БСП: За победа на евроизборите и за справедливост сега!

Нинова обяви курс и към предсрочен парламентарен вот
20 апр 2019 16:16, Елка Василева
153

Снимка: Димитър Кьосемарлиев / Dnes.bg

"Тръгваме за победа на европейски избори, за предсрочни парламентарни избори, но най-вече тръгваме на битка за справедливост сега - слоганът на нашата кампания", заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова при представянето на кандидатите за евродепутати от листата на коалиция "БСП за България". Събитието се състоя на открито на поляната зад музея "Земята и хората" в Южния парк в София.

Днес българският народ и Европа имат нужда от справедливост, посочи Нинова. "26 май е важен, за да свалим правителството на ГЕРБ и "Обединени патриоти", подкрепяни от ДПС. Нашата победа на европейските избори означава начало на промяната в България", отбеляза председателят на БСП.

Имаме идеите, имаме хора, сега остава да си свършим работата, посочи тя.

Нинова отбеляза, че Европа може да повиши доходите ни, ако се преборим за минимална работна заплата и пенсия, за инвестиции и работни места.

Мнозина не вярват, че Европа може да помогне на българското правосъдие - може, ако изградим силна независима и подчинена единствено на върховенството на закона европейска прокуратура, посочи тя. Оказа се, че колкото повече апартаменти имаш в България, толкова си по-недосегаем от закона, отбеляза Нинова, цитирана от БТА.

Водачът на листата на "БСП за България" Елена Йончева коментира, че 12 години вървим към Европа, но даже не я доближаваме. Тя посочи, че според Световната банка три са причините - корупция, липса на добро законодателство и липса на предвидимост. "Битката за Европа е битка за България", заяви Йончева. Тя отбеляза, че пред нас има два пътя - или да останем в това криминално робство, или да въстанем. "А ние ще въстанем на 26 май и ще спечелим нашата свобода и достойно място в Европа", каза Йончева, която беше представена като "капитан на отбора на победата".

Вторият в листата на левицата Петър Витанов отбеляза, че днес е валидна поговорката, че който се роди беден, умира глупав, затова е необходима цялостна промяна в младежката политика. 26 май е денят на тази промяна и в България, и в Европа, заяви той.

Четвъртият в листата Иво Христов, досегашен началник на кабинета на президента Румен Радев, коментира, че днешната дата, на която отбелязваме годишнина от Априлското въстание, може би е много добър ден за начало на кампания, която цели пълен обрат в страната. Според него първата стъпка е да надмогнем апатията. Няма българска вътрешнополитическа тема, която да не е европейска, каза Христов. Ако по плажовете край Шабла изплува кокаин, това е проблем с европейската граница, посочи той. Ако стотици хиляди българи заминават на гурбет в чужбина, това е проблем и на Европа, добави Христов.

Президентът на Партията на европейските социалисти Сергей Станишев, което е на пето място в листата, отбеляза, че общата кауза на кандидатите за евродепутати от левицата е промяната в България и в Европа. На тези избори ще ни атакуват безмилостно, но ние ще върви с ясна цел - да ги спечелим, за да имаме промяна в България, предсрочни избори и БСП най-сетне да даде надежда на хората за по-добър живот, и за промяна в Европа - следвашият председател на ЕК да е от левицата, заяви Станишев.

В листата на "БСП за България" са още Цветелина Пенкова /заместник-председател на клуб "Милениум"/ и финансистът Иван Кръстев, заместник-председателят на БСП Деница Златева, народният представител Румен Гечев, настоящият евродепутат Момчил Неков, журналистът Велизар Енчев, депутатът Димитър Данчев, Тодор Стоилов от Пловдив, народният представител Валери Жаблянов, Мариела Модева - културолог, Десислав Тасков - уролог, автомобилният състезател Крум Дончев и Емил Георгиев - председател на ПК "Екогласност".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


153
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
силна независима и подчинена единствено на върховенството на закона... Клишета и празни приказки да искаш!
25
1
 
14
 
! Отговори
мак преди 5 години
Всички предизборно обещават, повтарят едно и също, заклеват се, примамват, а след като кацнат в депутатски кресла работят за себе си.
24
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Единствено Велизар Енчев се доказа, че става като професионалист. Другите са много слаби и калинки и не се вижда какво ще направят като те не стават даже за България за някое село съветници, та камо ли да идат на европейско и да представят България отлично.
23
3
 
13
 
! Отговори
ДртПрч преди 5 години
Само по времето на Жан всички пенсионери бяха станали милионериИскаме Жан евродепутат, а не тези комсомолци!!! ;-)А иначе тези пропагандни глупости, с които ни облъчват сега, ги слушане всеки път. Любопитно е, че 90-процентниците още им се връзват.
22
21
 
6
 
! Отговори
Успех ! преди 5 години
Пожелавам успех на БСП на изборите. Всичко различно от ГЕРБ ще е добре за България.
21
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Моето скромно мнение е че БСП не може да спечели никакви избори докато начело им е тази злобна жена Тя просто отблъсква хората с постоянните си жизофреничните нападки срещу ГЕРБ
20
9
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Трябва да забранят от ЕС на руски шпиони да влизат в ЕП. Ясно е на всеки, че всички от БСП са готови живота си да дадат за руската *** и ос.ран.ите руснаци.
19
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
kakav interes, kakva pechalba i kakva polza v badestite 5 godini ste ima bg narod suveren ot tesi korumpirani, alchni, bezskrupulni komunisticheski manipulatori, svodnici, razvratnici, razgulnici, prahosnici...?! tehnite lichni karieristichni aristokratichni interesi na arogantni jestoki slujbogonci, visokomerni golemanovci s svetovna mreja ot komunisticheski offshorni agenti s iztochenite bg narodni kapitali v svetovni zemlianki...?!
18
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Руските комунисти от БСП и ДПС искат да влезат в омразния европейски парламент. Странно, нали?
17
15
 
12
 
! Отговори
Night преди 5 години
Единствената хубава причина Станишев да е в листата е че чрез преференциите всеки един от нас може да го изхвърли, а ако случайно го изберат ще е далеч от България. Аз лично ще гласувам за БСП защото оставането на ГЕРБ грам не ми допада. Моя вот ще бъде протестен.Аз не искам ГЕРБ да продължи да е на власт.
16
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ще гласувам само и само никой от тези червени бастардс да отиде в Брюксел!
15
6
 
17
 
! Отговори
Loyko преди 5 години
Гласувайте за най големите специалисти (социалисти) по общи приказки. Не спряха да лъжат и баламосват объркания българин...Късата памет е това на което залагат най вече...
14
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И тия ли са най-големите хитреци, наредили се за Брюкселска софра? И ние, простия народ, ще гласуваме за тях да ги пратим там да преяждат и да ни се мазнят в лицата? Луди ли сме? Народе???
13
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Станишеффф не му беше мястото там, но нищо, ще ги изхвърлим чрез преференциите.
12
12
 
3
 
! Отговори
Промяна преди 5 години
Да гласуваме за Минчо Христов. Независим, доказано честен човек и българин
11
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Бсп, герб, обединени насриоти, магарешки, всички разновидности на десни.... народен съд ви пожелавам един ден. Съкратен процес.***.Днес е роден най-великия син на Европа- Адолф Хитлер. Световната клика не му позволи да построи истинско и справедливо европейско общество от нации. Вечна му памет!
10
2
 
15
 
! Отговори
Реплики преди 5 години
Йончева:"За старата любов докрай, за миналите дни...".Станишев:"Луд съм, изумявам щом те видя от любов изгарям, от любов изгарям...".
9
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
banda offshorni nezakonni nemoralni proizvoditeli i targovci sa bsp...neka tesi kandidati da si pokazvat motivacionnite pisma, cv, diplomite za obrazovanie, profesia, trudov staj po profesiata, izvlechenie ot profesionalnite zaplati v bg leva ot poslednite 5 godini po 12 meseca, preporaki ot tehni dvama posledni rabotodateli, semeen status, finansov status...bg narod suveren e nujno otkrito publichno da obsadi dali ima nujda ot kachestvata na tochno takiva gipsadjii, betondjii, mazachi, zidari
8
7
 
20
 
! Отговори
Жан-Пол Сартр преди 5 години
Погнусата БСП/к в снимки
7
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Успех, Иво Христов, и по-хибаво кожено яке да си купиш в Брюксел! Заслужаваш, от истинска кожа!