ГЕРБ дърпа напред пред БСП за евровота, мандат и за ДСБ?

Европарламентът дава 3 мандата на патриотите
29 мар 2019 16:15,
265
ГЕРБ дърпа напред пред БСП за евровота, мандат и за ДСБ?
Снимка: архив, Булфото

ГЕРБ е увеличил преднината си пред БСП за европейските избори при най-новото проучване за разпределението на местата, публикувано днес от Европейския парламент.

Според последната прогноза, която отразява състоянието към 20 март, ГЕРБ вкарва шестима евродепутати, а БСП петима. Три седмици по-рано (към 1 март) двете партии бяха с абсолютно изравнени сили, като разликата по между им беше 0,6%.

Сега въз основа на анкета, направена сред българските избиратели, Европейският парламент предвижда, че 37,5% от гласовете ще отидат към ГЕРБ и 31,9% за БСП.

Още по темата

Трета в прогнозата е ДПС с 12,4%, което й гарантира два сигурни мандата. Демократична България има 4 на сто, а ВМРО - 3,9%, което дава на двете формации по един евродепутат. Шансове за по едно място в Страсбург имат още “Воля” с 3,4% и “Атака” с 2,8 на сто. НФСБ на Валери Симеонов и АБВ на Румен Петков са с под 2% от симпатиите на анкетираните и според проучването нямат шанс да изпратят свои представители в Европейския парламент.

Това е първото проучване, в което “Обединени патриоти” се разглеждат поотделно. В началото на март те имаха общо 5,4 на сто от симпатиите на анкетираните.

Така два месеца преди изборите за Европейски парламент се очаква България да бъде представена със седем депутати в ЕНП (ГЕРБ+ДСБ), петима при социалистите, двама при либералите и по един при консерваторите и крайната десница.

В европейски мащаб също се предвижда групата на ЕНП да е с най-много евродепутати - 188 (217 сега), следвана от социалистите с 142 (186 сега) и либералите с 72-ма евродепутати (68 сега). Трите най-големи групи, които са проевропейски ориентирани, ще имат общо 57% от евродепутатите в следващия парламент.

Четвърта сила ще е крайната десница “Европейски национален фронт”, в която влизат френската “Национален съюз” на Марин Льо Пен и “Северната лига” на Матео Салвини с 61 евродепутати, следвана от Зелените с 51.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


265
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
167
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ПитърГледах им сайта на въпросните възраждане.погледнах им раздела "личности".С риск да се обидят - пълни лузерчета. Сигурно не са лоши хора, ама един няма да е успял с нещо."Работя като машинен монтьор във фирма в град Бургас""Произхождам от семейство от така наречената средна класа майка ми е била учителка, а баща ми бригадир на бригада за алуминиева дограма." ( на тоя няма ли кой да му каже, че през 1986 алуминиева дограма нямаше )То бива, бива човек от народа, ама чак пък толкова.
166
0
 
25
 
! Отговори
Ясен преди 5 години
Само на мен ли са ми противни всички тия?!
165
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Лидерът на ГЕРБ.
164
7
 
11
 
! Отговори
Тинтири Минтири преди 5 години
По принцип - ако не знаете за кого да гласувате - изберете извънпарламентарна и неетническа партия без стари муцуни в нея. Колкото и безсмислено да ви се вижда, ще е много по-добре това да сте пас. Ако всеки не-гербаджия го направи, ГЕРБ ще вземат 10%, а в парламента ще влязат поне 4 нови партии, които сега не познавате, защото са в медийно затъмнение. Едно появяване по ТВ струва куп пари, а за популярност им трябват стотици.Естествено най-лошият вариант е да бетонирате сегашната мафия. Това е.
163
2
 
9
 
! Отговори
хер сфък преди 5 години
има си хас. ще дърпаме още докато достигнем резултатите на изорите които с партньорите определихме по време на последната закуска. стягайте се за още няколко душмански години. допе да ви е здраво. тоя небустръгач свършиха ли го, некой знае ли? мисля да зема десетина етажа. скоро че имам цели улици из столицата. че напраим едно монополи с бат веждичката.
162
6
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Значи с ГЕРБ и ДПС, Турция ще има 8 евродепутата.
161
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Дори да искаш да гласуваш,реално няма за кого,защото партиите са от статуквото.
160
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Тинтири Минтири 167Ганьо отдавна е с изгорял чип.Мача е свирен.Закривай.
159
9
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ами в такъв случай Цветанов да заграби още 2-3 луксозни апартамента та ГРОБ да поведе съвсем убедително.Егати кухото бългapашко стадо.
158
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тия хора по разните партии подобни на АБВ, защото са алчни и търсят лично облагодетелстване, затова нямат шанс да вкарат евродепутат. Ами да намерят някакви неопетнени младежи и да започнат да наливат малко пари в тях за реклама. Ама нали всеки иска евродепутатската заплатка само за себе си...
157
4
 
12
 
! Отговори
Тинтири Минтири преди 5 години
Надявам се, че "дърпането напред" е по-скоро някакво потъване на БСП. Иначе след непрестанните оcиpания на ГЕРБ (последно с апартаментите) наистина би значело, че чипът ни е прецакан и си заслужаваме да ни плякат до пълно изчезване.
156
5
 
20
 
! Отговори
коко преди 5 години
С манипулации за уж проведени анкети и допитвания се мъчат да убедят хората, че нищо не се е случило и ГЕРБ е по-силен от всякога. Цветанов се изправя пред техните медии и повтаря едно и също, макар че е *** и мирише.
155
5
 
16
 
! Отговори
Краси преди 5 години
Така и не разбрх това проучване на коя агенция е или пък кой е поръчителя. Не е трудно да се разбере, че това е дело на провалилите се престъпници от гроб.Жалко за тези които ги обслужват като им побликуват измислиците.
154
1
 
4
 
! Отговори
Питър преди 5 години
До Анонимен 142Имам една забележка - казва се "кюфтета"
153
4
 
6
 
! Отговори
Питър преди 5 години
До Анонимен 146"Възраждане", например
152
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
РРРСР С РРРР Р РРР, РСССРС СР РРР 8 РРСРРРРССРСР.
151
7
 
18
 
! Отговори
смях преди 5 години
ГЕРБ Е МАФИЯ манупулация на обществото което го няма.СИК София кой беше шеф?
150
9
 
19
 
! Отговори
Тцтц преди 5 години
Боже ,тия хората с камъни искат да ги претрепят ...били водели! Ама така е , който плаща той поръчва музиката.
149
6
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Като чуя *** и умирам от смях.Щом не харесвам герп,значи съм ***.Да,ама .Никога не съм бил член на бкп за разлика от вожда и вашия псевдоелит.
148
21
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Сталинистите на Нинова бяха тръгнали с голямата кошница но вероятно ще загубят един мандат от заплануваните.