ГЕРБ дърпа напред пред БСП за евровота, мандат и за ДСБ?

Европарламентът дава 3 мандата на патриотите
29 мар 2019 16:15,
265
ГЕРБ дърпа напред пред БСП за евровота, мандат и за ДСБ?
Снимка: архив, Булфото

ГЕРБ е увеличил преднината си пред БСП за европейските избори при най-новото проучване за разпределението на местата, публикувано днес от Европейския парламент.

Според последната прогноза, която отразява състоянието към 20 март, ГЕРБ вкарва шестима евродепутати, а БСП петима. Три седмици по-рано (към 1 март) двете партии бяха с абсолютно изравнени сили, като разликата по между им беше 0,6%.

Сега въз основа на анкета, направена сред българските избиратели, Европейският парламент предвижда, че 37,5% от гласовете ще отидат към ГЕРБ и 31,9% за БСП.

Още по темата

Трета в прогнозата е ДПС с 12,4%, което й гарантира два сигурни мандата. Демократична България има 4 на сто, а ВМРО - 3,9%, което дава на двете формации по един евродепутат. Шансове за по едно място в Страсбург имат още “Воля” с 3,4% и “Атака” с 2,8 на сто. НФСБ на Валери Симеонов и АБВ на Румен Петков са с под 2% от симпатиите на анкетираните и според проучването нямат шанс да изпратят свои представители в Европейския парламент.

Това е първото проучване, в което “Обединени патриоти” се разглеждат поотделно. В началото на март те имаха общо 5,4 на сто от симпатиите на анкетираните.

Така два месеца преди изборите за Европейски парламент се очаква България да бъде представена със седем депутати в ЕНП (ГЕРБ+ДСБ), петима при социалистите, двама при либералите и по един при консерваторите и крайната десница.

В европейски мащаб също се предвижда групата на ЕНП да е с най-много евродепутати - 188 (217 сега), следвана от социалистите с 142 (186 сега) и либералите с 72-ма евродепутати (68 сега). Трите най-големи групи, които са проевропейски ориентирани, ще имат общо 57% от евродепутатите в следващия парламент.

Четвърта сила ще е крайната десница “Европейски национален фронт”, в която влизат френската “Национален съюз” на Марин Льо Пен и “Северната лига” на Матео Салвини с 61 евродепутати, следвана от Зелените с 51.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


265
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
207
12
 
7
 
! Отговори
kitaec преди 5 години
ДС е все още достатъчно силна за да не допуска в българската политика хора и партии,които са вредни за комунистическата олигархия(в България друга няма ) и руските интереси. По това се различаваме от другите бивши соц страни,които са в ЕС.Не случайно,ЕС и НАТО ни смятат за троянски кон на русия
206
39
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
САМО ГЕРБ да живее БОЙКО
205
12
 
30
 
! Отговори
Как може преди 5 години
да те мачкат и пак за тях да гласуваш. Или колкото повече бой яде българина толкова повече му се услажда. Такава неадекватна нация едва ли има.
204
10
 
23
 
! Отговори
Курнелия лицемерка преди 5 години
*** Нинова започна да чисти БСП от крадци и мафиоти като Георги Гергов, Дъбов,Гуцанов, Ат.Мерджанов, М.Миков,Георги Божинов,Янаки Стоилов,К.Паскалев, Кр.Янков,Сл.Велков,Георги Първанов(Гоце), Сергей Станишев и др. браво на нея, ама има още много работа, но трябва накрая да изчисти и себе си, защото е милионерка, но не от бизнес...
203
34
 
23
 
! Отговори
Чоки.. преди 5 години
От достоверни източници съобщавам.Герб печели евровота.Комунистите си отиват.
202
10
 
25
 
! Отговори
Иф преди 5 години
Бай Ставри те чака Цецко,при това с отворени обятия. И да не забравиш Вазелин.Айде със здраве
201
9
 
25
 
! Отговори
Крадците напред преди 5 години
Крадците винаги бягат напред. Време е да им вържем тенекия на опашката. Така че гласувайте.
200
19
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нали знаете приказката. Пилците се броят през Есента. Така че нищо не е сигурно особено сега когато Гърбавите се окен..заха и омазаха до ушите.
199
38
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Никога повече руски комунисти от БСП и ДПС на власт. Вървете си в руската *** при Янукович и не се връщайте. За вас гласуват само пенсиите и скоро няма да има кой да си спомни за вас.
198
44
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Колкото ои да се пените , хората ще си гласуват за Герб !Комунистите не ставате за нищо !
197
34
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Значи Цветанов вече гази чарвените съсели по места
196
24
 
21
 
! Отговори
Таско Ерменков преди 5 години
Че то дори и кокошките знаят че с това некадърно поколение млади кадри 40 годишни ((( социалисти БСП ще губят избори поне до 2060 година
195
5
 
22
 
! Отговори
БГ преди 5 години
Те Герб хубаво ще спечелят изборите тази година ,но вече е време за нов играч в изборите някой който не е свързан с настоящите партии както бяха ГЕРБ 2008г,че вече и те почнаха се изчерпват а няма алтернатива
194
8
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До безпартиен 189Ти си ПЪЛЕН ......, ако смяташ, че от Жан Виденов зависеше нещо за положението на хората тогава!!!! Да си чувал нещо като "води се към фалит"???? Така, както една фирма се води към фалит, за да я ошушкат после раз-бой-ниците, така и нашата държава СЪЗНАТЕЛНО, твоите еуропска джендърски "приятели" заедно с краваристана, я водеха към фалит!!! ЗА ДА НИ СЪСИПЯТ И ОШУШКАТ!!! И както виждаш, ДОБРЕ ИМ СЕ ПОЛУЧИ!!! А относно израза ти за хитлер...направо си за зат-вор!
193
7
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В герб единственото е пребоядисани те и отрепките както едното така и другото е време за истинска работа
192
6
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Едно не ми е ясно.............познавам доста хора и в разговорите ми с тях НИКОЙ, АМА АБСОЛЮТНО НИКОЙ НЕ ЩЕ И ДА ЧУЕ ЗА цветарчетата!!! ОТКЪДЕ ГИ ИМ НАРИСУВАХА ТЕЗИ ПРОЦЕНТИ???? То бива байганьовски тарикатлък, бива.......АМА ТАКОВА!!!!!!
191
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Казаха, че пак ще има увеличение на токо.
190
7
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Аха,герП дърпа..бюлетините са напечатани вече,попълнени и запечатани в чувалите :) Цирк!
189
43
 
19
 
! Отговори
Ура !!! преди 5 години
Ако Герб и СДС се обединят за изборите Бсп ще понесе поредната този път най-тежка загуба на изборите. Следва уволнение на ***(Голямата лъжа) като председател на Бсп и вероятно окончателното затриване на Бсп като партия...
188
1
 
7
 
! Отговори
Потър Хари преди 5 години
До Анонимен 195На третия ред пише - 20 март.