За българите Джамбазки е най-дейният евродепутат

Сергей Станишев и Андрей Ковачев допълват тройката
Обновена: 8 апр 2019 11:51 | 8 апр 2019 11:30,
111

 Снимка: Барометър

 
Ангел Джамбазки е допринесъл най-много за българските интереси в Европейския парламент.  Това показва проучване на социологическата агенция "Барометър България", проведено сред 826 души на възраст над 18 години.
 
Зам.-председателят на ВМРО събира 21,7% от одобрението на анкетираните респонденти. Според социолозите избирателите оценяват ефективната му позиция и своевременна реакция  по темите, които пряко са засягали страната ни през последните 5 години. 
 
На второ място е Сергей Станишев. Председателят на ПЕС печели одобрението на 9,3%, като в негово полза се
изказват предимно традиционните избирали на БСП и публиката с убеждения в лявото политическо пространство.
 
Трето място заема евродепутатът от ГЕРБ Андрей Ковачев с 3,9%, следван от Георги Пирински, Петър Курумбашев и  Филиз Хюсменова съответно с 2,7%, 2% и 1,4%.
 
Цели 51,9% от анкетираните пък казват, че не могат да преценят.
 
На въпроса "Кой от досегашните български евродепутати бихте преизбрали за за още един мандат?", анкетираните отново  поставят на първо място Ангел Джамбазки с 24,6%. Място в следващия парламент биха намерили още Сергей Станишев с 12,2% и  Андрей Ковачев с 5,3% от отговорите. 3,8 % пък не биха избрали никой от сегашните евродепутати.
 
Що се отнася до партийното разпределение на гласовете, БСП продължава да скъсява дистанцията с ГЕРБ. За партията на Бойко Борисов биха гласували 22,2% от запитаните, а за червените  - 21%. ВМРО събира 9,6%, а ДПС - 6,1%.
 
От "Барометър" коментират, че при интерпретацията на резултатите трябва да се има предвид, че все още предзиборната  кампания за европейските избори не е започнала и че изследването е изготвено след гласуването на пакета "Мобилност". Това може да е причина за ниската оценка на тримата депутати, които по една или друга причина подкрепиха българските превозвачи. 
 
Към момента не се наблюдава повишаване на електоралната тежест на ГЕРБ с оглед на коалицията със СДС и Обединените земеделци.
 
При социалистите си личи леко разединение по отношение на това, че припознаваният за партиен кандидат Сергей Станишев не бе сложен за начело на партийната листа, за сметка на Елена Йончева. Бившата журналистка пък е по-скоро гражданска, отколкото  партийна кандиратура. 
 
При ВМРО е възможно и повишение на подкрепата с оглед на това, че партията остави за лидер най-активният и деен български евродепут -  Ангел Джамбазки.
 
Категорично решение да не участват на изборите са взели 18,2% , а 35,2% все още се колебаят. 
 
31,4% пък смятат да се възползват от правото си на ползване на преференции при гласуването. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


111
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
3
 
5
 
! Отговори
до доктора преди 5 години
ти скачай и преглеждай до посиняване
14
7
 
19
 
! Отговори
Пешо преди 5 години
Това показва какви овце сме. Този най-много говори и плямпа, никой не знае какво е свършил, но иначе народът му вярвал. Егати и смехорията
13
9
 
21
 
! Отговори
Охобохо преди 5 години
Какво?!Е по-голяма лъжа няма!Джамбаза е най-големия хитрец.Този тарикат набързо се намърда във ВМРО още като студент и се изстреля към столична община с партийни рамена.Там нищо не направи,освен да предложи да се забрани пиенето на бира в парковете.После пак с шут се намърда в Европарламента.Там много приказва и нищо не свърши.Заедно с Валери Симеонов не даваше на баби да влязат в БГ да гласуват,въпреки,че ги задължи със закон задължително да гласуват,а те имат БГ лични карти и права като нас.
12
2
 
6
 
! Отговори
доктора преди 5 години
До анонимен 11Още много има да лежите! Доктора ви е предписал да не се преработвате! Спазвайте лекарските указания стриктно! Вън от парламента сте най-полезни!
11
2
 
10
 
! Отговори
до мдааа преди 5 години
пакет мобилност не ти ли стига, смях от всякъде
10
5
 
6
 
! Отговори
МДАААА преди 5 години
До Анонимен 3"никой не ни бръсне там за сливи"----------------------------------------------------Ти най-добре знаеш, нали си бил там! ахаххая, дай предложения алтернативни! Или само знаеш да плюеш, като безполезна мишка.
9
3
 
6
 
! Отговори
до що се криете, бе? преди 5 години
ми щото сме червени си лежим, ти като не си продължавай да скачаш, психиатрите скоро ще дойдат.
8
5
 
17
 
! Отговори
zeus преди 5 години
Наистина е деен, всеки ден яде и пие за сметка на един транспортен бос, на който офиса му е до централата им ;)
7
9
 
21
 
! Отговори
ОСТАВКАТА 3 преди 5 години
Тази агенция е собственост на мадам Бъчвата и проучването е направено сред разбойниците от Шайката СУДЖУЦИТЕ 3!!! Тия луди ли са.....ВМРО с 10 %??? Че за тия НИКОЙ няма да гласува бе, а тоя па Джамбазин кой е??? Цецо АСАНСЬОРА и Пацо Терасата ще доведат шайката ГРОБари до битка с ДПС за третото място на изборите!!! ОСТАВКАТА 3 е спасението за България!!!
6
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Еййййй, за Барека 0.10%???Как пък баш да роднините му налетяхте бре?
5
12
 
6
 
! Отговори
що се криете, бе? преди 5 години
нещо се крият червените тролчета!
4
7
 
11
 
! Отговори
House M.D. преди 5 години
826 души не са всички българи. Ерго, няма как Дявол Крадев да е на първо място по одобрение сред всички българи.
3
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
никой не ни бръсне там за сливи, загубена кауза, гушкат поне хубави парички.
2
11
 
9
 
! Отговори
Да преди 5 години
Така е. Жив и здрав
1
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ахаххахахахахахах