Станишев vs. Нинова: Има ли инат, има и отпор!

Никога не било имало такова напрежение в БСП заради листи
Обновена: 15 апр 2019 09:23 | 15 апр 2019 09:00, Камелия Цветанова
202
Станишев vs. Нинова: Има ли инат, има и отпор!
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Президентът на Партията на европейските социалисти (ПЕС) Сергей Станишев, когото червената шефка Корнелия Нинова отказа да включи сред кандидатите на левицата за евродепутати, смята, че  никога не е имало такова напрежение в БСП при подредба на листи.

Още по темата
След 10- часови инфарктни дебати в неделя, в крайна сметка евролистата беше сериозно променена, след като на практика пленумът на БСП бламира Нинова и пренареди нейната листа. Водач на листата остава Елена Йончева, но Сергей Станишев влезе в нея на пето място.

"Когато нещо се прави на инат се получава отпор. Националният съвет са зрели хора, с политическа отговорност, можехме да си спестим това, което си причинихме", коментира Станишев пред Нова телевизия.

Той призна, че участва в кампанията не с амбицията на всяка цена да стане евродепутат.

"Аз съм постигнал изключително много и почти никой няма такива постижения и в национален, и в европейски мащаб едновременно. За мен е важно, че партията ясно заяви своята европейска социалистическа привързаност към нашето семейство и иска с общи усилия да променим Европа”, заяви още Станишев.

Според него политиците трябва да бъдат усмирени, защото хората не се интересуват от проблемите на една партия, а какво могат и ще направят за тях.

Той разкритикува Нинова и за декларацията й след края на пленума, в която тя посочи, че вече Националният съвет носи отговорност за резултатите на БСП от евроизборите, а не лично тя.

"Несериозно е. Политиката не е въпрос на налагане на собствена воля, а на намиране на решения, които са обединяващи", отсече лидерът на ПЕС.

Той смята, че всяко едно ръководство и всеки един лидер иска или не - носи отговорност и не може да се скрие.

"Всеки трябва да се смири и да работи, политиката не е игра на самолюбие, на инат, на егоизъм", отсече Станишев.

Според него, ако предизборната кампания затъне в скандали и замерване с компромати, изобщо няма да има дискусия за политики.


202
Още от Евроизбори '19
Борисов: Листата на БСП е шпионин - държавна сигурност
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
179
1
 
1
 
! Отговори
Има си начин преди 1 седмица
Да аз ще гласувам преференциално за №8 за да изместя Станишев и парашутиската ДС щерка Пенкова от трета позиция.
178
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Какъв е произходът на ГЕРБ? Чисто комунистически и ДС. ГЕРБ и Станишев са от едно котило. Продажници до един.
Гласувате за ГЕРБ или Станишев, получавате истанбулска конвенция, трети пол и в резултат мачкане на традиционното българско семейство и отнемане деца от семейства по валшиви донуси.
177
5
 
8
 
! Отговори
СерГей или КензоРаст преди 1 седмица
От ГЕРБ интензивно подкрепят СтаниШеф, и лаят срещу Нинова.

Следва че СеркоГей е троянският кон на ГЕРБ сред БСП, а според новите боилогични формати Троянският Гей. Без него ГЕРБ нямаше да спечелят место за съветник в най-забутаното село, камо ли да си напазаруват луксозните тухленни формати за цена на бунгало.

Не за вярване че Герберасите лайт по Сергея за да го изхвърлят от БСПето. Не са дорастли за тоя пилотаж
176
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Да имали инат има и преференции. Ще гласувам №5 да отиде на №10, а №10 да отиде на №5. Не агитирам никой да гласува за БСП. Но, тия които са решили да гласуват за нея нека се възползват от правото си на преференции. Нека изритаме този нахалник. Той е председател на ПЕС и това му е достатъчно. Нека от тази позиция да помага на българските социалисти.
175
6
 
9
 
! Отговори
Пак копи-пейст преди 1 седмица
До "Нинова-какво става ?" Колко пъти ще го публикуваш това с копи-пейст?
Ще им се на гербаджиите разцепване на БСП, но заради Станишев това няма да се получи. Влезе в списъка на кандидатите, но дали ще стане и евродепутат, ще видим. Ако не отпадне при преференциалното гласуване...
174
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Хайдук да обижда хайдука на “ хайдук”
173
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Мунчо, от “дядо Йоцо гледа”
172
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До Анонимен
всички виждаме докъде ни докараха ГРОБ

а бсп докъде те докараха на 3 пъти?
171
4
 
15
 
! Отговори
чичо Гошо преди 1 седмица
Станишев,Станишев!Просто старите .... в БСП се уплашиха,че ще им разкрият крадените пари и апартаменти.Много ...има за изриване от БСП и на Нинова и е тежка задачата.Това Бойко да хвали Станишев,да плюе по БСП и Нинова,нещо не се връзва.
170
15
 
7
 
! Отговори
Нинова-какво става ? преди 1 седмица
След поредица от последователни партийни хватки всъщност Нинова разцепи БСП успешно на две почти равни части. Дали е изпълнявала предварително замислена задача за разцепване на БСП или е от глупост и недалновидност вече няма никакво значение, защото резултатът е трагичен. Ако БСП не вземе спешни мерки да се раздели с Нинова следва неизбежна маргинализация на БСП.
169
15
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До Анонимен - важното е да сме благоденстваща страна

Затова, гласувайте за ГЕРБ, това е пътят! С бсп сега сте цунгцванг! Когото и да изберете няма друго, ще трябва да се приема Истанбулската конвенция, че и още кой знае какво! Изобщо не се е разминало! Ах, Станишев, Станишев!
168
9
 
13
 
! Отговори
СС преди 1 седмица
Куче до куче са в БСП. Крастави кучета!
167
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До ИК не минава - Е на това, БСП да приеме Истанбулската Конвенция хич не се надявай.

За това никой няма да ви пита вас тук! Иначе бсп нама да може да се включи в ПЕС, ще трябва да иде някъде другаде. Ха-ха-ха! Скроиха ви шапката!
166
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До Анонимен

"Глобалисти като Станишев нямат място в листите на БГ-партии!!!"

Като си толкова озверен срещу глобалистите, защо използваш най глобалистичния инструмент Интернет? Бъди последователен и се откажи от него.
165
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Глобалисти като Станишев нямат място в листите на БГ-партии!!!
164
13
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До Анонимен 161

"няма значение дали котката е черна или бяла,важното е да лови мишки...та и няма значение накъде сме ориентирани...важното е да сме благоденстваща страна с нормални доходи"

Приятелче, има огромно значение къде си ориентиран, защото няма благоденстваща страна която е ориентирана към Русия. Така че тия за мишките и котките ги разправяй на баба си. Ако продължаваме както до сега да се гъзим на Русия ще продължават и вечните ни усилия да хванем черна котка в тъмна стая.
163
1
 
9
 
! Отговори
ПЕНКО преди 1 седмица
НАЙ-ПОДЛАТА СБИРЩИНА В ПОЛИТИКАТА / " НАСЛЕДНИЦИТЕ" / НЕ СИ ДАВАТ СМЕТКА ,КОЛКО ЩЕ ЗАГУБЯТ ОТ УЧАСТИЕТО НА УСР-ПЕДР СТАНИШ БОНЕВИЯ -ИЗТЪРСАК В ТЕЗИ ИЗБОРИ --- БЪЛГАРИНЪТ НЕ ПРОЩАВА НА "СРЕБЪРНИ ЛЪЖИЧКИ "!!!
162
16
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Ако на изборите с преференции Сергей Станишев успее да измести наложеното със сила от твърдолинейните комунисти в БСП корумпе Елена Йончева от първа позиция това ще е сигнал че БСП избира Европа, ако не успее да измести корумпето Йончева от първа позиция това ще е сигнал че БСП отива към сталинизъм.
161
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
няма значение дали котката е черна или бяла,важното е да лови мишки...та и няма значение накъде сме ориентирани...важното е да сме благоденстваща страна с нормални доходи,където да се живее достойно...всички виждаме докъде ни докараха ГРОБ...И СЕГА ИМАМЕ ШАНСА ДА СЕ ОТЪРВЕМ ОТ МЪРТВАТА ИМ ХВАТКА като им покажем среден пръст на изборите...
160
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Другаря Пирински е прав, БСП трябва да се определи веднъж за винаги дали ще върви по пътя за Брюксел или по пътя за Москва. В противен случай електоратът и ще стои в разкрачено положение както в момента стои другарката Нинова. Върви с левия крак към Москва а с десния към Брюксел.