Преди евровота: "Апартаментгейт" стопи предимството на ГЕРБ

Подкрепата за БСП пък е стабилна, сочи проучването на "Тренд"
22 апр 2019 11:00,
188


ГЕРБ изгуби 3% доверие през април, в сравнение с март, а БСП задържа и увеличава подкрепата си преди евровота. Това показва проучване на агенция "Тренд".

Твърдо на трета позиция остава ДПС с близо 13 на сто.

Още по темата

"Можем да говорим по-скоро за ерозия при ГЕРБ, отколкото за вдигане при БСП - те запазват своите позиции. Темата с апартаментите даде своето отражение върху електоралните нагласи", коментира социологът Евелина Славкова в "България сутрин".

По думите ѝ е много трудно да се каже коя партия ще вземе превес, тъй като не е ясно колко души ще гласуват.

Според нея ако ги е нямало подадените оставки и управляващите не са реагирали по никакъв начин, разликата между ГЕРБ и БСП е щяла да бъде още по-голяма.

Тя посочи, че все пак социологическите проучвания са моментна снимка на това, което се случва и месецът, който остава до евровота, е дълъг срок в политически аспект.

Според проучването 30% от българите не знаят за кого и дали ще гласуват.

"Това са хора, които по-скоро не гласуват на всички избори, а когато нещо ги привлича. Част от тях се мобилизират, когато има нова политическа сила, в случая ние нямаме. Тук се крие и т.нар. протестен вот", обясни Славкова пред Bulgaria ON AIR.

По думите ѝ евроизборите са един вид вот на доверие или недоверие към правителството.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


188
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
97
2
 
6
 
! Отговори
222 преди 5 години
До iceblast88Не си ли самоомръзна с тея глупости,дето ги плещиш от месеци бе човек. Осъзнай се - ВСИЧКИ допреди 30 години бяха комунисти - искат-не искат. Писна ми от теб, ок???
96
21
 
9
 
! Отговори
Чиновник преди 5 години
ГЕРБ не са иделани, но няма по-добър вариант за управлението на страната.
95
1
 
3
 
! Отговори
До 103 преди 5 години
В твоя.
94
9
 
10
 
! Отговори
вгз преди 5 години
До 95 АнонименБКП са престъпната шайка, кото трябва да бъде разстреляна с народен съд. След това трябва да им се изземе цялото имущество, заграбено от 1944 г. до сега и да няма давност за престъпленията на комунистите.
93
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Възможно ли е изобщо да има право в превзетата от олигархична диктатура държава ?
92
8
 
9
 
! Отговори
вгз преди 5 години
Необяснимо ми е защо хората все още ходят да гласуват за БКП?Това са криминални типове, които едно време са избили толко много народ, много повече от геноцида на Априлското и другите ни въстания. Иззели са имуществото на хората, което е било изкарано с труд. След това без познания по икономика планово са съсипали икономиката, при която българският златен лев е бил еталонна валута дори за Франция. Пак те изнасят българското злато за Москва и т.н. и т.н. Това са хора за разстрел, престъпници.
91
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ако БСП не свали престъпната шайка от власт няма кой друг.А тези,които не обичат БСП и ГЕРБ да създадат нова партия от образовани,умни и честни МЛАДИ хора и тогава всички ще гласуваме за тях.
90
6
 
5
 
! Отговори
Питам преди 5 години
До Анонимен до изнервен 86 Я кажи ти от ГЕРБ ли избяга или от пост социалистическа България ?
89
4
 
9
 
! Отговори
до Джамбазки преди 5 години
Алооо кандидат евродепутата,началника ти,министъра кво се ослушва с ония незнам си колко тераси?Отричи се три пъти от него и ще гласувам за теб,инак барабар с ГЕРБ пак ще сте на бунището до следващото ви възкръсване.Мислите ли,че нематриала не помни с кого се обединявахте миналия век?
88
2
 
7
 
! Отговори
Дядо Соци преди 5 години
До Анонимен 70 То сеира добре , ама ще го отнесем като куцо пиле домат. Няма място за нов провал.
87
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Никой не купува имот на пазарна цената винаги има договорки не виждам те с какво са по различни при положение, че това е масова практика..."Разликата идва от това, че останалите получават максимум 5% отстъпка, което е заложено завишение още при продавача(това е нормално и се прави в целия свят). Тези обаче получават 200-500% отстъпка, а и повече!
86
5
 
7
 
! Отговори
Така е .. преди 5 години
Нека да минат изборите и тогава ще говорим.
85
13
 
5
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 5 години
Гласувайте за новите хора от Атака избрани мажоритарно от зрителите на АЛФА като водачът на листата владее 4 езика , докато никой от ГЕРБ и БСП няма тези познания. На дебат момъкът от АТАКА ще размаже конкуренцията. Нали искахте нови хора в политиката -АТАКА ви ги дава . С този момък плюс елитна столична адвокатка плюс жена работила и в Брюксел листата на АТАКА е без всякаква конкуренция където няма хора от Апартаментгейт и наркобарони.Който не вярва на сайта на ТВ АЛФА може да се убеди в тях.
84
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен до изнервен преди 5 години
А сега не е ли катастрофа бе ? Нормално ли е аз от чужбина да пращам пари в България, на моите родители защото доходите са им ниски. Нормално ли е парите изпращани от чужбина да надвишават тези на инвеститорите. ГЕРБ са некадърници отвсякъде, техните интереси се състоят да са на власт на всяка цена, кражби, схеми, източване на еврофондове и да живеят охолно.
83
5
 
20
 
! Отговори
До 78 преди 5 години
Направиха калпави пътища и магистрали.Санираха лошо и то само на някои хора за 2 милиарда лева,от които половината откраднаха.Един ремонт като хората не могат да направят.Една улица в центъра на София я влачат цяла година/"Граф Игнатиев/,да не говорим какво е в провинцията.На лошо направения път край Своге загинаха 20 човека.Кметовете им са се овъртолили в кражби и далавери и само някои бяха отстранени и дадени на съд.Да продължавам ли?
82
1
 
13
 
! Отговори
Стратег преди 5 години
До АнонименТака е. Не е вярно, че ГЕРБ нищо не са направили. Определено не са бездействали;))) Въпросът е, как са действали. Дали резултатът от действията им дава Бъдеще на Бълагрската народност и държавност. Това много пъти съм го писал. Едно действие се правиз аради Бъдещето, не, заради Настоящето. Когато Настоящето не създава усещане за Бъдеще, тогава партията отива в Небитието и се случва, това, което й се случва сега. герберите така и не можаха да прозрат Колото на Времето;)))
81
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Герберското тролство скочило на амбразурата. Едно и също, едно и също... повтарят изтъркани мантри. Дайте нещо ново, оригинално, спечелете читателите. Вашият хейт омръзна.
80
7
 
5
 
! Отговори
Случаен превоз преди 5 години
До iceblast88Ти пак изпълзя от дyпкaта си започна да хленчиш. Мислиш се за голяма работа, но всъщност си никой.
79
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Какъв апартаментгейт бе" . Видиш ли не са виновни горките. Такава била практиката у дома. Че то рибата се вмирисва от главата. Та нали уж политиците създават законите. Но що ли да ги спазват. Законът е за кон, а не за лъв. Голяма мъка, боже, голяма мъка.
78
3
 
3
 
! Отговори
HELL преди 5 години
До iceblast88Спри да им отговаряш. Както се вижда имат БЕЗПОЛЕЗНИ ОЧИ някой и вярват на лъжата на всеки тр-ол тука. Заслужават си съдбата и последващите наказания и вечни мъки.Игнор и това е.