БСП: За победа на евроизборите и за справедливост сега!

Нинова обяви курс и към предсрочен парламентарен вот
20 апр 2019 16:16, Елка Василева
153

Снимка: Димитър Кьосемарлиев / Dnes.bg

"Тръгваме за победа на европейски избори, за предсрочни парламентарни избори, но най-вече тръгваме на битка за справедливост сега - слоганът на нашата кампания", заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова при представянето на кандидатите за евродепутати от листата на коалиция "БСП за България". Събитието се състоя на открито на поляната зад музея "Земята и хората" в Южния парк в София.

Днес българският народ и Европа имат нужда от справедливост, посочи Нинова. "26 май е важен, за да свалим правителството на ГЕРБ и "Обединени патриоти", подкрепяни от ДПС. Нашата победа на европейските избори означава начало на промяната в България", отбеляза председателят на БСП.

Имаме идеите, имаме хора, сега остава да си свършим работата, посочи тя.

Нинова отбеляза, че Европа може да повиши доходите ни, ако се преборим за минимална работна заплата и пенсия, за инвестиции и работни места.

Мнозина не вярват, че Европа може да помогне на българското правосъдие - може, ако изградим силна независима и подчинена единствено на върховенството на закона европейска прокуратура, посочи тя. Оказа се, че колкото повече апартаменти имаш в България, толкова си по-недосегаем от закона, отбеляза Нинова, цитирана от БТА.

Водачът на листата на "БСП за България" Елена Йончева коментира, че 12 години вървим към Европа, но даже не я доближаваме. Тя посочи, че според Световната банка три са причините - корупция, липса на добро законодателство и липса на предвидимост. "Битката за Европа е битка за България", заяви Йончева. Тя отбеляза, че пред нас има два пътя - или да останем в това криминално робство, или да въстанем. "А ние ще въстанем на 26 май и ще спечелим нашата свобода и достойно място в Европа", каза Йончева, която беше представена като "капитан на отбора на победата".

Вторият в листата на левицата Петър Витанов отбеляза, че днес е валидна поговорката, че който се роди беден, умира глупав, затова е необходима цялостна промяна в младежката политика. 26 май е денят на тази промяна и в България, и в Европа, заяви той.

Четвъртият в листата Иво Христов, досегашен началник на кабинета на президента Румен Радев, коментира, че днешната дата, на която отбелязваме годишнина от Априлското въстание, може би е много добър ден за начало на кампания, която цели пълен обрат в страната. Според него първата стъпка е да надмогнем апатията. Няма българска вътрешнополитическа тема, която да не е европейска, каза Христов. Ако по плажовете край Шабла изплува кокаин, това е проблем с европейската граница, посочи той. Ако стотици хиляди българи заминават на гурбет в чужбина, това е проблем и на Европа, добави Христов.

Президентът на Партията на европейските социалисти Сергей Станишев, което е на пето място в листата, отбеляза, че общата кауза на кандидатите за евродепутати от левицата е промяната в България и в Европа. На тези избори ще ни атакуват безмилостно, но ние ще върви с ясна цел - да ги спечелим, за да имаме промяна в България, предсрочни избори и БСП най-сетне да даде надежда на хората за по-добър живот, и за промяна в Европа - следвашият председател на ЕК да е от левицата, заяви Станишев.

В листата на "БСП за България" са още Цветелина Пенкова /заместник-председател на клуб "Милениум"/ и финансистът Иван Кръстев, заместник-председателят на БСП Деница Златева, народният представител Румен Гечев, настоящият евродепутат Момчил Неков, журналистът Велизар Енчев, депутатът Димитър Данчев, Тодор Стоилов от Пловдив, народният представител Валери Жаблянов, Мариела Модева - културолог, Десислав Тасков - уролог, автомобилният състезател Крум Дончев и Емил Георгиев - председател на ПК "Екогласност".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


153
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
86
3
 
16
 
! Отговори
нормален преди 5 години
Нали всички от бсп си подадоха оставки и напуснаха работа сега пак ли искат да ги избираме или така и хареса да ги назначиме и те да не ходят на работа
85
2
 
13
 
! Отговори
Гацо Бацо преди 5 години
С лозунги и манипулации не става ! Що не вземете мотиките и да поработите .
84
7
 
11
 
! Отговори
Цецо Цъ преди 5 години
Пред простотията, некадърността, кражбите и наглостта на БиБи и Асансьора, колкото и да ни е неприятно, ще предпочетем културното ниво, западното образование и младостта на повечето от ръководството на БСП. Постарайте се да затворите устата на Гергов - Сви.ня.та, Дъбчо, Мишо Миков, Станишко и още десетина ме.ке.рета, че те ще ви издънят отвътре.Толкова злобе има у тях, че ще ви предадат на гербаджиите.
83
6
 
16
 
! Отговори
Дано има Господ преди 5 години
Аз мисля,че дебелата червената капиталистка е популистка,защото много добре знае,че няма как да стане "справедливост сега".Пъво-трябва да я разследват за далаеррите и,включител но за "Техноимпекс"-а,второ-да я вка рат в дранголника,за който отдавна плаче,трето -да и "приватизират" това, което тя е ошлевила от народа и т.н..Кога ще стане това,Курнело !? Никога!За това сега от мен :"@натема"!И нека да е до девето!
82
5
 
20
 
! Отговори
Лазаров ден преди 5 години
Искат хората промяна. Вчера скандираха пред портрета на Ленин " Лазаре стани...Лазаре стани..."..ха.ха.ха Алчните червени..... пак искат да дойдат на власт и да занулят спестяванията на хората както правят винаги(КТБ, 1990г,1997г) . По времето на ГЕРБ хората имат спестявания за 53 милиарда лева.
81
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Старомодно,плоски слогани,злобни коментари и мускули от стериди! Селска работа!
80
14
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ало,Бсп вие имате ли представа как жестоко загубихте като вкарахте Станишев ???Нинова беше набрала страшна скорост да измете герб .
79
4
 
6
 
! Отговори
СПРАВЕДЛИВОСТТА преди 5 години
НЕ ....НЕ ИСКАМ ПРИ УВОЛНЕНИТЕ ЗА КОРУПЦИЯ !
78
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
БСП винаги са били добри в лозунгите, но на практика, когато говорят за свой другар фразата е:Еди кой си е добър политик и добър бизнесмен.Мражата им от фирми е феноменална.Любимата им политическа отговорност е колективната.Липсата на лидери е удобна като липсата на персонална отговорност.
77
5
 
14
 
! Отговори
незабравимо преди 5 години
На трета снимка *** се е изтипосала с черни очила досущ като котарака от Пинокио /като го агитират да посее парите си/
76
7
 
21
 
! Отговори
МИМ преди 5 години
Не могат ме преметна. Яли сме им попарата. А съдебната система трябва да е независима.Нещо ми казва че Ленчето ще прави компания на Иванчева.
75
23
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В момента предсрочно се освобождават някои затворници с леки присъди, за да се освободи място за рецидивистите крадци и измамници от ГРОБ
74
20
 
6
 
! Отговори
Хаха преди 5 години
Гласувайте за най-българската листа, тази на БСП - Йончева, Сергеевич .......
73
13
 
27
 
! Отговори
Престъпници преди 5 години
Гласувайте за рускинята Йончева, обвинена в пране на пари в особено големи размери, ще защитава нашите интереси в ЕС .....
72
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Няма снимки от концерта преди представянето. Много стилен и приятен.
71
11
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Гласувайте за най- българската листа - Габриел, Майдел, Али.Доказани евродепутатки,
70
3
 
22
 
! Отговори
Наш Георги преди 5 години
Каква честност и каква справедливост от тия охранени и бленуващи за власт милионери?!Винаги при избори комунистите-социалистите не печелят ли за тях изборите са НЕЧЕСТ- НИ И ОПОРОЧЕНИ :)))Мисля,че им стига толкова ,колкото са властвали - обещанията им са много големи,но резултатите им са малко над ... нулата ха-ха-ха! Че да гласувам за тях ли ?! - НИКОГА ! Не ми се слушат повече лъжи и обещания !!! Богатият на бедния не дава!!!
69
18
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Значи на всички, изхождащи се тук срещу бсп им харесва да ги *** сегашните - ток, имоти, калинко, повсеместна некадърност...Какъвто избирателят, такива- избраните.
68
4
 
25
 
! Отговори
Лицемери преди 5 години
БСП не работят , но в лозунгите и празните приказки са ненадминати ......
67
3
 
23
 
! Отговори
Реалист преди 5 години
Българи, внимавайте! Тези за ПОРЕДЕН път искат да ви измамят. Велики са на лозунгите и големите обещания, но вие помните какво се случва след това. Не настъпвайте същата мотика.