ГЕРБ дърпа напред пред БСП за евровота, мандат и за ДСБ?

Европарламентът дава 3 мандата на патриотите
29 мар 2019 16:15,
265
ГЕРБ дърпа напред пред БСП за евровота, мандат и за ДСБ?
Снимка: архив, Булфото

ГЕРБ е увеличил преднината си пред БСП за европейските избори при най-новото проучване за разпределението на местата, публикувано днес от Европейския парламент.

Според последната прогноза, която отразява състоянието към 20 март, ГЕРБ вкарва шестима евродепутати, а БСП петима. Три седмици по-рано (към 1 март) двете партии бяха с абсолютно изравнени сили, като разликата по между им беше 0,6%.

Сега въз основа на анкета, направена сред българските избиратели, Европейският парламент предвижда, че 37,5% от гласовете ще отидат към ГЕРБ и 31,9% за БСП.

Още по темата

Трета в прогнозата е ДПС с 12,4%, което й гарантира два сигурни мандата. Демократична България има 4 на сто, а ВМРО - 3,9%, което дава на двете формации по един евродепутат. Шансове за по едно място в Страсбург имат още “Воля” с 3,4% и “Атака” с 2,8 на сто. НФСБ на Валери Симеонов и АБВ на Румен Петков са с под 2% от симпатиите на анкетираните и според проучването нямат шанс да изпратят свои представители в Европейския парламент.

Това е първото проучване, в което “Обединени патриоти” се разглеждат поотделно. В началото на март те имаха общо 5,4 на сто от симпатиите на анкетираните.

Така два месеца преди изборите за Европейски парламент се очаква България да бъде представена със седем депутати в ЕНП (ГЕРБ+ДСБ), петима при социалистите, двама при либералите и по един при консерваторите и крайната десница.

В европейски мащаб също се предвижда групата на ЕНП да е с най-много евродепутати - 188 (217 сега), следвана от социалистите с 142 (186 сега) и либералите с 72-ма евродепутати (68 сега). Трите най-големи групи, които са проевропейски ориентирани, ще имат общо 57% от евродепутатите в следващия парламент.

Четвърта сила ще е крайната десница “Европейски национален фронт”, в която влизат френската “Национален съюз” на Марин Льо Пен и “Северната лига” на Матео Салвини с 61 евродепутати, следвана от Зелените с 51.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


265
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
227
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
...Шансове за по едно място в Страсбург имат още Воля с 3,4% и Атака с 2,8 на сто....--- Е това си е пълна СТЪКМИСТИКА.Не'волята на Марешки и "Атаката" на златния пръст Сидеров нямат никакъв шанс нито в европейски,нито в българския парламент
226
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Синът на водача на листата на ГЕРБ се казва Жан-Едуард!Вие Българи ли сте ? Ако сте защо ще гласувате за чужденци!?
225
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Водача на листата Мария Габриел е омъжена за чужденец дори само заради това не бих гласувал за ГЕРБ ако съм Българин разбира се повечето от вас не са
224
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ГРОБ ЩЕ ИМАТ 0,1% НА ИЗБОРИТЕ...ЦВЕТАНОВ ЩЕ ГИ ПРОВАЛИ...
223
7
 
5
 
! Отговори
Така е .. преди 5 години
До Анонимен 220 И аз не вярвам на проучването , ама се надявам да е вярно. България спокойно си маже без БСП. Нали не сме социализъм. За какво са ни ?
222
2
 
7
 
! Отговори
Газомил преди 5 години
Абе американофил съм,ама нещо не ни отварят парашута.Едни визи не дават,а за помощ за производство да не говорим.Трябве да им купуваме старите ефки за милиарди,да им крепим икономиката.Е,не съм ли ***,кажете.
221
7
 
5
 
! Отговори
Богомил преди 5 години
До АнонименТочно казано! Българинът е мазохист, щом още е русофил и гласува за "левите"! Въпреки поуките от историята. Въпреки историческата истина. Магаре, мазохист, от ума си пати.
220
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Е гати поръчковото проучване.Грам истина няма в него!
219
3
 
7
 
! Отговори
Кукер преди 5 години
А на истинската алтернатива ПП"ВЪЗРАЖДАНЕ" какъв процент давате на евровота?
218
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Вижте пост 220 и ще разберете с колко ГЕРБ са дръпнали на БСП.
217
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Лъжлива анкета за заблуда на мат'ряла,по поръчка на Цв.Цв.
216
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Онези ден в едно интервю баце намекна, че е останало само цената на тока да увеличи, но хората били много чувствителни на тая тема. Ами това остава да увеличи. Всичко друго увеличиха. С толкова кражби няма как всичко ще се вдига, само заплатите не.
215
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тия, напредващите, защо не тръгнат между хората без охрана, да видят колко време ще оцелеят?
214
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ама не можем да вярваме на проучването!Пропаганда за слабоумни, в най-чист вид.
213
6
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Мутро-милиционерите били увеличили...Скоро ще увеличават достойнствата на старите пандизчии с ласки!Съсипаха България, крадци алчни!
212
8
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ако можем да вярваме на проучването, то би трябвало да си зададем и да отговорим на въпросите: Идиoтизъм ли е да го опишеш? Мазохист ли е българският гражданин?
211
5
 
16
 
! Отговори
Много съмпрос преди 5 години
Брееей какво нещо е науката и техниката. не сме гласували още ,а вече обясняват резултата. ЦЦЦЦЦ. Как го правят ,кажете че да пусна тото на Еврофутбол.
210
8
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ГРОБ е организирана престъпна група за ограбване на народа !Скоро заминават към затвора!
209
17
 
15
 
! Отговори
БСП за смях... преди 5 години
И какво излезе сега - да избираме водач на листата на БСП между любовницата му офшорната Елена и любовника и СерГей ? Каква страхотна драма. Другари комунисти това ли е дневния ред на България? Това ли е големия въпрос на България? Излизайки извън парламента вие загубихте всякаква връзка с реалността. Следва очевидна загуба на изборите, уволнение на *** и маргинализиране на БСП...
208
4
 
18
 
! Отговори
ай бай преди 5 години
Тая бойка е противна за 80 % от населението.Няма ли да се разкара или началниците не разрешават.Да сложат Кубрат Пулев като компенсация за отнетата титла,защото е целунал ***,а не траверса,според техните закони.