Цветанов - вън от НС: Морален акт или политически фалш?

Случващото се - политически театър, според БСП
Обновена: 29 мар 2019 12:03 | 29 мар 2019 11:55, Петя Славова
60

Морален акт или политически фалш е излизането от парламента на Цветан Цветанов? Според БСП - по-скоро второто. От ГЕРБ обаче не се забавиха и попитаха доколко достойно е това Елена Йончева, която също е с повдигнато обвинение, да повежда червените към Европа. И още - защо тя все още стои в българския парламент.

Социалистите са категорични, че новият председател на ПГ на ГЕРБ Даниела Дариткова е верен последовател на Цветанов и с нея нямало да се промени нищо.

Още по темата
До изборите остават по-малко от два месеца, а ще успеят ли двете основни партии да се възстановят от скандалите.

"Едва ли има човек, който си мисли, че случващото се е нещо различно от политически театър. Все пак Цветанов остава и запазва своята партийна власт. Нека бъде ясно обаче едно - той трябваше да поеме отговорност за действията си и да напусне политиката, а не да се превърне в жертва", отсече в студиото на "България сутрин" депутатът от БСП Александър Симов.

А дали партията ще се върне в парламента, зависи от дебатиране между колегите, но на този етап няма да влязат в залата за гласуването на рокадата на ГЕРБ. Той обясни, че депутатите от БСП живеят трудно без заплати, но се справят.

Пред Bulgaria ON AIR журналистът Кристина Кръстева пък допълни, че действията на социалистите противоречат на думите им, тъй като те отсъстват от Народното събрание от 17 февруари, но в същото време не са напуснали политиката.

"Не бих искала да взимам страна, но подобни "морални и чисти етикети", каквито например се лепят на Елена Йончева, сякаш не ми изглеждат правдоподобни", допълни тя.

Според Симов, не може обвиненията срещу Йончева и Цветанов да се сравняват. "Проверки да направят към всички". "Защо на ГЕРБ толкова много пречи образа на Елена Йончева?", попита той.

Припомняме, че председателят на ПГ на ГЕРБ сам поиска да напусне парламента заради скандала с апартаментите на властта. Той избухна, след като стана ясно, че Цветанов е купил апартамент в столичния квартал "Изток" на цена, много по-ниска от пазарната.

Новият председател на ПГ на ГЕРБ ще бъде д-р Даниела Дариткова, а Цветанов ще продължи да бъде заместник-председател на ГЕРБ и ще е начело на предизборния щаб на партията за евроизборите.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


60
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това същество /не мога да кажа човек, понеже е обида за човечеството/ за какъв морал може да става дума? Ако бяхме нормална държава трябваше да се направят сметки на всичките му кражби плюс парите които България връща В Страсбург и да бъде осъден да ги върне. Той е срам за България.
33
3
 
26
 
! Отговори
Дзъ преди 5 години
Тотален цирк. Ц. Ц. колкото и да ни е неприятно кол-я и бе-си в ГЕРБ, така че едва ли е в немилост. По-скоро новата председателка ще е пионка - бушон - марионетка.
32
21
 
6
 
! Отговори
БСП са гад.ини преди 5 години
А Елена Йончева кога???????
31
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Действията на социалистите противоречат на думите, щото те отсъстват от Народното събрание, но в същото време не са напуснали политиката"Това, произнесено от политически анализатор е откровена глупост. Да напуснеш парламента, отдавна е част от правенето на политика в българския (пък и не само в българския) парламент. Бидейки вътре, приеманите закони ще са на българския парламент, а вън приетите закони са закони на ГЕРБ и ДПС или на ГЕРБ и патриотите.
30
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ГЕРБ са за изгубили връзка с реалността. И са напът сами да се свалят от власт. Без истинска опозиция, сами да се победят. Не знам какво ше е след тях, но те вече са един политико икономически Франкенщайн който е на крачка от налагане на тих авторитаризъм!
29
4
 
28
 
! Отговори
Мъгла и пак мъгла преди 5 години
Цвъсансьорът си отива още по богат. Мафията ГЕРБ, ограбила собствения си народ остава.
28
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А маратонки, цветя и обяснения във вечна любов и преданост за Цачева що няма?
27
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Пратиха го на място където няма да трябва да се отчита за парите и сделките, няма да декларира нищо, но му оставиха властта. Това не е никакво очистване, а потулване.
26
4
 
21
 
! Отговори
Работник преди 5 години
Имат ни за баламурници. Кражби и след кражбите, пак кражби. Долни герберастки крадци.
25
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Десет години управление на ГЕРБ всичко е фалш .И червени и сини лампи денонощно да светят вече няма спиране ГЕПБ върви към пропаста и никакви " козметики" не са в състояние да я спрат. ГЕРБ десет загубени години.
24
19
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Истина е че българина не иска да купува имоти на 2000 евро, отдавна се говори че трябва да се вдигнат цените и че това ще спомогне на строителните фирми да имат по големи печалби и по този начин ще има повече обороти , а и банковите средства ще влезнат ефективно в действие.Но българина не купува ,чака да му изпадне на по малка цена, ако не купува.Колко от вас са купили на 2000 евро ,Никой нали?Е ми откъде искате да има оборот в икономиката. При 700 евро печалбата на фирмата е само 20%
23
4
 
14
 
! Отговори
do 8 преди 5 години
Ясно е,че не си разбрал.Вероятно и ти си завършил училището във Вършец.Цветанов е бил от възприемчивите,а ти от тези,които са отговаряли на статута на училището.
22
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Браво, браво, браво господинеХубаво ли ти е? А дано ти минеТъпотията ти нема да загинема главата ми поне да си почине..
21
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Фалш е защото защото излиза от там но продължава да е в ГЕРБ и задкулисно ще дирижира партията. Освен това историята ще се потули и няма да му се потърси сметка от къде има средствата за закупуване на апартамента и платил ли е въобще нещо за него, или го е получил като подкуп или даром, след като е рекетирал Артекс.
20
10
 
4
 
! Отговори
Професор преди 5 години
Странджа, къде се запиля бе да ме защитиш от комунистите.?!!
19
6
 
3
 
! Отговори
Професор преди 5 години
До академик.Аз ще ти отговоря ама ще ме изтрият даже по лошо ще ме блокират затова ще си замълча.
18
19
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Естествено, че е политически театър. те и от БСП - то така го играят. Елена Йончева с какви пари си купи жилище. Със журналистическата си заплата, ли?
17
20
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ами и аз мисля че сравнението с Елена Йончева е неуместно, БСП не смятат да съдят депутатите си за морални постъпки дори и противозаконови с оставки, второ избирателите на БСП също не държат на това.,Герб от друга страна избирателите им не одобряват когато някой се изложи морално да не подаде оставка.Просто избирателите на едните и на другите имат различни критерии. Герб не могат да позволяват издънките на бсп защото избирателя им няма да им го прости,А ибирателя на БСП има съвсем други изикв
16
1
 
12
 
! Отговори
Академик преди 5 години
Професоре, по-лекичко с одиозните си изстъпления! Какво си разпищолил егото си дивно и се изживяваш като апологет на теорията за пангенезиса и семантичната деструкция!
15
2
 
32
 
! Отговори
баба мара преди 5 години
политическо лицемерие килограмите и хиленето на Цветанов говорят красноречиводариткова остава да се занимава с пу бликата а Цветанов с парите за изборите щещъка из българия и ще купува гласове и апартаменти