Политическите скандали отвращават хората!

Политолог: Дали Станишев ще измести Йончева в деня на вота?
Обновена: 16 апр 2019 00:02 | 15 апр 2019 23:07, Екип на Bulgaria On Air
24

Политическите интриги стават все по-оплетени, а скандалите все по-шумни. Наближаването на изборите за Европарламент подтиква различните политически формации да стягат редиците си.

Вчера имаше драма в БСП - Националният съвет на партията бламира председателя Корнелия Нинова като оспори предложената от нея листа за Европейските избори и чрез тайно гласуване я промени. На този фон редица скандали като "Апартаментгейт" тресат обществото и политиката.

"Каквато и драма да е имало в БСП – тя вече не съществува. Най-вероятно БСП ще отидат консолидирани на изборите. Очевидно имаше противопоставяне, но вече всички са доволни. Ще наблюдаваме битка в изборния ден за първото място в листата. Ще се борят Елена Йончева и Сергей Станишев. Ако Станишев я измести – това ще е истинското бламиране на Корнелия Нинова", обясни политологът Георги Киряков в "Денят ON AIR".

По негови думи президентът участва реално в предизборната кампания за европейски избори, тъй като началникът на кабинета му Иво Христов се кандидатира за Европарламент като част от листата на БСП.

"ГЕРБ трябва да отправят ясно послание към десните партии – ако не гласувате за нас, ще загубите. Гласуването за малките десни партии ще бъде безсмислено. Със сигурност има някаква ерозия на доверието към ГЕРБ след скандалите. Докато има "Игра на тронове" в българската политика, за Европа няма да чуем", добави още Киряков.

Според политическия психолог проф. Антоанета Христова има лидерско, ценностно и идеологическо разделение в БСП.

"То стана факт на вчерашния пленум. Демокрацията в конкретния случай се задейства. Така БСП се противопостави на лидерското решение. Съставът на листата е много балансиран. Той е контрапункт към прибавянето на СДС към ГЕРБ. БСП добавиха привържениците на президента с Иво Христов. В конкретния случай се залага всичко в името на целта. Вече почти няма нищо скрито. Радев е с БСП, ГЕРБ е със СДС. Това ще бъде картината. В момента нищо не можем да кажем", отбеляза тя пред Bulgaria ON AIR.

"Скандалите около властта отвращават избирателите. Интересът на партиите, които стартираха големите скандали, е да намалят броя избиратели. Те разчитат на твърдите си избиратели. Скандалите ще продължават. По-отвратителна кампания не сме виждали. Скандалите са системни. Трябва да се излезе от тази мърсотия. Излиза се с политики", подчерта проф. Христова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
0
 
0
 
! Отговори
Киряк Стефчов преди 5 години
С ясно послание към "десените партии":ЛМК
19
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Хитър ход на БСП. Сега и двете течения в БСП ще мобилизират максимум от електората си за да се доказват кой е по- по- най и може би найстина ще вкарат 7 човека.
18
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Бе господин нейзвестни политолозе, прочети Изорния кодес, моля те. Ако ти не можеш да четеш помоли някой да ти го прочете за да разбереш, че ВОДАЧА НА ЛИСТАТА НЕ МОЖЕ ДА БЪДЕ ИЗМЕСТЕН С ПРЕФЕРЕНЦИАЛНО ГЛАСУВАНЕ. Срам ме е от наличиено на такива политолози с диплома, а иначе с образование между първи и втори клас. Как може да коментираш нещо което е безкрайно далече от умствените ти възможности?
17
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Живота в България отвръщава хората, тука нищо не е както трябва.
16
2
 
5
 
! Отговори
баба мара преди 5 години
те си накупиха евтини апартаменти а за нас остана само възмущението аз затоване гласувам защото не вярвам на никого затова властта трябва да се сменя на4 години за да не се ояжда
15
1
 
3
 
! Отговори
Гешко Ушев преди 5 години
Десетилетия НО на СГС и САС осъждаха обвиняеми . Темида и ВКП решиха да намерят работа на амбициозни прокурори като И.Гешев, Пл.Георгиев и съдии -Ушев, адашките от АСНС, Хинов. Намериха им работа и постове - СпП,СНС, АСНС,КОНПИ. И като се разфучаха прокурори и съдии - ако можеха, обикновените хора на цяла БГ щяха да обвинят, осъдят и вкарат в затвора. Ясно е и кой стои зад тях - зад това дело строителната мафия, зад следващото - друга каста. Дали не е време да махнат "специалните"?
14
1
 
4
 
! Отговори
Вчера Темида се изпл преди 5 години
Не само политическите скандали отвращават хората. Вижте вчерашнит присъди на СНС: при недоказани обвинения, отказ на единия от свидетелите от показанията си, само въз основа на СРС и един строителен предприемач, съдия Хинов постанови жестоки присъди - 20 и 15г., конфискация на имущество и непомерни глоби. Зад тези присъди се крият прокурорите на Гешев, които колят и бесят там и техните непомерни амбиции. Трябва ли да го има това съдебно звено е въпросът? Има НО на СГС, има и САС.
13
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Така е, скандалите са отвратителни! Тези скандали обаче се сътворяват от едни ***! Т.е. в политиката отиват хора-*** и никой не може да очаква от тях да свършат нещо "на ползу роду"! Един беше казал, че 80% от населението на РъБъ са ***, а аз бих добавил че от останалите 20%, 15 са ***!
12
1
 
6
 
! Отговори
Да де преди 5 години
Имат ни за будали. Герберастки кражби, и след кражбите пак кражби. Нямат напълване алчните герберастки търбуси. Десет години кражби, десет пропилени за България години.
11
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Ограбени робиХората много искат да дойде БСП на власт, доларът да стане 3000лв и да излезем от ЕС и НАТО.
10
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
герберастите си падат по станишев и дават мело идраго да го реанимират
9
2
 
22
 
! Отговори
Ограбени роби преди 5 години
Дрън, дрън. Хората са отвратени от герберастките кражби, от корупцията, от герберастката управленска простотия и от мизерията в която живеят.
8
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Охобохотака или иначе, Някой ще отиде и ще ги взима тези пари, без значение дали си гласувал или не.Гласовете се преразпределят.Ама си е твое право да не гласуваш де.Но не е точно както си го мислиш с невзимането на 12000евро.
7
5
 
3
 
! Отговори
Охобохо преди 5 години
Да отида аз да се редя там за да им гласувам да взимат заплати по 12 000 евро и нищо да не правят?!Не благодаря!Да ме броят с другите заблудени овце и какво свършиха предишните?!Няма да гласувам категорично!!!!
6
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Щом Станишев е в листата не мисля, че ще има нормален българин който да гласува за БСП.Тоя гаден ***.
5
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нормлните българи ако трябва да избират кой да пратят да вземе поредното милионче между патриотари бсп герб сдс избираме да не гласуваме и да не пратим никой .
4
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Из "Дзифт" филмът:"То да видиш айно посредата на на стаята, да ти си догади, ама ако цял гавнавоз е изсипан в къщата нещата изглеждат не толкова гнусни."По спомен.
3
0
 
13
 
! Отговори
Ала_Бала преди 5 години
Не! Накой неджендър и работил поне нешо през живота си ще измести Станишве. Все още помним онова разпределение 8:5:3 .. и назначението на Дебелия за шеф на ДАНС. Този човек много е навредил на България и продължава да вреди!
2
10
 
9
 
! Отговори
Ха-ха преди 5 години
Стига с това БСП! Тяхната е изпята
1
10
 
13
 
! Отговори
АНТИПОЛИТИК преди 5 години
няма да гласувам !