Проучване на "Галъп": Рамо до рамо, но БСП поведе с малко на ГЕРБ

В патриотичното пространство изпъква ВМРО, сочат данните
19 апр 2019 20:00, Красимир Ангелов
122
Проучване на "Галъп": Рамо до рамо, но БСП поведе с малко на ГЕРБ
Снимка: Reuters

БСП е с едни гърди пред ГЕРБ за предстоящия евровот, сочат последните данни от социологическо проучване на "Галъп интернешънъл", проведено между 5 и 11 април сред 1015 души.

Според социолозите ефектът от разкритията от последните седмици за "Апартаментгейт" води до разколебаване на електората на ГЕРБ. Именно това на практика изравнява позициите на БСП и ГЕРБ и дава дори моментна по-изгодна позиция за левицата.

ДПС остава константа в своята подкрепа, а в патриотичното пространство изпъква ВМРО, сочи още проучването.

Какво показват резултатите в цифри?

Сред онези, които заявяват, че ще гласуват със сигурност, 32,1% твърдят, че ще гласуват за БСП, 31% - за ГЕРБ и СДС, а 11,1% - за ДПС. След тях, близо до бариерата от 5,88%, е още ВМРО с 5%. Следват "Демократична България" с 4,5% и "Воля" – с 3,5%, "Атака" – с 1,9%, АБВ („Коалиция за България“) – с 1,5%, НФСБ с 1,4%, „Възраждане“ и "България на гражданите" с по процент, и близо 4% други. 2,2% заявяват, че ще гласуват с „Не подкрепям никого“.   

Заявяващите, че ще гласуват със сигурност, са 34% от всички, че по-скоро ще гласуват – 28%, че по-скоро няма да гласуват – 12%, а че със сигурност няма да гласуват – 18%. Последните 8% не знаят или не могат да отговорят.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


122
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
101
0
 
3
 
! Отговори
Яко крадат! преди 4 години
Цял месец откриват далавери на министри и зам.министри от ГЕРБ с апартаменти на 2-3 пъти по-ниски цени, вчера се оказа, че зам.министър на икономиката е закупил цяло имение на стйност 3,5-4 млн.лв за жълти стотинки. Тази сутрин пък пресата изнесе информация, че Искрен Веселинов от ВМРО е закупил 40-ина имоти ... Тези от ГЕРБ и Обединените *** крадат и с г.ъ.за си, продажните и нагли управленци. А премиерът говори за чеверме-социалисти.Нерде чеверме, нерде апартаменти за 1,6 млн.! Или имение!
100
0
 
0
 
! Отговори
Кратко и ясно преди 4 години
Кънчо-Стойчевизми и Андрей-Райчевизми!
99
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Офшорната *** с отбор ченгета поведоха на ГЕРБ!?
98
1
 
5
 
! Отговори
Будалите свършиха преди 4 години
"Галъп", ама друг път. Кънчовците са това.Взимат пари, за да разпространяват фейкове. Специализирали са се в тази сфера и добре им се плаща.
97
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Когато ГЕРБава шайка падне от власт ще е национален празник. След управлението на Тиквата няма пари за пенсии. Работещите хора под 45 няма да могат да се пенсионират. Мутрата изгони цели две поколения в странстване по чужбините!
96
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Наистина, най-голямото падение на България е по времето на Боко-Тиквата и шайката му. Време е да си ходят!
95
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
По-добре БСП от колкото ГЕРБ. България никога не е била толкова зле.
94
5
 
4
 
! Отговори
Loyko преди 4 години
Поредната манипулативна лъжа.....ГЕРБ ще спечелят,колкото и да не им се иска на БСП.
93
1
 
5
 
! Отговори
Питам преди 4 години
Нали уж направиха гласуването задължително. Какво стана ? Ще ни изхвърлят от списъците и как ще живеем без списъци ? Ужас !
92
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хайде ГЕРБ в глуха линия 10години стигат....
91
5
 
6
 
! Отговори
Членска карта №7 преди 4 години
С толкова, колкото Винету да вдигне систоличното налягане и да се скрие в някоя болница!
90
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ЙЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЙ! Най-накрая вече е време за икономическа рецесия и за укрепване на позициите на потомствените олигарси от ДС!
89
2
 
11
 
! Отговори
Хм преди 4 години
Какво е нужно на страната?Ами управление подобно на това в Унгария,но съобразено с местните особености!Само че НИЩО подобно не се вижда на хоризонта!И прогнозата е много лоша-1300-годишната история върви към края си...Дали след 10 или 20 години-все тая!
88
1
 
2
 
! Отговори
Хм преди 4 години
Има ли значение колко точно е разликата-процент горе или долу?Това може да гали егото на някои,НО не е от полза за България!
87
7
 
12
 
! Отговори
Кънчо бе! преди 4 години
Щом го казва Галъп Интернешинъл, означава че ГЕРБ може и да не е загубил 3%, а да е спечелил 3%.
86
3
 
9
 
! Отговори
Галъп или Кънчо преди 4 години
Представете си, че си купувате телефон от сайта apple-international, който е регистриран от Асоциацията Apple International. Вместо желания фирмен продукт обаче получавате нещо, което е почти същото на външен вид, но напълно различно отвътре. И това нещо няма нищо общо с оригинала на прочутата калифорнийска фирмаПодобна изненада ви очаква ако си поръчате социологическо проучване от Галъп Интернешънал в България. Продуктът, който ще получите съвсем няма да е американски, а чисто български
85
3
 
3
 
! Отговори
Лелеее как преди 4 години
бълват зелено троловете.Се ми е тая аз нема да гласувам не харесвам ни герб ни бесепето,както се казва мразим ги безплатно от сърце.Обаче си мисля колко требва да си се омазал (а и докъде) та да се изравниш с бсп по резултати.Така че герберски *** погледнете истината в очите.Истината между другото е като а......ата любов ,ако не ти харесва боли.
84
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ТИЯ ОТ БСП ПАК СА СЕ НАДРУСАЛИ
83
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Чарвените *** така са се надрусали че чак си вярват
82
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Какъв резил, пак опряхме до комунистите от немай къде.