Станишев: Никой не може да ме отстрани от БСП

Изгубихме много време с листата, каза той
17 апр 2019 12:00,
255
 Станишев: Никой не може да ме отстрани от БСП
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Моето място в БСП... Никой, който иска да ме изчегърта, не може да го постигне. Защото за мен БСП е кауза. Баща ми е бил в тази партия, той е рискувал живота си за нея. Целият ми живот, осъзнат, още повече политически, е свързан неразривно с БСП. Това каза пред "Канал 3" председателят на групата на Европейските социалисти и бивш министър-председател на България Сергей Станишев.

Според него листата на БСП за европейските избори през май е била избрана демократично, но от партията са изгубили твърде много време в реденето й.

"Хората не ги интересува какви са вътрешните ни отношения – кой е първи, кой е втори, кой е трети в тази листа. Хората ги интересува друго – какво БСП може да направи за това техният живот да стане по-добър, доходите им да са по-високи, работата им да е по-сигурна, семействата им да са по-добре." - коментира Станишев.

На въпрос дали БСП е бламирала собствената си лидерка Корнелия Нинова с връщането му в листата на партията, Станишев отговори, че ""Не става въпрос за вътрешна опозиция.

Още по темата
Но в някакъв смисъл председателят на Националния съвет се постави в такава позиция, че Националният съвет да бъде принуден да коригира нейното еднолично решение, защото всички знаем, че листата, която предложи тя, беше нейна лична".

Сергей Станишев изрази мнението, че за да спечели доверието на хората, Столетницата трябва да се представи като алтернатива на ГЕРБ - най-вече социална.

"Няма нужда да се състезаваме с консервативните и традиционалистките партии като ВМРО или другите патриоти на техен терен. Ние имаме наш терен. На стандарта на живот на хората, на справедливостта, на битката с неравенствата. Оттук ще дойде силният импулс за подкрепа на БСП от хората. Това трябва да преследваме и да покажем достоверност, стабилност, последователност в това", завърши Сергей Станишев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


255
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
163
0
 
1
 
! Отговори
Я па я..! преди 5 години
До Нинова-какво става ? 173 Не им давай съвет. Така е добре.
162
2
 
7
 
! Отговори
postradal pasi преди 5 години
Със стари *** нов бардак не става
161
11
 
5
 
! Отговори
Нинова-какво става ? преди 5 години
След поредица от последователни партийни хватки всъщност Нинова разцепи БСП успешно на две почти равни части. Дали е изпълнявала предварително замислена задача за разцепване на БСП или е от глупост и недалновидност вече няма никакво значение, защото резултатът е трагичен. Ако БСП не вземе спешни мерки да се раздели с Нинова следва неизбежна маргинализация на БСП.
160
2
 
3
 
! Отговори
инж Цв. Владова преди 5 години
До ТиневПази си здравето- омразата разболява от тежки, нелечими болесто. Не си заслужават лъжите , керванът си върви, кучето- лае за обещания кремвирш!
159
15
 
6
 
! Отговори
инж Цв. Владова преди 5 години
Станишев въведе програмата за подпомагане семействата да имат бебе. При него пенсиите се удвоиха, коледни и великденски добавки имаше за всички. Да споменаваме за всички кандидати доброто, което са постигнали, за да се повтаря то за да добруваме всички българи. Майки и пенсионери- изразете благодарност- гласувайте ца БСП и дйте почивка на ГЕРБ от властта!
158
2
 
8
 
! Отговори
Честен преди 5 години
Бях се зарадвал, че БСП се е отърсило от " правоимащите " другари и тръгва по нов път.Ц!Но явно ОБЛАЖВАНЕТО на ядрото от бивши правоимащи / те май продължават да са си такива / не е свършило. Стегнаха редици и върнаха другаря.П.П.Старата номенклатура показа нагледно на отцепелия се другар Бойко как се действа твърдо. Слава на БКП.Слава на нейните деца и внуци и пра-пра-пра-пра ...... пра-пра / ние сме на всеки километър, от тук до края на света / внуци.
157
2
 
13
 
! Отговори
БКП преди 5 години
БСП си му бащиния...
156
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
хората толкова много мразят Борисов и кликата му,че Станишев е бял кахър...така че Борисов и хунтата му отиват на бунището в скоро време..
155
4
 
12
 
! Отговори
НАБЛЮДАТЕЛ преди 5 години
Никой не може да ме отстрани от вкусната трапеза има много гювеч за усвояване......Нагъл тип.....
154
3
 
14
 
! Отговори
дс преди 5 години
Да, не могат да го отстранят. Но не го ли отстранят, партията ще умре. Техен проблем, да си търсят сами варианти! Мисля, че след апартаментгейт БСП имаше всички шансове да спечели изборите за европарламент. Уви връщането на Станишев и Гечев в листата, показа, че старите лица в партията все още са много силни. Нинова преди да мисли за външни победи, трябва да спечели вътрешната битка в БСП.
153
3
 
7
 
! Отговори
Тинев преди 5 години
С червената върхушка потропва дядо Мраз!П.П.Като пиявица се е впил в плътта ни. Единственият изход да се отървеш е да му откъснеш езика ...... от дъното!
152
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Какво направи Станишев за България?И да не забравяме, че ГЕРБ взеха властта, защото народа искаше да се отърве от Станишев и ДПС.
151
1
 
6
 
! Отговори
Може преди 5 години
Може и още как!Въпрос на време е тоя да излети като Месершмидт от партията И без това с нищо не е допринесъл за нея и сега се опитва да пробута Истанбулската конвенция,която ще насади *** идеологията за да разруши християнските ценности,които са в основата на българските семейства.
150
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В листата на БСП доста хора заслужават преференция - Елена Йончева заради разобличенията на герберската шайка, която и спретна смешно дело, че теглила кредит от банката в която ГЕРБ потопи 4 милиардъ спестени пари на данъкоплатците, Велизар Енчев, човек който винаги е отстоявал истината, Янаки Стоилов - изключително културен човек и отличен правист. Вижте си листата на герб - с небългарски имена - Майдъл, Гейбриъл, тия кандидатстват за Бундестага
149
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ако Велизар Енчев е в листата на БСП, това е отлична кандидатура гербарските с тяхната жалка антибългарска листа стават още по-смешни.
148
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Гербаджиите излязоха далеч по-крадливи и неморални от Станишев даже. Той не е толкова крадлив и освен това не спретна политически дела на опозицията с подметнати подкупи, НЯМА ПО-ВРЕДНА ПАРТИЯ ЗА България от ГЕРБ. Който не вму харесва Станишев като на мен - има достатъчно прекрасни кандидати в листата. Аз ще гласувам с преференция за Янаки Стоилов. В цялата листа на ГЕРБ няма толкова мозък и морал колкото има в Янаки Стоилов. Културен, ерудиран, честен човек нито секунда не е бил в изпълн.власт
147
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Гербаджиите излязоха по-морални от вас. Как не ви е срам!!! Само за целувката с един друг предател Местан, трябваше да си биеш шута в Украйна.
146
5
 
7
 
! Отговори
До 150 Велизар Енчев преди 5 години
Абе смотаняко ти сам взе да си правиш самокреклама и откога пък ти се извъди Бесепар? Ето защо плюеше ти против Сидеров , а ти си бил кандидат за евродепутат , но няма да ти се отвори парашута. Дори не си даваш сметка колко си ***.
145
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Избирайте партия "Възраждане" партия без субсидии с Костадин Костадинов!Четете програмата им в интернет!
144
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
просто хората да си гласуват преференциално за някой от БСП и той може да увисне...освен ако някои гербаджии по заръка на Борисов не се опитат да го спасят и да гласуват за него с цел да разбият БСП...