Политолог: БСП се разграничава от ПЕС

Иван Кръстев коментира първоначалното отсъствие на Станишев от листата
15 апр 2019 14:20,
86
Политолог: БСП се разграничава от ПЕС
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Първоначалното изваждане на Сергей Станишев от евролистата беше сигнал, че БСП се разграничават от европейските социалисти. Това коментира политологът Иван Кръстев пред bTV.

Вчера, след инфарктен пленум на левицата, беше решено, че Станишев все пак получава избираемо място сред кандидатите. Според ръководството на партията той няма място в листата и името му не фигурираше в предложенията на Изпълнителното бюро. По-късно обаче той беше предложен допълнително по време на пленума.

По думите на Иван Кръстев евентуално излизане на БСП от Партията на Европейските социалисти ще доведе до изолация в цялата страна.

"Чуха се гласове, че БСП иска да излезе от парламентарната група на социалистите в европарламента. Тази стратегия за редене на листата залагаше, че българското общество е разочаровано от Европейския съюз и че БСП би могла да спечели тези гласове. Г-н Енчев, който е известен критик на ЕС, е в листата", допълни Кръстев.

Той коментира и темата "Апартаментгейт" като го сравни с подобен скандал във Великобритания през 2009г.

"Той беше свързан с това, как депутатите са използвали парите, които им се дават за кампания. Част от тях бяха използвали сумите, за да направят ремонт в къщите си, други за нов телевизор. Резултатът - толкова силно недоверие към политическата класа, че това беше един от моментите, в които Великобритания тръгна към Брекзит" - обясни политологът.

Според него арогантността на политиците е довела до това, никой да не иска да ги чуе, дори да са прави. "Апартаментът и колата са видими неща, които всеки човек може да си представи и те много повече дразнят хората, отколкото абстракната търговия с влияние" - допълни Кръстев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


86
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
57
3
 
6
 
! Отговори
Поздрави преди 5 години
БСП отдавна не е вече социалистическа, лява партия, защото у нас има само див капитализъм и нищо друго.
56
7
 
8
 
! Отговори
бай Пешо преди 5 години
Курнеля срещу СтаниШеф в битка за кокала :))
55
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Съжелявам,че БСП и ДПС паднаха изобщо от власт 2009 г.,надявахме се на нещо по-добро с новото правителство на герберите,а се насадихме на един мнооого голям среден и ръбат.Пострадаха и много хора,ей така,за нищо.
54
5
 
11
 
! Отговори
ДртПрч преди 5 години
Разнобоят в червено може само да ме радва. Давай, Бульо! Давай, Серго! Не се карайте! Излезте навън и се разберете като мъже!
53
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не можете да спите, сънувате кошмари.Плашат ви ***, ***, пиндоси, толерасти, кемтрейлс..Мечтаете за Лада, Тройной, Чернобил, вечер на свещи, купони,Кореком...Бъдете спокойни, клиника "Психично здраве" е на вашите услуги.
52
0
 
2
 
! Отговори
До 47 преди 5 години
Де да бяха и честни!
51
0
 
4
 
! Отговори
Тъга преди 5 години
Тъжно е, че нито Сергей, нито Първанов разбират какво правят. Искат да се докажат ли? Е, ще се докажат!
50
4
 
7
 
! Отговори
Пст преди 5 години
"Нинова все повече заприличва на Иванчева - тръгнала да се бори с олигархията"Как един олигарх, ще се бори с олигархията!?
49
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Всички сороссоиди бяха много притеснени от невключването на Станишев. Станишев получи подкрепа от Герб, кварталната десница, отпадъчната левица на Параванов.
48
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нинова все повече заприличва на Иванчева - тръгнала да се бори с олигархията - ха ха хама оУу,моме ти у ред ли си ? - всичката Власт е у Парата ,а всичката пара у е тех.
47
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
народът равен в мизерията, партийната номенклатура - равна в лукса си
46
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Никога не се радвай на малко прасе и малко дете щото не знаеш какво голямо *** може да стане-НАРОДНА ПОГОВОРКА !! Надявам се да не ме изтрият ???
45
3
 
4
 
! Отговори
Mr.STARBUCKS преди 5 години
Ейййййййй Кака Корни,как е зачевила бузки :)
44
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В БСП само спорове и кавги, а при ГЕРБ се строи - апартаменти, тризонети, тераси, частни асансьори...
43
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не знам дали Истанбулската конвенция ще защити Нинова, но ще и изяде главата !
42
6
 
4
 
! Отговори
Димитър преди 5 години
Комунистическото движение се разграничава от ЕС и европейските ценности.Мястото на про руски политици,не е там.Незнайно защо се натискат за евродепутатски места.С такива представители,пак няма да има единомислие по основни казуси,като пакета "Мобилност" и т.н.т.
41
1
 
11
 
! Отговори
Оруел преди 5 години
Тоя кво сравнява ремонт за телвизовр с апартамент за няколко милиона! Как искат да неглижират скандала се едно кво толкова някво апартаментче си зел и гадните комунисти го погнали!
40
13
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Менторът на Радев: Иво Христов - фанатичен русофил !Менторът на Нинова: Иво Христов-професоро - откровен българофоб !Това е новата БКП маскирана БСП !
39
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Предполагам,че са оставили Станишев,защото ако не е там,ще се отклонят много гласове от БСП.Пък хеле ако влезеше в АБВ,една камара хора щеше да гласува за него.
38
3
 
12
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 5 години
Почти съм сигурен, че 5 ще отиде на мястото на 10...и обратно !