Политолог: БСП се разграничава от ПЕС

Иван Кръстев коментира първоначалното отсъствие на Станишев от листата
15 апр 2019 14:20,
86
Политолог: БСП се разграничава от ПЕС
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Първоначалното изваждане на Сергей Станишев от евролистата беше сигнал, че БСП се разграничават от европейските социалисти. Това коментира политологът Иван Кръстев пред bTV.

Вчера, след инфарктен пленум на левицата, беше решено, че Станишев все пак получава избираемо място сред кандидатите. Според ръководството на партията той няма място в листата и името му не фигурираше в предложенията на Изпълнителното бюро. По-късно обаче той беше предложен допълнително по време на пленума.

По думите на Иван Кръстев евентуално излизане на БСП от Партията на Европейските социалисти ще доведе до изолация в цялата страна.

"Чуха се гласове, че БСП иска да излезе от парламентарната група на социалистите в европарламента. Тази стратегия за редене на листата залагаше, че българското общество е разочаровано от Европейския съюз и че БСП би могла да спечели тези гласове. Г-н Енчев, който е известен критик на ЕС, е в листата", допълни Кръстев.

Той коментира и темата "Апартаментгейт" като го сравни с подобен скандал във Великобритания през 2009г.

"Той беше свързан с това, как депутатите са използвали парите, които им се дават за кампания. Част от тях бяха използвали сумите, за да направят ремонт в къщите си, други за нов телевизор. Резултатът - толкова силно недоверие към политическата класа, че това беше един от моментите, в които Великобритания тръгна към Брекзит" - обясни политологът.

Според него арогантността на политиците е довела до това, никой да не иска да ги чуе, дори да са прави. "Апартаментът и колата са видими неща, които всеки човек може да си представи и те много повече дразнят хората, отколкото абстракната търговия с влияние" - допълни Кръстев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


86
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
9
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нямам нищо против БСП,единственото от което се страхувам е,че могат да решат да ни извадят от ЕС,което ще е фатално за България,това ме тревожи най-много!
36
6
 
10
 
! Отговори
Цирково изкуство преди 5 години
Прекръстете ги на 'БСП Брадър'. Тези са приключили вече като проект
35
12
 
9
 
! Отговори
Гледна точка преди 5 години
*** е най-голямата наглярка!Щом не стана по нейната веднага отхвърли всякаква отговорност! Ама Буцо ти твърдиш, че БСП не се ръководи еднолично и какво по-демократично от гласуване на конгреса за определяне на листата?? Един истински лидер застава плътно зад своите хора и ги защитава когато са прави. А тя ги защитава само когато има изгода или да направи някой - друг гейт!
34
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Иванчо с кривата уста е огладнял , сигурно дедо Шорош скоро не им е плащал. Добре че идат избори , та ще могат пак да досаждат на хората от сутрин до вече от телевизиите и да си понапълнят джобовете
33
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ПЕС са глобалисти......................БСП също не стока, там е пълно с червени милионери, но все пак са по-малкото зло!!!
32
1
 
16
 
! Отговори
бай ПЕТКО преди 5 години
Хората, които гласуват, могат с преференциите да решат проблема... ГЛАС НАРОДЕН, ГЛАС БОЖИ !
31
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Щом ПЕС е твърде ляв за БСП това е добре за БСП.
30
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
За кой да гласувам за Европейските Национални Предатели ли?
29
7
 
6
 
! Отговори
Стратег преди 5 години
До Гледна точкаТова притеснява ли те? Станишев е крайно ляв екстремист;))) Толков ае ляв, че нам накъде повеяе;))) Напуснете БСП и Сър Гей Стани Шеф да напусне листите. Създайте си партия "Граждани за еврогейско развитие на България" и се слейте с ГЕРБ!
28
3
 
12
 
! Отговори
Гледна точка преди 5 години
у ПЕС всички са милионери !За ПЕС не знам дали са милионери, но в БСП половината са милионери в евро другите милионери в лева. Всички ги знаем!
27
5
 
8
 
! Отговори
Луд преди 5 години
До тяДаааа, а БСП е точно такава партия. Милионери филантропи.
26
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В такъв случай ще гласувам за тях ПЕС са по антиевропейци и от ЕНП.
25
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Голяма грешка е включването на Станишев в листата. Корнелия не можа да се справи със старите болшевишки кадри и те даром поднесоха изборите в ръцете на ГЕРБ .
24
2
 
11
 
! Отговори
тя преди 5 години
ПЕС е една голяма глупост ,нямаща нищо общо с лявата идеология , която по принцип защитава бедните , а то у ПЕС всички са милионери !
23
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това е нещо сбъркано. Да не си за ЕС И НАТО. ДА МИСЛИШ , ДА РАБОТИШ, ЗА РФ - МОСКВА. И в същото време да се натискаш за депутат в ЕС . И АКО МОЖЕ С ПО ТОЛЯМА ЗАПЛАТА АКО НЕ В ЛИВА ДА Е В ?. Нова е шашава работа. Да правиш околните на ***.
22
2
 
9
 
! Отговори
Гледна точка преди 5 години
Парите не миришатАз разбирам, че парите не миришат, но тук става въпрос за идеи и възгледи. Той значи не отива в ЕП заради идеите които ще защитава, а само и единствено за пари!
21
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
много точна снимка,браво на фогтографа - другарката Нинова е точно олицетворение на "Ах , летете ескадрони..."
20
7
 
10
 
! Отговори
Гледна точка преди 5 години
БСП от ПЕС директно към крайно- десните екстремисти!- Нинова точно това заяви с отхвърлянето на Станишев от листата на БСП-то!
19
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
БСП ЩО ИЗЛИЗА ОТ ПЕС . Разбира се от тълкуването , че не са за ЕС и НАТО. Да напусне и България. С еднопосочен безплатен билет посока Азия, Ориента , Африка. ПО ИЗБОР С ПАРИ ОТ БЮДЖЕТА. НАКА Е НАПРАВИЛ ТИТО 1954г.С дезертьорите от червената армия на СССР.
18
5
 
12
 
! Отговори
Гледна точка преди 5 години
"Г-н Енчев, който е известен критик на ЕС, е в листата" ??? По-голямо лицемерие от това здраве му кажи! Да плюваш нещо, а пък в същото време да искаш да си в него - същински Фараж-иска GB вън от ЕС, а пък се намести в ЕП като клочка на полуг!