
ПроСоТо преди 5 години
До Анонимендефинирай "патриотите"!
19
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Патриотите трябва да останат във властта,без значение кой управлява!
18
1
 
10
 
! Отговори
ПроСоТо преди 5 години
некой изобщо обръща ли внимание на бръщолевиниците на Каракочанов?
17
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Естествено, че иска запазване на коалицията, без тая коалиция само ще се снима до парламента.
16
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ама да си признаем, много добре знаят каква е болката на българина, как протестират срещу Индийската престъпност в България, беднотията, от нищо не се различават от Патриотите Ислямисти в арабския свят, където постоянно засягат арабската болка, също и в Турция и Ердоган също така когато се изказва пред турските патриоти им влиза в душата, и турците си викат е това е нашия лидер, общо взето на всички патриоти по света изказванията се пишат от една централа, и тя е на Световния ред.
15
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Наистина защо ВМРО името им няма нищо общо с България ? Аз например съм от Варненско защо да гласувам за тях ? Или съм от Пиринско но не желая столица да ми е Скопене или Солун, а желая да е София защо да гласувам за ВМРО ???
14
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ВМРО дори в името си те нямат нищо общо с България, борбата им е в посока, Обидинение на Пиринско, Скопените и Солун, а да ги пита човек защо Баба Ванга избяга от Скопените ? А Преподобна Стойна избяга от Гръцка Макета ? Да изживеят живота си в България !!!
13
4
 
7
 
! Отговори
раша наша преди 5 години
този каракачанов аз лично го обвинявам че разделя гражданите на бг на сортове роми не плащат данъци и са много буйни -аз казвам нима ние българите не сме ли същите бг има луксозен апартамент в софия краде ток побоища в в варна убийства в пазарджик цяло семйство роми загиват от ръцете на бг опит на кражба.този да си подаде оставката ама по-бързо
12
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Събрали се ссоросоиди, паспортаджии, хотелиери, евромилионери и конспиратисти да правят коалиция.
11
1
 
11
 
! Отговори
бай ганю преди 5 години
боко подплаши воеводата със сделка между герб и сдс и той помисли че може да стане излишна патерица на гербмай на неговото псе джамбазки започна да му щъка от вътре несигурно дали ще получи комфортната длъжност в брюксел отново
10
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Шкембе воевода ще гласувам за теб и гробаджиите.
9
1
 
18
 
! Отговори
Шопо преди 5 години
Голема търговия че падне до Евроизборите....
8
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Шкембе ,ти си луд.
7
2
 
18
 
! Отговори
??? преди 5 години
Политик да говори за морал меко казано е наглост! Дано скоро цялата управленческа коалиция отидете в миналото. Не,че другите с а стока,но такъв геноцид историята не помни.
6
2
 
19
 
! Отговори
123 преди 5 години
Красимирчо, ти кога реши всичките проблеми в така наречената ни "армия" та почна и Македония да оправяш бре? Гледай си МО, щото то направо цъфти та чак гние и после помагай!
5
3
 
18
 
! Отговори
хмм... преди 5 години
Алоо, шкембе войводо, слушай радио "Свободна Европа " и остави македонците да се оправят сами! Слушкай радиото щото току виж и за теб излезло нещо от сорта на "апартаментигерб". Е в твоя случай може би е по-правилно да бъде "ВМРО Travel".
4
2
 
13
 
! Отговори
СМЕШНИК преди 5 години
Аре заминавай си на село, преди да са те етапирали към Централния