Преди изборите в Китен: Нашествие на "изборни туристи"

Наплив на желаещи да се регистрират по настоящ адрес
17 апр 2019 07:20, Петя Славова
18

Кметът на Китен сигнализира за нашествие на "изборни туристи" преди местния вот. Според Катя Вълчева в града се наблюдавал наплив от желаещи да се регистрират по настоящ адрес. Местните пък са категорични, че новопристигналите са в пъти повече от сезонните работници, които идват тук преди старта на сезона.

В тихото морско градче присъствието на външни хора, извън сезона, прави впечатление на всички.
"За последните месец и половина около 30 човека някъде искат да се регистрират по настоящ адрес. Това е фрапантно за този период на годината, тъй като няма външни хора, няма персонал", каза кметът на Китен пред Bulgaria ON AIR.

Вълчева също така допълни, че това не са работници за лятото, тъй като в Китен активният сезон започва едва след 5 юни. Според нея, за да се спре изборният туризъм трябва за местни избори хората да гласуват само и единствено по постоянен адрес.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
4
 
! Отговори
ЗаКон трябва преди 5 години
Щом е местен вот трябва да гласуват само местни хора с постоянен адрес от поне една година . Така трябва да е и за други национални изборни гласувания . Само жители на страната имащи поне 9 месеца престой в България . Другите пришълци да го ду*** в поза удобна за тях . Какво толкова има да го мислите ? Изборните туристи ще дойдат, ще гласуват за когото им е наредено, ще си получат паричките и ще си заминат а тогава местните ще го ду** . щом са допуснали външни хора да им избират управниците
9
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Фенове на бсп. За 20лв, 3 кебапчета и шише бира чудеса ше направят!
8
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Най-правилно по постоянно местожителство на лицата желаещи да гласуват както е записано как адрес-град,община,село,улица,номер,дом,етаж на личните им карти,чийто адрес съществува в общинската регистрационна книга за постоянно местожителство спрямо жилищата,работата,живеенето,другото е времменно местожителство,което също се регистрира по съответен ред,но не е постоянно местожителство свързано с местоживеенето,а само с пребиваването,което не се записва на лични карти както и органа МВР издали ги
7
1
 
2
 
! Отговори
до 6 преди 5 години
да си ги регистрират, щом са си купили имото, да ги де-регистрират от предходно място, смяна на лична карта задължително иии преди изборите да са нужни 5 години живеене в града за да гласуваш и да ги резнат.
6
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ами не ги регидтрирайте, като отидат в общината, да им казват - ДОВИЖДАНЕ!
5
2
 
15
 
! Отговори
мафия мафия преди 5 години
МАФИЯ МАФИЯ ЗАКОНОДАТЕЛНА МАФИЯ
4
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това е начинът да се държи под контрол провинцията - да се пращат хора там, където не достигат, за да наклонят везните в желаната посока. Няма какво да се каже, честен и почтен местен вот. Трябва поне да разчиташ, че така "избраният" кмет ще се окаже човек, а не жалко подобие на такъв. Всеки си спомня, че сред тези кадри имаше дори и изнасилвачи. Тъй че тоягата трябва винаги да е скътана в джоба и при нужда да се използва.
3
13
 
31
 
! Отговори
Кажете преди 5 години
Кажете, че са платени хора на ГЕРБ. В други сайтове го има. Това е работа на ония с евтините апартаменти и пари от неясен произход.
2
3
 
5
 
! Отговори
Сенсей Ага преди 5 години
Вече е Кине.
1
3
 
25
 
! Отговори
Az da vi преди 5 години
Държавата я няма.........