Местни избори и предсрочни за НС наесен? Константинов: Опасен микс!

БСП ще подобри резултата си от преди 5 г., вярва математикът
Обновена: 19 апр 2019 10:50 | 19 апр 2019 10:30, Анисия Иванова
145

БСП и ГЕРБ с изравнени позиции преди изборите на 26 май. Според прогнозите на Европейския парламент двете партии могат да разчитат на подкрепа от близо 33%, а ДПС - малко над 10%. Над 4-процентната бариера са и ВМРО, и "Демократична България", а под нея - "Воля", "Атака", АБВ и НСФБ. Или преизчислени в депутатски места в ЕП, това ще значи по шест за ГЕРБ и БСП, две за ДПС и по едно за ВМРО, "Демократична България" и "Воля".

"Резултатите няма да бъдат като 2014 година, защото те бяха катастрофа за БСП. Тази катастрофа стана причина за разпада на коалицията, която подкрепяше Орешарски. Сега очаквам БСП да се представят по-добре", коментира  математикът проф. Михаил Константинов в студиото на "България сутрин".

Той е убеден, че БСП със сигурност ще подобри резултата си от предишните евроизбори, защото преди 5 години те са пратили само 4 представители в Европа. Математикът каза още, че не знае как ще се отразят скандалите с оформянето на листата на социалистите на техния резултат и как "Апартаментгейт" ще окаже влияние на избирателната активнос на ГЕРБт.

Да не забравяме, че 1 млн. и 400 хиляди са избиратели извън границите на България, където почти не се гласува, уточни той. В момента у нас има 5 млн. и 750 хиляди избиратели, съобщи Константинов и призова всички да гласуват.

"Има смисъл да гласуваме масово - и заради европейските проблеми, и заради вътрешните", обясни математикът. По думите му партиите засега не успяха да вкарат европейска тематика, но има още време до евроизборите.

"Трябва да отбележим, че изобщо в Европа, същинската европейска тематика доста се е изродила. И там има свиване върху националните проблеми", подчерта проф. Михаил Константинов пред Bulgaria ON AIR.

Математикът и анализатор отбеляза, че независимо от резултатите на 26 май, няма как да се случат предсрочни парламентарни избори у нас преди местните, а най-ранният вариант за подобно нещо е заедно с тях.

"Това е опасен микс. Различни са мотивациите и се изкривяват резултатите и при двата избора", обясни проф. Константинов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


145
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
116
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Забелязва се една зле прикрита паника у Нинова,сякъш се страхува да вземе властта или да се смени властта.
115
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Западните БалканиГласувайте за малките партии извън парламента (без АБВ), никой от представените в НС заслужава някакво доверие.---То и аз си мислех,че е по-добре да гласуваме за малки партии,но като се замисли човек,това е още по-голяма мъгла и по-непредсказуема грешка,защото не знаеш с кой ще се коалира след изборите дадена малка партия.А АБВ с какво ти пречи,те са си от отбора на БСП,макар,че са отделно?
114
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До българин Да прав си рче е към края сир но той си изигра ролята за заличаване на България като народ и фактор в световното пространство.
113
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Мишооо,опасно е за теб и такива като теб,защото ще отпаднат от хранилкатаИначе си е добре отвсякъде.
112
2
 
0
 
! Отговори
Мапов преди 4 години
Трудна работа е мисленето...Не му се отдава на българина.Факт....
111
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 117 Супер, и какво? Идва Корнелата и останалите милионери от БСП, и ни оправят,пак..... Не мога да ги дишам вече гербаджиите, но ако крадливите социалисти са алтернативата, по добре да ги изтърпя още малко. Герб поне правят нещо, след БСП е само разруха, факт.
110
4
 
3
 
! Отговори
Западните Балкани преди 4 години
Гласувайте за малките партии извън парламента (без АБВ), никой от представените в НС заслужава някакво доверие.
109
6
 
12
 
! Отговори
българин преди 4 години
Управлението на групировката ГЕРБ..Е към края си!И ако някой не го разбира. Проблема си е негов! Останалото.Е само лицемерие! -:)
108
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен - Хайсе наесен две в едно, ще ги изтърпим още 3-4 месеца ГЕРБА и да си одат завинаги.Хайсе, на лятоска първо цените на тока и парата с по 100% нагоре, че си одим тогава! Пък нека след това тавариш Нинова да ви ги намали, колкото искате! Ха-ха-ха-а!
107
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен -Я кажете за листата на ДПС на евроизборитеИма една приказка: "Докато умните се наумуват, лудите се налудуват!"В случая, за листата на дпс тази приказка става точна, когато се обърне наопъки:Докато лудите лудуват, умните се наумуват! Така дпс-то си направи лист за чудо и приказ!
106
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хайсе наесен две в едно, ще ги изтърпим още 3-4 месеца ГЕРБА и да си одат завинаги.
105
4
 
11
 
! Отговори
Да де преди 4 години
Герберастки кражби, и след кражбите, отново кражби. Нямат спирка крадливите герберастки търбуси.
104
3
 
6
 
! Отговори
Така е .. преди 4 години
Грешката на Боко е, че не построи 2-3 нови затвора.Такива трябваше да се изградят още при Желев , ама и той бе страхливец.
103
2
 
4
 
! Отговори
Дядо Соци преди 4 години
До Байфидан 92 Къде е тази телевизия , че отдавна не съм се смял ? Как се казва ? Дават ли На всеки километър ?Нощем има ли порно че изгинааме ?
102
4
 
6
 
! Отговори
V преди 4 години
Аве нали са търсели математици мноооого .Тоя що се се набутва ,,информационно обслужване и в университетите ??? ЩО НЕ ХОДИ ДА СТАВА БОГАТ В ЧАСТНИЯ СЕКТОР ???Нали на лъжат от мафията герб че да станем с евро доходи трябва да сме виши математици ??? ГЛЕДАТ И ПАК ВИЖДАМ ЛЪЖИ НА ГЕРБ .Математици в бг може да се пласират само по хранилките .И това е нормално .Компютрите смятат вместо нас ;)Просто мафията герб се оплете в лъжите си .А реалността все по реална ;)
101
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
до 107 - ти си много просто, ако мислиш, че между реалната цена и данъчната оценка има разлика. Това се нарича КОРУПЦИЯ
100
0
 
4
 
! Отговори
айде ве! преди 4 години
До Анонимен - гледайте телевизията на БСПи да вярвам на това нещо?!
99
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Я кажете за листата на ДПС на евроизборите.
98
28
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тежо и горко за народа ако дойдат *** на власт. Ще ни върнат в нищото 20 години назад. Сега им е тежко че *** си строи пътищата и не му дреме за тях.
97
20
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Пичове, вкарахте ни пак в примката на БСП-ДПС с постоянно тролене и морморене. хубавото е че всеки път народа се вдига и гони *** с ритници. И този път няма да им се размине, така че спок