СДС подписа споразумение с "Движение Гергьовден" за евровота

Единството прави силата, коментира лидерът ГЕРБ Борисов
4 май 2019 12:56, Елка Василева
38
СДС подписа споразумение с "Движение Гергьовден" за евровота
Снимка: архив, Булфото

СДС подписаха политическо споразумение с „Движение Гергьовден“ за европейските избори. Споразумението беше подписано от председателя на СДС Румен Христов и председателя на „Движение Гергьовден“ Драгомир Стефанов в присъствието на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов.

Румен Христов посочи, че и двете формации имат визии за развитието на България. „Работили сме заедно през годините, имали сме и добри попадения като коалиция. Визията за външната политика изцяло се споделя от двете партии“, каза още лидерът на СДС.

Христов посочи, че смята, че ще бъде постигнат желаният резултат десните да имат най-много хора в Европейския парламент.

От своя страна, Драгомир Стефанов подчерта, че е морален ангажимент за партията да не допуска БСП във властта. „Затова подкрепяме общата листа на СДС и ГЕРБ. Ние работим с щабовете на тези две партии от близо две седмици“, каза още той, цитиран от „Фокус“.

Визия от СДС: Европа има нужда от реформа!

Темата коментира и Бойко Борисов. „Самите хора в ГЕРБ, самите хора в СДС, самите хора в „Движение Гергьовден“ съзнават, че единството прави силата. И ако се разхвърлят гласовете в много партии, те отиват в нищото“, заяви Борисов.

„Та и БСП с колко много партии направиха споразумение – това също значи несигурност. Щастлив съм, че в ГЕРБ започнахме да осъзнаваме, че не сме само ние единствените десни, че не само ние имаме кадри, които могат да управляват. Това ще бъде един тест за местните избори да се подготвим и да намерим най-доброто“, каза още лидерът на ГЕРБ.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


38
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
0
 
0
 
! Отговори
Арменеца Гаро преди 4 години
разпускане на партиите
30
0
 
2
 
! Отговори
тя преди 4 години
Както се казва *** дават за ЕП !
29
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Боже боже.Пази боже.Умрял кон какъвто е бившето СДС.( Мракобесническата и продажна партия) да възкръсне! Но в политиката всичко е възможно! Губещи позиция партии.Се съюзяват и с дявола Само и само да си запазят креслата!-;) Срамота бе господа политици! Нямате срама от нищо и никого! Вместо да вървим на пред Ни връщате 30 г на зад?! Нека НЕ подкрепим." Съюзници" с бившият умрял кон СДС! Продал ни и харизал на САЩ!
28
0
 
5
 
! Отговори
стани да седна преди 4 години
До Анонимен 21Кое "истинско" СДС,онова на желю и луканов ли!?
27
3
 
10
 
! Отговори
тя преди 4 години
Чудат се как да се обединяват ,за да стигнат заветните 4 % !
26
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Кви с тиа мизернибоклуцибря ! Отгде ги изровиа !
25
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Западните кукловоди, от отчаяние се опитват да изкопават от бунището на историята разни политически трупове, но номера няма да мине.
24
25
 
7
 
! Отговори
Ура !!! преди 4 години
Герб и СДС обединени за изборите ще нанесат поредната този път най-тежка загуба на Бсп на изборите. Следва оставка на ***(Голямата лъжа) като председател на Бсп и вероятно окончателното затриване на Бсп като партия...
23
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Още едно копче на Шлифера!
22
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Боже , всичката *** изпълзя от небитието Жадна и Гладна да крадне и плячкосва !Гнусотия !
21
1
 
9
 
! Отговори
Един от Навалицата. преди 4 години
България - държавата на визиите. Тука братче, всички имат визии за всичко - такива са разбирачи и знаячи, пък и е модерно да кажеш, че имаш визия за нещо си - придава тежест, стабилност. Визия. Прекрасна дума. Да се чуди човек, при такива страхотни визионери, как държавата е на такова ниЗко ниво във всяко отношение? А, визия за България? Визия за по-добро положение на народа? Визия за еврозаплати? Или това е в "по-другите" визии, дето не са толкова важни...
20
1
 
6
 
! Отговори
Гъбарко преди 4 години
До: номер 20Другарю милиционер, защо направо не ги вкарвате в затвора тия мискини?Глобата не е достатъчна.Или направо отворете наново лагера в Белене, Бойко с радост ще му резне лентата!!!
19
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
УЖАС!!!Нацисти против комунисти, както е било преди 1944 година!А то разлика голяма между тях няма.И ГЕРБ, и Гергьовден, и БСП, и СДС са от един дол дренки.Сегашното "СДС" няма нищо общо с истинското СДС.
18
6
 
13
 
! Отговори
Аууу преди 4 години
Това беше новина от моргата!
17
1
 
10
 
! Отговори
НИЕ, ВИЕ, ТЕ. преди 4 години
Грешка: Никой да не отиде да гласува, и да видим какво ще правят всички партии, и политици..
16
6
 
6
 
! Отговори
НИЕ, ВИЕ, ТЕ. преди 4 години
Някой мисли ли да ходи да гласува на тези "ЕВРО" избори, който предварително всичко е нагласено.... Я никой да отиде,, един бойкот.... и да видим какво ще правят всички партии.... Ама няма как да стане това...Жалко,,,,
15
1
 
9
 
! Отговори
Мда преди 4 години
Така ама се уредиха със сигурен евродепутат. Дори пръста си да не мръднат ще са в Европарламента!
14
25
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Само СДС - най-европейската партия !
13
5
 
20
 
! Отговори
Избирател преди 4 години
Готови са да подпишат с кого ли не, за няколко гласа повече, защото виждат че губят.Време е да изберем читави държавници, не крадливи апартаментчици и къщогостници.
12
10
 
8
 
! Отговори
Мда преди 4 години
Е поне са открити. Не се крият като плъхове като "реформаторите" навремето. Сега поне картите са на масата.