Станишев: Никой не може да ме отстрани от БСП

Изгубихме много време с листата, каза той
17 апр 2019 12:00,
255
 Станишев: Никой не може да ме отстрани от БСП
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Моето място в БСП... Никой, който иска да ме изчегърта, не може да го постигне. Защото за мен БСП е кауза. Баща ми е бил в тази партия, той е рискувал живота си за нея. Целият ми живот, осъзнат, още повече политически, е свързан неразривно с БСП. Това каза пред "Канал 3" председателят на групата на Европейските социалисти и бивш министър-председател на България Сергей Станишев.

Според него листата на БСП за европейските избори през май е била избрана демократично, но от партията са изгубили твърде много време в реденето й.

"Хората не ги интересува какви са вътрешните ни отношения – кой е първи, кой е втори, кой е трети в тази листа. Хората ги интересува друго – какво БСП може да направи за това техният живот да стане по-добър, доходите им да са по-високи, работата им да е по-сигурна, семействата им да са по-добре." - коментира Станишев.

На въпрос дали БСП е бламирала собствената си лидерка Корнелия Нинова с връщането му в листата на партията, Станишев отговори, че ""Не става въпрос за вътрешна опозиция.

Още по темата
Но в някакъв смисъл председателят на Националния съвет се постави в такава позиция, че Националният съвет да бъде принуден да коригира нейното еднолично решение, защото всички знаем, че листата, която предложи тя, беше нейна лична".

Сергей Станишев изрази мнението, че за да спечели доверието на хората, Столетницата трябва да се представи като алтернатива на ГЕРБ - най-вече социална.

"Няма нужда да се състезаваме с консервативните и традиционалистките партии като ВМРО или другите патриоти на техен терен. Ние имаме наш терен. На стандарта на живот на хората, на справедливостта, на битката с неравенствата. Оттук ще дойде силният импулс за подкрепа на БСП от хората. Това трябва да преследваме и да покажем достоверност, стабилност, последователност в това", завърши Сергей Станишев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


255
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
103
2
 
19
 
! Отговори
12345 преди 5 години
Не се хвали, сам ще се изчегърташ. Споко. И нишо не можеш вземе със себе си. И едни чорапи дори.
102
5
 
24
 
! Отговори
Червените милионери преди 5 години
Червените милионери ограбиха България:Р.Овч.(дългият инкасатор)-милионер; *** Нинова(г-жа Лъжа)-милионер, предс.на БСП; Г.Гергов-Свинарят-милионер,предс.на БСП Пловдив; Гуцанов-Медузата-милионер,предс.на БСП Варна; Бриго Аспарухов-милионер пенсионер; Манджуковмилионер;Гущеров-милионер;Гоце агента-милионер;В.Лечева-милионер, Г.Кадиев-милионер и още много червени милионери откраднали милиарди от българския народ. А оглупелите от бедност червени симпатизанти продължават да ходят на Бузлуджа и да гласуват за БСП. Нека са щастливи...Д.Благоев ако ги види от някъде ще се обърне в гроба.
101
3
 
26
 
! Отговори
www преди 5 години
ТОЗИ НЕ Е БЪЛГАРИН ДА СИ ВЪРВИ В СЪЮЗА...
100
4
 
20
 
! Отговори
Тинев преди 5 години
Не крия, че съм с леви убеждения. И въпреки това отдааааавна не съм гласувал за БСП.Докато тия " другаре" / ояли се от преврата - 1986 г. /, не влязат в затвора - ЩЕ ПРОДЪЛЖАВАМ ДА НЕ ГЛАСУВАМ! Туй Станишевци, Ниновци, Овчаровци, ..... цялата бивша БКП !П.П.Напомням само, че и др. Бойко Суджуков е верен син на БКП.
99
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
станиШЕФ нахален като цоциалист.Така е свикнал по наследство,да цоца.Типична политическа креатура.Заради такива като него хората се отвратиха от всички партии у нас.
98
19
 
8
 
! Отговори
Ура !!! преди 5 години
Герб и СДС обединени за изборите ще нанесат поредната този път най-тежка загуба на Бсп на изборите. Следва оставка на ***(Голямата лъжа) като председател на Бсп и вероятно окончателното затриване на Бсп като партия...
97
3
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Прав е, тая партия му е бащиния, буквално. Заради него народа избира вече няколко пъти да го управляват пожарникар и физкултурник. Само да не са този и оня, с който се мляскаха на орлов мост.
96
13
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ей *** червени . не ви ли стана ясно досега , че колкото повече се комунизирате и присламчвате към СеСиСеРе-то на путинчо , толкова повече хората гласуват за Герб .
95
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
*** и путинчо могат да те отстранят от всякъде
94
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
от комунист само диктатор става.
93
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Преди пленума беше оклюмал,а сега се накокошини и започна да звучи като Нинова.
92
2
 
24
 
! Отговори
442 преди 5 години
СерГЕЙ се е впил като кърлеж в партията БСП,щото нищо никога не е работил и не го бива за нищо освен разтягане на локуми.И Моника ще го натири и мъжката му "половинка" също като няма с какво да плаща.Сериозно се е уплашил и мобилизирал протежетата си- усеща края на гнусния си житейски път.
91
4
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Сергей Станишев, украинският евреин, специалистът по облекло на съветската армия и защитникът на Истанбулската конвенция няма място в БСП!!!
90
6
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
БСП били мафия..................хаха..................голям смях!Най-голямата и най-опасната мафия днес е герберската мафия!!!
89
10
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Корнелия Нинова била крала.................хаха................голям смях!!!"Техноимпекс"..................бля, бля!!!Дори да е откраднала малко (което не е доказано), тя е аматьорка в сравнение с професионалните крадци в ГЕРБ!!!!
88
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Браво на Корнелия Нинова..............голям лидер и много готина мацка!!!
87
1
 
14
 
! Отговори
Гледна точка преди 5 години
Ние гласоподавателите може да те разкараме като гласуваме с преференциални и те поставим на ПОСЛЕДНО МЯСТО.ТИ НАЯСНО ЛИ СИ КАКВО ЗНАЧИ ПРЕФЕРЕЦИАЛЕН ВОТ? МОЖЕ ДАДЕН КАНДИДАТ АКО СЪБЕРЕ ДОСТАТЪЧНО ГЛАСОВЕ ДА ИЗМЕСТИ ДРУГ КАНДИДАТ, НО ЗА ДА "ПОСТАВЯТЕ" НЯКОЙ НА ПОСЛЕДНО ТРЯБВА ДА СТЕ ФАКИРИ- НЕВЪЗМОЖНО!
86
3
 
16
 
! Отговори
притеснена преди 5 години
ох много се притеснявам да не го изгонят от бсп-ту. После какво ще правят без експерт по съвецките униформи?
85
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
а дано отстраним БСП и гербавите, и трудно говорещите български от властта завинаги, па ти си стой у бесепето
84
3
 
22
 
! Отговори
Гадна муцуна! преди 5 години
Затова БСП ще си замине в небитието, заради този лалунгер!