Цветанов - вън от НС: Морален акт или политически фалш?

Случващото се - политически театър, според БСП
Обновена: 29 мар 2019 12:03 | 29 мар 2019 11:55, Петя Славова
60

Морален акт или политически фалш е излизането от парламента на Цветан Цветанов? Според БСП - по-скоро второто. От ГЕРБ обаче не се забавиха и попитаха доколко достойно е това Елена Йончева, която също е с повдигнато обвинение, да повежда червените към Европа. И още - защо тя все още стои в българския парламент.

Социалистите са категорични, че новият председател на ПГ на ГЕРБ Даниела Дариткова е верен последовател на Цветанов и с нея нямало да се промени нищо.

Още по темата
До изборите остават по-малко от два месеца, а ще успеят ли двете основни партии да се възстановят от скандалите.

"Едва ли има човек, който си мисли, че случващото се е нещо различно от политически театър. Все пак Цветанов остава и запазва своята партийна власт. Нека бъде ясно обаче едно - той трябваше да поеме отговорност за действията си и да напусне политиката, а не да се превърне в жертва", отсече в студиото на "България сутрин" депутатът от БСП Александър Симов.

А дали партията ще се върне в парламента, зависи от дебатиране между колегите, но на този етап няма да влязат в залата за гласуването на рокадата на ГЕРБ. Той обясни, че депутатите от БСП живеят трудно без заплати, но се справят.

Пред Bulgaria ON AIR журналистът Кристина Кръстева пък допълни, че действията на социалистите противоречат на думите им, тъй като те отсъстват от Народното събрание от 17 февруари, но в същото време не са напуснали политиката.

"Не бих искала да взимам страна, но подобни "морални и чисти етикети", каквито например се лепят на Елена Йончева, сякаш не ми изглеждат правдоподобни", допълни тя.

Според Симов, не може обвиненията срещу Йончева и Цветанов да се сравняват. "Проверки да направят към всички". "Защо на ГЕРБ толкова много пречи образа на Елена Йончева?", попита той.

Припомняме, че председателят на ПГ на ГЕРБ сам поиска да напусне парламента заради скандала с апартаментите на властта. Той избухна, след като стана ясно, че Цветанов е купил апартамент в столичния квартал "Изток" на цена, много по-ниска от пазарната.

Новият председател на ПГ на ГЕРБ ще бъде д-р Даниела Дариткова, а Цветанов ще продължи да бъде заместник-председател на ГЕРБ и ще е начело на предизборния щаб на партията за евроизборите.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


60
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
Услугата коментари е временно недостъпна. Извиняваме се за неудобството.