БСП: За победа на евроизборите и за справедливост сега!

Нинова обяви курс и към предсрочен парламентарен вот
20 апр 2019 16:16, Елка Василева
153

Снимка: Димитър Кьосемарлиев / Dnes.bg

"Тръгваме за победа на европейски избори, за предсрочни парламентарни избори, но най-вече тръгваме на битка за справедливост сега - слоганът на нашата кампания", заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова при представянето на кандидатите за евродепутати от листата на коалиция "БСП за България". Събитието се състоя на открито на поляната зад музея "Земята и хората" в Южния парк в София.

Днес българският народ и Европа имат нужда от справедливост, посочи Нинова. "26 май е важен, за да свалим правителството на ГЕРБ и "Обединени патриоти", подкрепяни от ДПС. Нашата победа на европейските избори означава начало на промяната в България", отбеляза председателят на БСП.

Имаме идеите, имаме хора, сега остава да си свършим работата, посочи тя.

Нинова отбеляза, че Европа може да повиши доходите ни, ако се преборим за минимална работна заплата и пенсия, за инвестиции и работни места.

Мнозина не вярват, че Европа може да помогне на българското правосъдие - може, ако изградим силна независима и подчинена единствено на върховенството на закона европейска прокуратура, посочи тя. Оказа се, че колкото повече апартаменти имаш в България, толкова си по-недосегаем от закона, отбеляза Нинова, цитирана от БТА.

Водачът на листата на "БСП за България" Елена Йончева коментира, че 12 години вървим към Европа, но даже не я доближаваме. Тя посочи, че според Световната банка три са причините - корупция, липса на добро законодателство и липса на предвидимост. "Битката за Европа е битка за България", заяви Йончева. Тя отбеляза, че пред нас има два пътя - или да останем в това криминално робство, или да въстанем. "А ние ще въстанем на 26 май и ще спечелим нашата свобода и достойно място в Европа", каза Йончева, която беше представена като "капитан на отбора на победата".

Вторият в листата на левицата Петър Витанов отбеляза, че днес е валидна поговорката, че който се роди беден, умира глупав, затова е необходима цялостна промяна в младежката политика. 26 май е денят на тази промяна и в България, и в Европа, заяви той.

Четвъртият в листата Иво Христов, досегашен началник на кабинета на президента Румен Радев, коментира, че днешната дата, на която отбелязваме годишнина от Априлското въстание, може би е много добър ден за начало на кампания, която цели пълен обрат в страната. Според него първата стъпка е да надмогнем апатията. Няма българска вътрешнополитическа тема, която да не е европейска, каза Христов. Ако по плажовете край Шабла изплува кокаин, това е проблем с европейската граница, посочи той. Ако стотици хиляди българи заминават на гурбет в чужбина, това е проблем и на Европа, добави Христов.

Президентът на Партията на европейските социалисти Сергей Станишев, което е на пето място в листата, отбеляза, че общата кауза на кандидатите за евродепутати от левицата е промяната в България и в Европа. На тези избори ще ни атакуват безмилостно, но ние ще върви с ясна цел - да ги спечелим, за да имаме промяна в България, предсрочни избори и БСП най-сетне да даде надежда на хората за по-добър живот, и за промяна в Европа - следвашият председател на ЕК да е от левицата, заяви Станишев.

В листата на "БСП за България" са още Цветелина Пенкова /заместник-председател на клуб "Милениум"/ и финансистът Иван Кръстев, заместник-председателят на БСП Деница Златева, народният представител Румен Гечев, настоящият евродепутат Момчил Неков, журналистът Велизар Енчев, депутатът Димитър Данчев, Тодор Стоилов от Пловдив, народният представител Валери Жаблянов, Мариела Модева - културолог, Десислав Тасков - уролог, автомобилният състезател Крум Дончев и Емил Георгиев - председател на ПК "Екогласност".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


153
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
66
7
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На снимката: Задграничното бюро на КГБ в България !
65
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 76"Възраждане" - кремълска овшорка !
64
6
 
18
 
! Отговори
Шико... преди 5 години
Няма страшно,хора.Ако, комунисти дойдат на власт,не дай Боже,ще се побратимиме със Северна Корея.
63
20
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Избирайте "Възраждане" партията без субсидии с Костадин Костадинов. Прочетете им програмата в интернет!
62
7
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не на евразиските партии !Не искаме отново комунизъм !Винаги с Европа, никога повече с Русия !
61
7
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тези бетонни глави говорят за ново деветосептемврийско възстание с кремълска помощ !
60
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ако наистина дойдат на власт освен пореден фалит на държавата нищо друго не може да се очаква. Но нищо чудно да спечелят, много олигарси бяха настъпени и сега ще наливат пари да падне правителството.
59
5
 
21
 
! Отговори
Отново БСП преди 5 години
При Живков беше добре - нямаше метро, тока го спираха на всеки два часа, а в останалото време висяхме по опашки по магазините за набавяне на най-основни битови продукти ! Ще ни липсва това спокойствие ........
58
3
 
23
 
! Отговори
баста преди 5 години
БСП са късопаметни,но народа не е.ПОМНИ ВСИЧКО което му причини БКП=БСП=ДС.От преврата на 9 септември 1944г.натрапени от съветската армия окупаторка,до втория им преврат на 10 ноември 1989г.когато си разделиха благата на народа и станаха червени капиталисти.Червената олигархия отново копнее за власт -НАГЛЕЦИ.
57
6
 
19
 
! Отговори
АЗ преди 5 години
ВИЕ НЕ НАПУСНАХТЕ ЛИ ПАРЛАМЕНТА ?????????????ВИЕ НЕ НАПУСНАХТЕ ЛИ ПАРЛАМЕНТА ?????????????ВИЕ НЕ НАПУСНАХТЕ ЛИ ПАРЛАМЕНТА ?????????????ВИЕ НЕ НАПУСНАХТЕ ЛИ ПАРЛАМЕНТА ?????????????ВИЕ НЕ НАПУСНАХТЕ ЛИ ПАРЛАМЕНТА ?????????????ВИЕ НЕ НАПУСНАХТЕ ЛИ ПАРЛАМЕНТА ?????????????ВИЕ НЕ НАПУСНАХТЕ ЛИ ПАРЛАМЕНТА ?????????????ВИЕ НЕ НАПУСНАХТЕ ЛИ ПАРЛАМЕНТА ?????????????ВИЕ НЕ НАПУСНАХТЕ ЛИ ПАРЛАМЕНТА ?????????????ВИЕ НЕ НАПУСНАХТЕ ЛИ ПАРЛАМЕНТА ?????????????ВИЕ НЕ НАПУСНАХТЕ ЛИ ПАРЛАМЕНТА ?????????
56
4
 
22
 
! Отговори
Милионерите от БСП преди 5 години
Ами то справедливост за ръководството на БСП вече е факт - всичките са милионери .....
55
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
тия пак на борба и мечта за победа. по нагъл, лъжлив и циничен политик (ако тя е политик) от другарката "истина" нинова, не е имало в България!
54
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
den na otkriti vrati na bg dom v eu....neka gerb, bsp, dps, ot drugite partii politicite da si pokazvat domovete na bg narod i na drugite narodi v eu...
53
1
 
9
 
! Отговори
Жоро. преди 5 години
Наполеон е казал: Не давай обещание,ако не можеш да го изпълниш.Смениха се правителства,все с обещания.И,какво се изпълни.Заблуда за народа.Не съдя никоя партия,но защо не си изпълняват обещанията.Това не е да излъжеш един човек.Страшно е да лъжеш цял народ.
52
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Дойде ли БСП на власт едно евро ще се разменя най- малко за 3 000 лв.
51
1
 
12
 
! Отговори
Чоки. преди 5 години
Странни сме хората.Защо не сме последователни в дадени идеи.От комунист ставаш седесар.От седесар ставаш убеден комунист.От радикал ставаш опонент и на комунисти и на седесари.Е,на кой да вярва човек.За 30 години се побъркахме.
50
8
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Бойко ще ги помете като бръмбър сламка както винаги.
49
16
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Извинявайте, че така прекъсвам този ГЕРБ форум, но колкото и да пишете тук, попитайте едн случаен минувач да ви каже мнението си. Само, че се рзходете не само в центрланата част на София, а отидете и в някой друг град. Това си е заличаване на българите. Сега продължавайте да си ближете угоднически д....тата! Благодаря за бъдещите негативни коментари!
48
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонименНе защитавам ГЕРБ, но и БСП не предлагат нищо качествено.
47
1
 
16
 
! Отговори
Дядото. преди 5 години
Няма убедени комунисти.Комунистите с идеи ги убиха след преврата 1944 г.Останаха псевдокомунисти,жадни за власт и с привилегий.Не толкова за пари.Но,техните наследници е друго нещо.Алчност,апартаменти,вили,коли,Дубай,екзотични екскурзий.А,бачкатора ,пенсионера,майките.За тях няма смисъл да се мисли.Жалко.