Преди евровота: "Апартаментгейт" стопи предимството на ГЕРБ

Подкрепата за БСП пък е стабилна, сочи проучването на "Тренд"
22 апр 2019 11:00,
188


ГЕРБ изгуби 3% доверие през април, в сравнение с март, а БСП задържа и увеличава подкрепата си преди евровота. Това показва проучване на агенция "Тренд".

Твърдо на трета позиция остава ДПС с близо 13 на сто.

Още по темата

"Можем да говорим по-скоро за ерозия при ГЕРБ, отколкото за вдигане при БСП - те запазват своите позиции. Темата с апартаментите даде своето отражение върху електоралните нагласи", коментира социологът Евелина Славкова в "България сутрин".

По думите ѝ е много трудно да се каже коя партия ще вземе превес, тъй като не е ясно колко души ще гласуват.

Според нея ако ги е нямало подадените оставки и управляващите не са реагирали по никакъв начин, разликата между ГЕРБ и БСП е щяла да бъде още по-голяма.

Тя посочи, че все пак социологическите проучвания са моментна снимка на това, което се случва и месецът, който остава до евровота, е дълъг срок в политически аспект.

Според проучването 30% от българите не знаят за кого и дали ще гласуват.

"Това са хора, които по-скоро не гласуват на всички избори, а когато нещо ги привлича. Част от тях се мобилизират, когато има нова политическа сила, в случая ние нямаме. Тук се крие и т.нар. протестен вот", обясни Славкова пред Bulgaria ON AIR.

По думите ѝ евроизборите са един вид вот на доверие или недоверие към правителството.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


188
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
137
2
 
8
 
! Отговори
Като през 90-те преди 5 години
Поздрав от 90-те години :Щом са високи, сини планините, ако море са плиска под носа и "Мерцедес" предимно са колите, със сигурност България е т'ва! Тук киселото мляко най е сладко, народа е закърмен с фасул, правителствата траят твърде кратко и стоките са "Мейд ин Истанбул". Тук камъните падат от небето и официална дреха - анцунг с мобифон, ценят те по размера на врътлето, менте са и ракия и закон.
136
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Исках да гласувам, ама нямам желание !
135
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Бойко,кажи на господарите си,че им идва края!
134
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
химн на цветните българи 90таДядо тошо ,дядо тошоОправляваш много лошоглавата му взе да хлопастанах ме за смях в европаБсп партия любимасдс долари ще имаБсп партия любимасдс долари ще имаме президента желю же.л/ев ,освободи той народаотвори пътя към европа ,да печели той народа С такива песнъовки ви излъгаха ПРЕДИ , пак си изберете същите / го /. вна !
133
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Всяко нещо има начало и край.Само суджукът има два края.
132
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
смърт на фашизма, капитализъма, гадните юдео империалисти,саксонски и краварски гейове, да живее Русия и комунизма! Слава на православното всепобеждаващо славянство! Излизане от НАТО и ЕС! Рублите превеждайте регулярно по банков път през ВТБ да е законно всичко)))):
131
8
 
2
 
! Отговори
iceblast88 преди 5 години
До 139Защото пък ако материала е съставен от такива като тебе щяхме да сме още в пещерите и да се млатите по кратуните с тоягите. ООО велики анонимнико, сподели с нас простосмъртните великата си анонимна мъдрост която не ти стига дори да си измислиш ник, или просто ти е по лесно да се водиш анонимен за да не се налага да запомняш 100 ника за всичките си разстотения на личността? Ходи си пий хаповете за шизофренията и се зарови в книгите си за това как Ленин измислил кирилицата!
130
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
аз ще гласувам за БСП билетчето да стане 6 ст, бензина- 80ст, парното - 20лв и да ми върнат комунизма!Хорошо си бех с 200 в запалта и срежим на тока! Че си карам Москвича и не ми пука! хахахаИзпълявайте, популисти!
129
19
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ако дойде БСП, ша ни оправи. приппомням предните оправачи, дето ви оправиха отвсякъде : Орешарски, Станишев, Виденов... нататък да продължавам ли?Ако обичате да ви оправят, значи сте лека жена...И така, червени ***, гласувайте за Русия!Щото вие всъщност за това гласувате! И само за нея пишете тук!
128
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До iceblast88Виж сега, все тая е, дали ще са ГЕРБ или БСП или която и да е друга партия. С тоя материал, съставен от такива като тебе, положението винаги ще е такова. Даже е добро, предвид безспорния факт, че 80% сте примитивни тъnyнгери.
127
13
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 124. Нещо си се объркал май. Да не си забравил, БСП и лично Станишев предложи Пеевски за шеф на ДАНС. А това с протесния вот вече няколко пъти ни докара да ядем големия червен. Мерси.
126
7
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До вгз 133Точно ГЕРБ са наследници на бившата БКП само че с нови господари...
125
6
 
18
 
! Отговори
iceblast88 преди 5 години
До 125И като гласува за герб какво? Колко депутата или бивши министри от БСП или тройна коалиция има в затвора? Колко точно и поименно ги изброй ако обичаш? Нали Бай Тиква е анти-комунист, нали все те му виновни? Защо тогава няма нито един от тях в затвора? Какво чака? Те сами да влязат ли? Аз ще ти кажа - няма защото ако вкарат дори 1 ония ще изкарат снимка на която Бай Тиква се целува по устата с Курналина докато я бара за баджака. Толкова с антикомунизма на герб! Нека затворят някои от бсп!
124
1
 
6
 
! Отговори
222 преди 5 години
До iceblast88Да. Така е. Абсолютно. Е, все пак се разбрахме, нали ???
123
3
 
19
 
! Отговори
свалени кафеви ГАЩИ преди 5 години
Свинските медии продължават да показват корупционната си зависимост с огромната поддръжка на управляващите ...
122
8
 
14
 
! Отговори
вгз преди 5 години
Необяснимо ми е защо хората все още ходят да гласуват за БКП?Това са криминални типове, които едно време са избили толко много народ, много повече от геноцида на Априлското и другите ни въстания. Иззели са имуществото на хората, което е било изкарано с труд. След това без познания по икономика планово са съсипали икономиката, при която българският златен лев е бил еталонна валута дори за Франция. Пак те изнасят българското злато за Москва и т.н. и т.н. Това са хора за разстрел, престъпници.
121
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да се забранят етническите партии със закон - турските ДПС и ДОСТ, както и ромските партии евророма, герб и дром...
120
5
 
6
 
! Отговори
iceblast88 преди 5 години
До 127Еми човек, от такива хора които до последно не са се предали на БКП трябва да ни е изградена управата, а не от подлизурковци и разни предатели дето за червена книжка предали майка си на прасетата в Белена заради единия виц! Да издигаме Бай Тиква които до последно гали орехите на Бай Тошо с мантрата, че бил заклет антикомунист - е няма как да стане! Или си бил човек или комунист, средно положение няма!
119
1
 
3
 
! Отговори
Пепа преди 5 години
*** тва сериозно ли?
118
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонименОт коалицията БСП-ДПС по-страшна е коалицията ГЕРБ-ДПС - В МОМЕНТААКО НЕ ИСКАТЕ БСП ДА УПРАВЛЯВА С КОАЛИЦИОНЕН ПАРТНЬОР, ГЛАСУВАЙТЕ МАСОВО ЗА БСП и тогава ще видите истински успешен мандат. Макар, че олигархията на св ин ете веднага ще събере платени протести. Протести, със стари .... нов протест.