Скандалите в политиката растат, а гласоподавателите - намаляват!

Политолози коментират случващото се в страната
Обновена: 8 апр 2019 22:32 | 8 апр 2019 21:21, Петя Славова
28

Какви са политическите отзиви след Консултативния съвет за национална сигурност? Как да се лекува "Апартаментгейт" и острият тон между институциите?

"Апартаментгейт се превърна в политическа чума. Няма лек. Скандалът придобива гигантски размери, тъй като всяко следващо събитие го поддържа. Нужна е законодателна инициатива, чрез която имотите на властта да не могат да се изповядват на данъчна оценка. Защото така се пестят данъци. Управляващите трябва да признаят, че има проблем. Нужна е законодателна промяна. БСП остави ГЕРБ да се пържат в собствения си сос", коментира политологът Димитър Ганев.

Още по темата

Той посочи в "Денят ON AIR", че този тип скандали отказва хората от политиката и от участието в политическия живот.

"Хората лесно казват "Всички са маскари". С такива скандали, хората няма да излязат да гласуват на евроизборите. Можем да излезем на тези избори с под 2 милиона гласоподаватели. Тогава, който и да победи – победител няма да има. "Патриотите" са в латиноамерикански сериал, който ще приключи със записването за изборите", отбеляза Ганев.

Според политолога Любомир Стефанов гражданите загубиха доверието, че институциите си вършат безпристрастно работата.

"Работата на прокуратурата се върши от медиите. Търпимостта на гражданите към публични скандали е паднала до критично ниво. Президентът губи статут, като слиза на такова ниво. Изказванията на Корнелия Нинова, че властта краде по 10 млрд. лв., или трябва да бъдат доказани, или са лъжесвидетелства.

Абсолютно съгласен съм, че е възможно на евроизборите да има много малка избирателна активност. Тогава щетата ще бъде към демокрацията. Ако тези устои се подронят – алтернативата е ясна. "Патриотите" вече не са обединени. ГЕРБ също им е вдигнал мерника", обясни Стефанов пред Bulgaria ON AIR.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
1
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Гласоподаватели не са нужни. Изборите се печелят и без гласоподаватели.
4
0
 
19
 
! Отговори
до 2 преди 5 години
Елементарна аритметика както казва всевишния,или стереометрия?
3
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ей как отклонявате темата. Не става толкова въпрос за данъчната оценка, която обикновено е с окло 20% по-ниска. Става въпрос за цени занижени 4-5 пъти!!!!!!!!!
2
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Е те тва е целта на занятието.Отвратителните да отвратят хората да ходят до урните и с някакви си реални 5-6% да управляват останалите 95%.Ако останалите 95% гласуват за която и да била несистемна партия,то системните ще бъдат малцинство.
1
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Правопропорционално.