Станишев: Никой не може да ме отстрани от БСП

Изгубихме много време с листата, каза той
17 апр 2019 12:00,
255
 Станишев: Никой не може да ме отстрани от БСП
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Моето място в БСП... Никой, който иска да ме изчегърта, не може да го постигне. Защото за мен БСП е кауза. Баща ми е бил в тази партия, той е рискувал живота си за нея. Целият ми живот, осъзнат, още повече политически, е свързан неразривно с БСП. Това каза пред "Канал 3" председателят на групата на Европейските социалисти и бивш министър-председател на България Сергей Станишев.

Според него листата на БСП за европейските избори през май е била избрана демократично, но от партията са изгубили твърде много време в реденето й.

"Хората не ги интересува какви са вътрешните ни отношения – кой е първи, кой е втори, кой е трети в тази листа. Хората ги интересува друго – какво БСП може да направи за това техният живот да стане по-добър, доходите им да са по-високи, работата им да е по-сигурна, семействата им да са по-добре." - коментира Станишев.

На въпрос дали БСП е бламирала собствената си лидерка Корнелия Нинова с връщането му в листата на партията, Станишев отговори, че ""Не става въпрос за вътрешна опозиция.

Още по темата
Но в някакъв смисъл председателят на Националния съвет се постави в такава позиция, че Националният съвет да бъде принуден да коригира нейното еднолично решение, защото всички знаем, че листата, която предложи тя, беше нейна лична".

Сергей Станишев изрази мнението, че за да спечели доверието на хората, Столетницата трябва да се представи като алтернатива на ГЕРБ - най-вече социална.

"Няма нужда да се състезаваме с консервативните и традиционалистките партии като ВМРО или другите патриоти на техен терен. Ние имаме наш терен. На стандарта на живот на хората, на справедливостта, на битката с неравенствата. Оттук ще дойде силният импулс за подкрепа на БСП от хората. Това трябва да преследваме и да покажем достоверност, стабилност, последователност в това", завърши Сергей Станишев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


255
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
143
0
 
17
 
! Отговори
Оруел преди 5 години
Това звучи като няма кой да ме накаже на Цветанов.
142
0
 
17
 
! Отговори
Тра-ла-ла преди 5 години
Оф, тоз па и той...то хората не щат да го видят, искат да го трепят, той си мисли - ша го цаливат...Нарцисизъм и .. в крайна фаза..
141
1
 
11
 
! Отговори
Боко не е България преди 5 години
Не трябва да се знак на равенство между Борисов и българския народ,защото той злоупотреби с даденото му доверие и ни превърна в клоаката на Европа...А сега претендира още да ни управлява т.е. усладиха му се на него и шайката му облагите от властта,а народа ...кучета го яли...А какво мисли народа за Боко тиквата, ще си проличи на 26 май...
140
1
 
21
 
! Отговори
priznanieto преди 5 години
"Баща ми е бил в тази партия, той е рискувал живота си за нея..." - комунистоическото отроче признава, че партийното му лидерство явно е по наследство, и забележете - баща му е рускивал живота си не за България, а за партията! Ей тва му се вика комунист! Повече няма да го псувам тук!
139
16
 
6
 
! Отговори
Нинова не е БСП преди 5 години
Не трябва да се слага знак за равенство между Нинова и БСП, защото по-голямата част от привържениците на БСП не мислят като Нинова.
138
7
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Гласоподавателите анти ГЕРБ можем да накажем както ГЕРБ, така и Станишев!Гласувайте за БСП с преференция за номер 10 - Велизар Енчев - доказан патриот и родолюбец, който притежава дар слово, и винаги се е борил за българската кауза, най-вече в Македония! Избутайте Станишев на неизбираема позиция
137
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Кланът на наследствените комунисти ,за които БСП е бащиния ,се боричка с новите пилци , които са се "самосъздали" . За това народът казва -порастнаше пилце , проебаше квачка.
136
1
 
22
 
! Отговори
БУБЕН преди 5 години
комунистическите династии продължават. годни или негодни здраво се вписват синове идъщери в политиката . там са големите пари.
135
15
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Г-н СтанишевДа да имахте в партията си повече другари като другаря Станишев!
134
3
 
24
 
! Отговори
Г-н Станишев преди 5 години
След като сте сигурен в себе си, защо не се кандидатирате като независим кандидат, без партия зад гърба ви?Давайте, да видим прав ли сте?
133
24
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Станишев е готин пич! Добре е, че влезе в листата за ЕП! Ще помогне на бсп да стане европейска партия. Ще приемат ИК! Не трябва да се цепят от европейската си посестрима ПЕС!
132
42
 
2
 
! Отговори
ЕВРОПЕЕЦ преди 5 години
Станишев е единствения политик с най-висока позиция в световната политика. Тези, които говорят негатовно за него, демонстрират провинциално ниво, примесено с просташки нрав.
131
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Серж да държи фронта, че ако някой го махне ще вземат да спечелят изборите. Истинските комунисти не могат му простят целувката с Местан, както и лявата му ориентация, но въртоглавите си го обичат и с място в листата го почитат
130
1
 
22
 
! Отговори
Я па я..! преди 5 години
Прав е Станишев. Комунист е моя татко , комунист ще съм и аз.Тази идеология умря , но Станишев да държи печено. Няма да се предаваме , я !
129
0
 
11
 
! Отговори
хахаааа... преди 5 години
бг фантомас
128
1
 
23
 
! Отговори
Сериозно? преди 5 години
От БСП - НЕ!Но народът няма да Ви избере.Както казват в една поговорка "всичко е точно, случи се точно обратното..."Не може БСП да не подкрепя ИК и имиграцията, а Вие да я подкрепяте, като цяло подобни позиции вредят на партията, благодарение на която оглавихте ПЕС.Повече СМИРЕНИЕ г.н Станишев, Вие цитирахте Августин Блажени:"Дай ми смирение, да приема онова, което не мога да променя,Мъдрост да различа..."
127
5
 
22
 
! Отговори
Мунчо преди 5 години
ГЕРБ си вкараха автогол с кандидатурата на Александър Йорданов, чичо на Бореца срещу корупцията Ваклин, обаче БСП ще видят евро-депутатски места със Станишев в листата на куково лято!
126
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Чудя се защо няма еврейска социалистическа партия, та да си членуваш в нея вместо в нашта?
125
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Сергей Станишев е ЗА КОНВЕНЦИЯ.БЪЛГАРСКИЯТ СЪД Я ОТХВЪРЛИ,ЩОТО Е ПРОТИВ СЕМЕЙССТВОТО И ХРИСТИЯНСТВОТО.**
124
2
 
17
 
! Отговори
кратко и ясно... преди 5 години
Ако Вие сте баща,искате ли синът Ви да си ляга с друг мъж и да нямате внуци?