Политолог: БСП се разграничава от ПЕС

Иван Кръстев коментира първоначалното отсъствие на Станишев от листата
15 апр 2019 14:20,
86
Политолог: БСП се разграничава от ПЕС
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Първоначалното изваждане на Сергей Станишев от евролистата беше сигнал, че БСП се разграничават от европейските социалисти. Това коментира политологът Иван Кръстев пред bTV.

Вчера, след инфарктен пленум на левицата, беше решено, че Станишев все пак получава избираемо място сред кандидатите. Според ръководството на партията той няма място в листата и името му не фигурираше в предложенията на Изпълнителното бюро. По-късно обаче той беше предложен допълнително по време на пленума.

По думите на Иван Кръстев евентуално излизане на БСП от Партията на Европейските социалисти ще доведе до изолация в цялата страна.

"Чуха се гласове, че БСП иска да излезе от парламентарната група на социалистите в европарламента. Тази стратегия за редене на листата залагаше, че българското общество е разочаровано от Европейския съюз и че БСП би могла да спечели тези гласове. Г-н Енчев, който е известен критик на ЕС, е в листата", допълни Кръстев.

Той коментира и темата "Апартаментгейт" като го сравни с подобен скандал във Великобритания през 2009г.

"Той беше свързан с това, как депутатите са използвали парите, които им се дават за кампания. Част от тях бяха използвали сумите, за да направят ремонт в къщите си, други за нов телевизор. Резултатът - толкова силно недоверие към политическата класа, че това беше един от моментите, в които Великобритания тръгна към Брекзит" - обясни политологът.

Според него арогантността на политиците е довела до това, никой да не иска да ги чуе, дори да са прави. "Апартаментът и колата са видими неща, които всеки човек може да си представи и те много повече дразнят хората, отколкото абстракната търговия с влияние" - допълни Кръстев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


86
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
77
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Еха руски и американски тоталитарни *** дето ги боли от истината вият във форума на умряло.Те нали се издържат от Тръмп и Путин цял ден друга работа нямат и тролят ли тролят из нета.Дето видят форум к се изходят напишат сто коментара че да създадат илюзия че много хора мислят като тях сложат на всички други минуси и ду.хнат.А Никова си е истина че съчетава псевдо национализъм със комунизъм и така ще произведе какво точно национал социализъм демек фашизъм.Както казах БСП не са леви.
76
0
 
2
 
! Отговори
тя преди 5 години
Нинова "не цепи басмата " на свои и чужди , затова е недолюбвана !
75
0
 
3
 
! Отговори
тя преди 5 години
Ще се разграничи, защото ги видяхме какви гейове са !Не мислят за обикновените хора ,изобщо не се и сещат за тях !
74
0
 
2
 
! Отговори
Маг. бодил преди 5 години
Какви са умни герберите, пращят! Как са се разтреперали! БСП-то щяло да извади България от Европа.... Забравихте че България влезе в ЕС с БСП! Кой беше на валст тогава? БСП! Хахахахах партията на светлосините бе създадена 2009, две години след като вече сме в ЕС-а, в който ни приеха по времето на тройната коалиция .... !!! Така сега ще защитите Станишеф, пък сега как го извадили от Европата, щото не бил в листата! Да се ненаслушаш на вой и мърморение!
73
0
 
5
 
! Отговори
Кучкар преди 5 години
Чета си аз в коментарите, че Станишката не е ПEC, не не е, той е КУЧKA
72
5
 
2
 
! Отговори
Нинова не е БСП преди 5 години
Не трябва да се слага знак за равенство между Нинова и БСП, защото по-голямата част от привържениците наБСП не мислят като Нинова.
71
19
 
4
 
! Отговори
Го4о преди 5 години
Първоначалното ИЗХВЪРЛЯНЕ от листата на Станишев е чисто ХУЛИГАНСКА ПОСТЪПКА от страна на др. Нинова. И всички в БСП споделящи тази постъпка са за ИЗХВЪРЛЯНЕ от редиците на партията заедно с Корнелия Нинова, която за сетен път доказа, че води партията към Национал-социализъм (фашизъм)!
70
3
 
9
 
! Отговори
Станишев не е ПЕС преди 5 години
Не трябва да се слага знак на равенство между Станишев и ПЕС. В партията на европейските социалисти участват социалистически партии, които съвсем не е необходимо да са на едно мнение по всички въпроси.Например социалистите в Словакия също са против Истанбулската конвенция, но никой не казва, че те се разграничават от ПЕС.
69
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Някой в настоящия сайт упорито натрапва, че имало разцепване на БСП. Много възможно е мнението да произлиза от същия, който говореше, че само неговото присъствие било единство и мир. От БСП излязоха последните години знакови лица като Татяна Дончева и Първанов, отвратени от нейното "единство", преди тях - и други. Ако сега рачат да излязат от всякакви ръководства Дъбов и подобие, ще е само за добро на партията. И на държавата. Стига партийни феодали! Ако е жив един организъм, той се обновява.
68
5
 
11
 
! Отговори
Ха-ха преди 5 години
Разграничава е силно казано,но е факт,че джендърските идеи не вървят в България,а ПЕС се оказва един от главните им проводници.Нормално е *** да не иска да губи гласове заради това.От друга страна,малко вероятно е БСП да напусне ПЕС.По-малко отколкото Орбан ЕНП,примерно.
67
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонименВиж в Монитор какво пише,а там пише,че този който плаща на Нинова да изтика Михов,плаща и на Костов и ДСБ и на Фрогнюз и на Люба кулезич и на други да свалят властта.Защо ви прави впечатление,че Станишев може би е от Сорос,а не ви правивпечатление, че Люба е от същата група на Сорос и е канена в телевизията на БСП?Не е ли странно?ГЕРБ удариха дъното с мразеното от народа СДС и сега нямат голям шанс да спечелят нещо,а и прекалено синя стана България,няма баланс.
66
5
 
14
 
! Отговори
А бе разграничава се преди 5 години
Разграничава се тя , ама оня *** Стани Шеф нещо се прави на утрепан и ни пробутва евро гейски номера...
65
6
 
6
 
! Отговори
-.- преди 5 години
Разграничиха се по врачански, провинциално, а не по принципни позиции и ясни мотиви... Цариградската конвенция я превърнаха в плашило- ами ок- не я одобрявате и много хора не я одобряват ама обяснете ясно как и защо.
64
6
 
6
 
! Отговори
Стратег преди 5 години
До Нинова-какво се случт.е. БСП да си остане с Нинова, а да се раздели със Сър Гей Стани Шеф! Сър гей може да отиде при старите си бойни кримки Глъвътъ и Седефчо Първанов. Там ще са добре и с другият евреин Калфин. Така ще си имате една нова, истински лява БСП. А старата можем да я преименуваме на БНП. Българска Националистическа партия,за да не е БНСП, че ви е удобна топка, такова наименование и съ прайте на селски хитреци като го тълкувате. Хахаххахаха. Абе истински се забавлявам с вас.
63
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Бравос на Нинова, продължава борбата!!! А колкото до това станишката, явно след цветарчетата и костов, това е най-отвратителния индивид в страната! Как не го е срам нямам представа!!! Но понеже има преференции, ЩЕ СЕ РАДВАМ ДА ИЗПАДНЕ!!! ТОВА ЩЕ Е ПЪЛНИЯ КЕФ!!!
62
3
 
2
 
! Отговори
Стратег преди 5 години
До дали е социалистка?Симитлийската Белла?;)))
61
10
 
5
 
! Отговори
Нинова-какво се случ преди 5 години
След поредица от последователни партийни хватки всъщност Нинова разцепи БСП успешно на две почти равни части. Дали е изпълнявала предварително замислена задача за разцепване на БСП или е от глупост и недалновидност вече няма никакво значение, защото резултатът е трагичен. Ако БСП не вземе спешни мерки да се раздели с Нинова следва неизбежна маргинализация на БСП.
60
1
 
4
 
! Отговори
Стратег преди 5 години
До дали е социалистка?Сър Гей Стани ШеФ: Белла, Белла, чао, чао, ама за коя Белла става въпрос?;))) Хетерната Белла ли?;)))
59
5
 
6
 
! Отговори
дали е социалистка? преди 5 години
Прекрасна моя, чао, чао, чао.Това е цветето на партизанин,дал живота си за свободата.Така завършва италианската песен "Белла чао", която делегатите на конгреса на Партията на европейските социалисти (ПЕС) пяха наскоро в Лисабон - заедно с преизбрания си лидер Сергей Станишев и кандидата за председател на Европейската комисия Франс Тимерманс. Лидерът на БСП Корнелия Нинова не пя със своите европейски побратими и посестрими. Тя отказа да присъства на форума.
58
2
 
6
 
! Отговори
Стратег преди 5 години
До АнонименТова решение за излизане от ЕС, мога да го взема само аз, а самото излизане фактически, мога да го направя само аз. Корнелия, няма да го вземе. Просто не ми пука, нито за парите, нито за мирогледа на поколенията, които убиват децата си (като българи), като не ги учат на " Аз съм Българче", а си говорят вкъщи на английски. Така, че страхът ти е оправдан, но все пак, аз мога да подложа въпроса и на референдум "БГ Екзит";)))Никой друг в България, няма да направи това заради Българите.