Преди евровота: "Апартаментгейт" стопи предимството на ГЕРБ

Подкрепата за БСП пък е стабилна, сочи проучването на "Тренд"
22 апр 2019 11:00,
188


ГЕРБ изгуби 3% доверие през април, в сравнение с март, а БСП задържа и увеличава подкрепата си преди евровота. Това показва проучване на агенция "Тренд".

Твърдо на трета позиция остава ДПС с близо 13 на сто.

Още по темата

"Можем да говорим по-скоро за ерозия при ГЕРБ, отколкото за вдигане при БСП - те запазват своите позиции. Темата с апартаментите даде своето отражение върху електоралните нагласи", коментира социологът Евелина Славкова в "България сутрин".

По думите ѝ е много трудно да се каже коя партия ще вземе превес, тъй като не е ясно колко души ще гласуват.

Според нея ако ги е нямало подадените оставки и управляващите не са реагирали по никакъв начин, разликата между ГЕРБ и БСП е щяла да бъде още по-голяма.

Тя посочи, че все пак социологическите проучвания са моментна снимка на това, което се случва и месецът, който остава до евровота, е дълъг срок в политически аспект.

Според проучването 30% от българите не знаят за кого и дали ще гласуват.

"Това са хора, които по-скоро не гласуват на всички избори, а когато нещо ги привлича. Част от тях се мобилизират, когато има нова политическа сила, в случая ние нямаме. Тук се крие и т.нар. протестен вот", обясни Славкова пред Bulgaria ON AIR.

По думите ѝ евроизборите са един вид вот на доверие или недоверие към правителството.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


188
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
117
14
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А на Корнелия фирмите и имотите?! Много *** народ е българския! Дано ви изхвърлят от ЕС!!!!
116
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До iceblast88Душицо мила, лично аз записах висше късно - на 32, защото тате и мама не бяха "активни борци", аз пък не бях комунист. И така..... никога не съм ползвал облаги, взеха на дядо ми всичко. Ти ли ще ми говориш. Имам предвид, че тогава или си БКП или нищо. Като си нищо, значи нищо, разбра ли ме най-после. А - родителите ми, принудени да дойдат в София работиха 10 години като волове за ЖИТЕЛСТВО. ОК.
115
2
 
4
 
! Отговори
Гербер преди 4 години
До 116. Хе-хе, това с отиването го четем и слушаме от 2013. Сега сме 2019?
114
17
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не понасям ГРОБ, но ще гласувам за тях като за по-малкото зло! Комунист на власт = край за България!
113
10
 
8
 
! Отговори
Изнервен преди 4 години
До 113. Е, от *** няма как да приема акъл. Нито знаеш къде се слага пълен член, нито имаш запетайки, където е необходимо. А и това, че симпатизирам на ГЕРБ, задължително ме прави *** ли - май не, а? Не става така, пич. Малко повече гънки, малко повече ограмотяване и тогава може да си чатим.
112
3
 
10
 
! Отговори
бг преди 4 години
"Апартамент гейт",но не само,а най-вече липсата на морл в политиката-от там липсата на много неща,като справедливост,корупция,лъжии и всичко,което следва от това!
111
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ГЕРБ БСП И ДПС - един дол дренки
110
5
 
8
 
! Отговори
iceblast88 преди 4 години
До другите БКП-ци (герберчета)Набийте си 1 път в тъпите тикви: Тези които мразят герб, мразят и бсп защото сте все една и съща пасмина!!! До вчера се целувахте на конгресите на БКП, днес заклети анти-комунисти били!Мантрата на герб - да са те на власт за да не спечелят комунистите е меко казано за дебилоиди! Да сложиш комунист за да не са комунистите на власт е смешно! Не ви искаме нито герб, нито бсп! За нас сте все един дол дренки! Стига комунисти вече!!!
109
6
 
5
 
! Отговори
iceblast88 преди 4 години
До 222При население от 9 милиона българи БКП е имала 1 милион членове. Така, че да казваш, че видиш ли всички били БКП е меко казано глупаво. Ако всички бяха БКП, нямаше да има Белене и други концлагери, нямаше да има хора на които им е забранено да учат висше защото били против социалистическия идеал, нямаше да има хора пребивани или убити защото били против ТКЗС-тата и не си даряват земята, нямаше да ги има и Горяните! Така, че изказа ти е меко казано гоблински, *** ти е много!
108
0
 
9
 
! Отговори
? преди 4 години
"Апартаментгейт" стопи предимството на ГЕРБ.*******************************************Вие хората за мало.умни ли ги смятате??? Едни ще се правят на началници и ще прибират къде какво могат а другите ще им работят. Та това надминава дори и мокрите сънища на "елита".
107
3
 
4
 
! Отговори
Онзи преди 4 години
Трябва да си много т.ъ.п., за да си помислиш, че разледващите журналисти са пристрастени към партии и най-вече целят падане на герб за да се върнат другите пиявици от бсп.
106
6
 
22
 
! Отговори
ГЕРБ си отива преди 4 години
ГЕРБ ще мобилизира Калинките, ще купи целите "ромски" гета и ще направи поредните фалшификации, но дори и така БСП ще ги бие с поне 3-4%. След това на предсрочните преднинатта на БСП ще се увеличи и може да достигне 10%. После с ГЕРБ е свършено.
105
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не е вярно по принцип са си гьoтвeрeни!
104
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да се твърди, че ГЕРБ е единственият виновник за положението в България е меко казано смешно ! Всички видяхме какви са ГЕРБ, то нищо скрито не остана вече, но да се говори, че БСП и разни други партии са нещо по-ралично направо ума ми не го побира как го решихте ? Както а казал народа нов бардак със стари к..ви не се прави ! Така че хайде всички дружно пред НС да изковем едно по-добро бъдеще за децата ни поне, ако за нас е твърде късно !
103
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен до изнервен преди 4 години
Не вярвах но кретенизма на подръжницине на ГЕРБ е в големи размери. Ако можеш да ми засечеш IP направи го и ще разбереш че ти пиша от чужбина. Медузо не трябва да съм подръжник на БСП за да съм отвратен от ГЕРБ. Медузо избий си го от празната кратуна че който е против ГЕРБ е с БСП и комунист. Тролът си ти и ти личи от космоса, въпреки това ГЕРБ ще се сгромолясат. Ако ГЕРБ продължат да управляват тяма никакъв шанс ние да се върнем. Напротив още 1 милион ще напуснат България.
102
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 110. БСП нищо не е дръпнала, нейният застарял електорат си е същият. ГЕРБ са загубили.
101
5
 
6
 
! Отговори
Алеко преди 4 години
А бе, писачи, според мен е крайно време да приемете, че проблемът не в партиите, а в мат'ряла.
100
3
 
8
 
! Отговори
До 108 преди 4 години
Миткооо,новото е,че БСП дръпна още на ГЕРБ.
99
2
 
4
 
! Отговори
Митко преди 4 години
Тази новина на Тренд е от миналата седмица. Дайте нещо ново. Стига само сте преповтаряли нещо 1000 пъти.
98
5
 
25
 
! Отговори
О С Т А В К А !!! преди 4 години
И какво искате да ми кажете ?Че този крупен корупционен скандал ще струва на ГЕРБ само някакви си 3% и всичко ще продължи постарому ?Така ли ?!В една нормална държава тези управляващи падаха веднага от власт излизаха завинаги от политиката.