Йончева в атака: Борисов ни постави в ъгъла на ЕС

Критикува концесията на летище "София" и тока
11 май 2019 10:17, Александър Попов
409
Йончева в атака: Борисов ни постави в ъгъла на ЕС
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Водачът на листата на "БСП за България" Елена Йончева използва остър език и за пореден път нападна управляващите и премиера Борисов по време на предизборна среща в Добрич.

"12 години сме в ЕС, не можем да достигнем онази Европа, за която всички мечтаем. Всички български граждани искаме социална справедливост, достойни заплати и пенсии. Въпреки това, Борисов ни постави не само в ъгъла на ЕС, но и ни вади от него", заяви Йончева пред симпатизанти.

Тя добави, че БСП води тази битка, която е не само за Европа, но и за България.

"Затова, заедно с жители на всички градове и села у нас, създадохме "Визия за България" и "Визия за Европа". Тези два документа съдържат идеите на левицата за радикална промяна във всички сфери у нас, за да не бъдем първи във всички негативни класации в Европа и да живеем достойно. За да започнем изпълнението им, отново ни е нужна подкрепата на всички българи", каза още Йончева.

Тя допълни, че концесията на летище "София" най-вероятно ще бъде дадена на турска фирма. "Борисов се превръща в брокер на Ердоган, а България е превърната във вилает", категорична бе тя.

Йончева заяви, че летището в столицата, не само е най-голямото у нас, но и е вратата към Европа и е част не само от националната ни сигурност, но и от европейската.

"Летище "София" е печелившо, в последните години приходите му се увеличават с 20% и стигат до 168 млн. лв. Печалбата на летището е почти 13 млн. лв. годишно. Защо е нужно печелившо предприятие да се дава на концесия, европейско ли е да дадеш летището си на концесия на друга държава?", попита Йончева.

Тя прогнозира и увеличение на тока не само за бизнеса.

"След като управляващите започват с увеличението на цената на промишления ток, вероятно в следващите месеци ще увеличат и битовия".

Тя припомни, че Държавният департамент на САЩ казва, че най-голямата корупция в България е в енергетиката и големите инфраструктурни проекти.

"Корупция има на всички нива в държавата и от страната ни всяка година се източват милиарди", заяви Елена Йончева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


409
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
219
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
като стане евродепутат - ще рекламира 3 те къщи за гости.
218
6
 
12
 
! Отговори
Папарака преди 4 години
Туй е с висящо дело за корупциякак тъй се дандидатира за евродепутат...че и на работа не ходи даже
217
5
 
11
 
! Отговори
Ха-ха преди 4 години
Тая е същински бял бродник :) Грешка - червенОт Война на тронове могат да съжаляват, че на са я повикали
216
18
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ГЕРБ не трябваше ли да се грижи да не сме последни по доходи и пенсии в Европа...А то се оказа,че се грижат кой повече да краде и да строи апартаменти без пари...Ама Йончева им е хвърлила мерника и герберастите са в паника...
215
13
 
26
 
! Отговори
рускинята Йончева преди 4 години
По времето на БСП заплатата беше 3 долара (1997г) и нямаше субсидии. Добре че са ГЕРБ Йончева да има къщи за гости ....от европейски пари. Ами като не и харесва България..да ходи в Русия бе що се напъват антиевропейци за ЕП те мога да разбера.
214
18
 
18
 
! Отговори
ГЕРБ е проблема преди 4 години
До Анонимен 283: Много си елементарен, драги. Не си заслужаваш и жълтите стотинки, които получаваш за г'лупостите си. Нещо да си чул за АЕЦ "Белене", за Южен Поток, за седми блок на АЕЦ Козлодуй? Кой гони инвеститорите от България. Не ги ли гонят далавераджийската ни администрация и проблемите в съдебната система?Но това е много сложно за гербаджийски т'рол. Карай по опорните точки.
213
8
 
10
 
! Отговори
След 45 години встра преди 4 години
След 45 години встрани как се настигат напредналите европейски държави?!?!"12 години сме в ЕС, не можем да достигнем онази Европа, за която всички мечтаем. Всички български граждани искаме социална справедливост, достойни заплати и пенсии. Въпреки това, Борисов ни постави не само в ъгъла на ЕС, но и ни вади от него", заяви Йончева пред симпатизанти."След още 33 години ще ги настигнем!
212
12
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Руските натрапници като тази тьотка са като букаи за развитието ни. Само ни дърпат надолу и прогонват сериозните инвеститори.
211
12
 
16
 
! Отговори
ГЕРБ е проблема преди 4 години
До Анонимен: Русия е пропаганден шаблон, опорна точка на гербаджийската пропаганда, а проблема на България се казва ГЕРБ с премиера си с пожарникарско образование и далавераджиите покрай него.
210
10
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Абе какво ще прави таз рускиня в Брюксел? Само шпионаж и саботаж.
209
10
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тая взе да става по-омразна от ***.
208
11
 
10
 
! Отговори
Не е там проблема преди 4 години
До "Брех, тази": И какво общо има Русия с нашите проблеми? Проблемите ние сами си ги създаваме с гербаджийското управление. Суджука, далаверите с обществени поръчки, далаверите с апартаментите - все с Русия ли ще ги обясняваме. Гербаджиите си правят сами, а ДПС и патриотите ги крепят, защото и за тях остава по нещо. Докога ще я караме така?
207
9
 
16
 
! Отговори
Брех, тази преди 4 години
не СПРЯ!Не можем да достигнем ЕВРОПА зараДИ бкп/бсп, ЗАЩОТО ЖИВЕЕТЕ С годините на БКП, страдате по Русия и искате И да сте в Европа, но да живеете с идеите на Путин.ВИЕ- БКП/БСП сте виновни за двойнствената роля, която ИГРАЕТЕ!Постоянно ИНТРИГИ, ЛЪЖИ от ваша страна, с една цел- да доведете отново РУСИЯ в България.Тъга по РУСЬ.Никога повече БКП/БСП на власт.
206
11
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До анонимен 275: Стига вече ГЕРБ. И с т'ролски заклинания срещу БСП няма да се спасят гербаджиите. БСП е единствената реална опозиция. Няма вечни управляващи и вечна опозиция. Това е демократичната система.
205
14
 
13
 
! Отговори
На дъното на ЕС преди 4 години
След вече трети мандат на Бойко и ГЕРБ продължаваме да бъдем на дъното в ЕС и изоставаме дори от предпоследните. На Бойко му е време да се изнася пак по терлици от Министерския съвет. Изборите за Европарламента са само индикация за съотношението на силите между ГЕРБ и БСП. И вече се вижда, че ГЕРБ върви надолу. Стига им толкова и много им станаха далаверите.
204
5
 
6
 
! Отговори
До №268 преди 4 години
До За 261Йончева е чиста българка, а Стани-шеф по майка е украински евреин, от Херсон. Или не!!! Ти току що призна Херсон за руски! А той е по на запад от Крим! К'во стана?
203
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 270Написал някаква простащина и сам веднага си сложил +! Смешно!Не се прави така, момче!
202
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Йончева, вие русофилите-продажници не сте в ъгъла на ЕС, а на бунището на Историята !Умирате, хапете и пръскате отрова !
201
8
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
на другарката елена много и се иска да взима 20 000 евро на месец!
200
6
 
15
 
! Отговори
За 261 преди 4 години
Забравил си руснаците Йончева и СтанишевСлучайност?