"Апартаментгейт" удари лошо ГЕРБ, губи 3% от избирателите

31% още се чудят дали да отидат до урните, могат да обърнат вота
Обновена: 19 апр 2019 17:12 | 19 апр 2019 16:30, Камелия Цветанова
256
"Апартаментгейт" удари лошо ГЕРБ, губи 3% от избирателите
Снимка: Булфото, архив

Ниска избирателна активност може да се очаква на европейските избори, които ще се проведат на 26 май.

Най-неактивни на вота ще са младите българите.

Още по темата
За 56% от българите предстоящите избори са важни, като за 16% са изключително важни, а 40% ги определят по-скоро като важни. Само за 13% изобщо не са важни.

38% или малко над два милиона българи декларират, че със сигурност ще гласува, докато 31% са по-колебливи, заявявайки, че по-скоро ще гласуват.

Най-ниско участие се наблюдава сред най-младата възрастова група (18-29 г.), като само една четвърт от тях със сигурност ще гласуват. Това сочат данните от проучване на агенция "Тренд" по поръчка на "24 часа".

43% са твърдо решилите за кого ще гласуват, докато 30% все още не са, като привържениците на ГЕРБ и БСП са най-силно убедени във вота си в сравнение със симпатизантите на другите формации.

Скандалите около апартаментите в последните няколко седмици са нанесли видима имиджова щета върху основаната управляваща партия. В сравнителен план между изследването на "Тренд" през март и това през април, ГЕРБ губи 3% от своята подкрепа сред гласуващите, докато БСП успява да задържи нивата си и дори минимално да покачи своите електорални стойности.

Ако изборите бяха днес 30,5% биха гласували за ГЕРБ - СДС, а за левицата - 31,3 на сто.

Твърдо на трета позиция остава ДПС с 12,7% от гласуващите.

Най-голям дял от електората на Обединени патриоти се ориентира към ВМРО за предстоящите избори за Европейски парламент.

5,5% от гласуващите биха предпочели тяхната листа, което ги доближава силно до бариерата за представителство в ЕП, която е 5,88%.

Демократична България също запазват шансове за представителство, но при тях не се отчита тенденция на ръст в подкрепата.

Сред останалите партии и коалиции не се наблюдава съществена динамика спрямо проучването ни през март, а разпределението сред гласуващите е следното: Воля (3,6%), "Атака" (2%), "Възраждане" (1,6%), НФСБ (1,3%) и Коалиция за България (АБВ) с 1,3%.

4,5% от всички гласуващи пък заявяват, че ще отбележат опцията "не подкрепям никого".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


256
Още по темата: БСПизбориГЕРБтренд
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
185
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Който иска да съсипе бъдещето на децата си да гласува за шайката на алчните апартаментни измамници!
184
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Няма значение за коя партия гласувате. Важното е да гласувате за български моми, които ще станат брюкселски снахи. И като си сменят имената, няма да се знае, че са българки.
183
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Гласуването за Гроб е тежко криминално престъпление!
182
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Давайте тролчета гербави, но отивате в затвора! Нямате избор.
181
9
 
6
 
! Отговори
Заслужават си го преди 4 години
В България глад и мизерия е само за БСП троловете, че малко им плащат другарите от Позитано 20 :)
180
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Аз преди една седмица каквото написах бат Серго го каза,като да ме е чел бе маа/му стара. БКП ще бъдат попитани "що дирите в групата на ПЕС като сте такива антиевропейци бе другари НАЦИОНАЛСОЦИАЛИСТИ"??Каскети да ви каже СТАНИШЕВ в какво сте се превърнали!?Сложиха го на ПЕТО МЕСТО,а корнеловци се заканват че ще го маанат защото си искат ФИНАНСОВИЯ ГЕНИИ НА ЖАН РЕЧЕВ ГУМЕН!СА КАСКЕТИ И ВАШТА НЕ Е ЛЕСНА-първа кипра ОБВИНЕНА ЗА ПРАНЕ НА ПАРИ,втори некъф световно неизвестен,ТРЕТАТА ОБАЧЕ-СОРОСОИДКА!
179
3
 
7
 
! Отговори
анонимен преди 4 години
Не вярвам нито на ГЕРБ, нито на БСП, защо! Станишев, сиреч БСП въведе най-несправедливият ДОД от 10% за работещите и така облагодетелства тези с високите доходи, а за тези с МРЗ е като воденичен камък, на 560 лв 56 лв са доста! ГЕРБ вдигнаха пенсионната възраст и вместо на 55 /преди 2 години/, сега ще се пенсионирам на 62 г. На всичкото отгоре ми зачеркват осигурителния доход преди 2000 г. или за 18 г. трудов стаж, половината от трудовата ми дейност! Защо поставят граница 2023 г. не обясниха!
178
3
 
11
 
! Отговори
Просперитет Бг преди 4 години
Мъчат се разни гербаджий да ни баламосват , то се вижда глад , мизерия , икономически скок на пенсионер от боклукджиската кофа намерил чепка потъмнели банани
177
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А може да гласувам и за двете: за *** Константинова Паунова-Майдел и за *** Майдел.
176
4
 
5
 
! Отговори
Не знам другари преди 4 години
За кого да гласувам, за рускинята Йончева или за Съветския гражданин Станишев?И двамата ще защитават нашите интереси в ЕС и много съм затруднен !
175
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
РАДАН И Ристо си правели тънки сметки,СВАЛЯМЕ ГЕРБ,ИДВА КАК КОРНА,СЛЕДВА ЗАМРАЗЕНИ ФОНДОВЕ,ДЕМОНСТРАЦИИ АМА С ДЕСЕТКИ ХИЛЯДИ И СЕГАШНИТЕ ОРТАЦИ НА КОРНЕЛА И КОМПАНИЯ ПРОКОПИЕВЦИТЕ НАЧЕЛО НА "БУНТА'!!Оттам дежаву КАКТО БИ КАЗАЛ ТОДОР КОЛЕВ НА "английски"и, мечтата на Радан и Ристо с пти женераль се сбъдва,а именно-ТЕ ПОМИТАТ И БКП И ГЕРБ, И ИДВАТ НАЙ НАКРАЯ"ФТЕНТИЧНО НАЙ-ДЕСНИТЕ"с розовите *** в коалиция с екоталибаните на Томето ...МЕЧТИИИ,МЕЧТИ ДРУГАРИ НЕОБОЛШЕВИКИ ОТ ДайБългарийо!
174
4
 
6
 
! Отговори
Ха Ха преди 4 години
Гербаджий отидете в Англия или Франция да видите как живеят вашите братя и съмишленици , едвали скачат от казаните с намерени потъмнели банани и ходеше със скъсани обувки
173
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Чудя се за коя от двете да гласувам: дали за Мария Иванова Неделчева-Габриел или за Мария Габриел.
172
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хора, ако не искате да пътувате до русия, за да видите как живеят вашите пияни и гладни идоли, има страници в Тубата, които показват "как жизн в рассии". Там е истината. Ако искате все още да живеете като руснаците, ваш си е проблема, изберете си БСП и ДПС.
171
8
 
8
 
! Отговори
Слаба бира преди 4 години
Поръчкови проучвания с предварително зададени параметри от Партията Майка БСП !И накрая пак ГЕРБ печели евровота :)
170
5
 
12
 
! Отговори
заеби преди 4 години
не са апартаментите хората вече не им вярват време е да ди ходят
169
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
АБЕ ЗАЩО ДАЛАВЕРИТЕ НА БКП НЕ ВДИГАТ % НА ГЕРБ,А ПОМИЯТА НА БКП ....ПАК НЕ ВДИГА % НА БКП а само с малко повлиява на % на ГЕРБ???ДРУГАРИ СОЦЦОЦИОЛОЗИ или както ви нарекоха прос....и на повикване ДА ИМАТЕ НЯКАКВО ОБЯСНЕНИЕ?Твърде много колебаещи се,твърдемного време до изборите,А СМЕТКИТЕ НА ПОДБУДИТЕЛИТЕна "апарт- аментгейт""ПСИХИЧНОДЕСНИТЕ'НА РАДАН И РИСТО ЩЕ ИЗЛЯЗАТ КРИВИ!Ама много криви!
168
1
 
3
 
! Отговори
БГ преди 4 години
Видяхме ги на изборите им колко добре живеят
167
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
чак лошо, живеят в по 200квадрата жилища, много им е лошо!
166
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Аз пък убедих всичките си многобройни познати да гласуват за БСП. Всички единодушно желаем да видим гербавите престъпници в затвора!