За българите Джамбазки е най-дейният евродепутат

Сергей Станишев и Андрей Ковачев допълват тройката
Обновена: 8 апр 2019 11:51 | 8 апр 2019 11:30,
111

  Снимка: Барометър

Виж други галерии »
 
Ангел Джамбазки е допринесъл най-много за българските интереси в Европейския парламент.  Това показва проучване на социологическата агенция "Барометър България", проведено сред 826 души на възраст над 18 години.
 
Зам.-председателят на ВМРО събира 21,7% от одобрението на анкетираните респонденти. Според социолозите избирателите оценяват ефективната му позиция и своевременна реакция  по темите, които пряко са засягали страната ни през последните 5 години. 
 
На второ място е Сергей Станишев. Председателят на ПЕС печели одобрението на 9,3%, като в негово полза се
изказват предимно традиционните избирали на БСП и публиката с убеждения в лявото политическо пространство.
 
Трето място заема евродепутатът от ГЕРБ Андрей Ковачев с 3,9%, следван от Георги Пирински, Петър Курумбашев и  Филиз Хюсменова съответно с 2,7%, 2% и 1,4%.
 
Цели 51,9% от анкетираните пък казват, че не могат да преценят.
 
На въпроса "Кой от досегашните български евродепутати бихте преизбрали за за още един мандат?", анкетираните отново  поставят на първо място Ангел Джамбазки с 24,6%. Място в следващия парламент биха намерили още Сергей Станишев с 12,2% и  Андрей Ковачев с 5,3% от отговорите. 3,8 % пък не биха избрали никой от сегашните евродепутати.
 
Що се отнася до партийното разпределение на гласовете, БСП продължава да скъсява дистанцията с ГЕРБ. За партията на Бойко Борисов биха гласували 22,2% от запитаните, а за червените  - 21%. ВМРО събира 9,6%, а ДПС - 6,1%.
 
От "Барометър" коментират, че при интерпретацията на резултатите трябва да се има предвид, че все още предзиборната  кампания за европейските избори не е започнала и че изследването е изготвено след гласуването на пакета "Мобилност". Това може да е причина за ниската оценка на тримата депутати, които по една или друга причина подкрепиха българските превозвачи. 
 
Към момента не се наблюдава повишаване на електоралната тежест на ГЕРБ с оглед на коалицията със СДС и Обединените земеделци.
 
При социалистите си личи леко разединение по отношение на това, че припознаваният за партиен кандидат Сергей Станишев не бе сложен за начело на партийната листа, за сметка на Елена Йончева. Бившата журналистка пък е по-скоро гражданска, отколкото  партийна кандиратура. 
 
При ВМРО е възможно и повишение на подкрепата с оглед на това, че партията остави за лидер най-активният и деен български евродепут -  Ангел Джамбазки.
 
Категорично решение да не участват на изборите са взели 18,2% , а 35,2% все още се колебаят. 
 
31,4% пък смятат да се възползват от правото си на ползване на преференции при гласуването. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


111
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
95
1
 
3
 
! Отговори
1 преди 5 години
До тя,с колежката-*** ли.
94
4
 
4
 
! Отговори
тя преди 5 години
Съгласна съм !!!
93
4
 
6
 
! Отговори
Това е истина! преди 5 години
Наистина най деен е Джамбазки, другите са службогонци! Но сам нищо не може да направи в ЕС! Гласът му се заглушава от джендърите. Ако влезе в тукашният парламент, по голяма полза ще има, поне ще ни показва истините. Каракачанов и той се продаде на ГЕРБ, щом още ги поддържа!
92
4
 
7
 
! Отговори
Koce преди 5 години
До Спеца, има си официална статистика на Европарламента! Вместо да пишеш наизуст, вземи , че се поинтересувай! От 751 евродепутати, Джамбазки е девети по активност и първи от българските!
91
3
 
4
 
! Отговори
Koce преди 5 години
До Анонимен, айде бе, сериозно ли? От кога е това? Питам, защото миналата година беше на посещение в Цариброд и Босилеград, а в Битоля, Щип и Охрид има постоянни приемни!
90
4
 
10
 
! Отговори
политолог преди 5 години
българските евродепутати са безхаберни и безполезни за българите само богатеят и дебелеят за сметка на народа
89
1
 
6
 
! Отговори
Пилците се броят преди 5 години
На Есен
88
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тоя не влезе ли с парите на ***, но сега го е срам да ни припомни това, ЗАЩО ?
87
5
 
9
 
! Отговори
Ivorix преди 5 години
Лудите задръжки нямат! Джамбазки е нагледен пример за типична балканска простотия. Защо ли после се чудиме, че ни имат за посредствени и умствено недоразвити? Верния отговор е: - Заради ***, който гордо се бият в гърдите "Болгар, болгар".
86
3
 
11
 
! Отговори
най-после преди 5 години
ПОРЕДНАТА ПЛАТЕНА СТАТИСТИКА !ПОЛИТОЛОЗИТЕ ДА БЪДАТ РАЗЛЕДВАНИ ЗА рушвети!!!!! ВЕДНАГАА, и за АПАРТАМЕНТ ГЕЙт.
85
4
 
15
 
! Отговори
Джамбазки само яха преди 5 години
Наболели при, но никаква работа НЕ върши. През 2016, когато бежанската вълна беше в своя пик, ВМРО направи протест в "Овча купел" и Джамбазки обеща да преместят лагера. Сега сме 2019 и лагерът още си е там. Така че, ако искате вярвайте му, аз не му вярвам.
84
6
 
8
 
! Отговори
76486 преди 5 години
Ангел Джамбазки е най-активен в българските медии. Реален принос за България има работата на Момчил Неков в Европарламента.
83
7
 
18
 
! Отговори
Вън НАТО и САЩ от Бг преди 5 години
Дрън-дрън. И кво точно толкова е направил Джамбсзки, че не е ясно? Освен, че забогатя с 500 000 ? за тези 5 години )))
82
8
 
15
 
! Отговори
Спеца преди 5 години
Джамбаски вдига шум само по българските медии , но гласеца му е слабичък , а стремежа му е самоизтъкване!Мани го , фукльо!Но си е изпълнил задачата видно от списъка!
81
5
 
17
 
! Отговори
infidel преди 5 години
Това е някаква подигравка вече
80
13
 
10
 
! Отговори
Ще подкрепя преди 5 години
Джамбазки, а вие както решите
79
9
 
9
 
! Отговори
Димчо преди 5 години
Общественото мнение кореспондира със статистическите данни на ЕП,които показват ,че той е най-активният и деен български евродепутат и един от много активните като цяло представители в ЕП.Следователно от неговата работа има ефект,било то положителен или разбира се може да е негативен такъв.Гласувалите в тази анкета явно са будни и наблюдателни.
78
14
 
8
 
! Отговори
трол на Кутев преди 5 години
Какъв Джамбазки. Гласувайте за Техноимпекс.
77
9
 
8
 
! Отговори
V преди 5 години
Според мен нищо не зависи от тях . Там пращат на подкуп надупените ни на запад политици ;) А вмро не са националисти . Лансират ги щото са за отказ от суверенитет пред ЕС и НАТО ;) Няма такъв национализъм .
76
12
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ЕДИНСТВЕНИЯТ ЕВРОДЕПУТАТ,КОЙТО ЗАЩИТЕВАШЕ БЪЛГАРСКИТЕ ИНТЕРЕСИ Е ДЖАМБАЗКИ ! ДРУГИТЕ ЗАЩИТЕВАХА ИНТЕРЕСИТЕ НА ПАРТИИТЕ И СВОИТЕ!