Йончева в атака: Борисов ни постави в ъгъла на ЕС

Критикува концесията на летище "София" и тока
11 май 2019 10:17, Александър Попов
409
Йончева в атака: Борисов ни постави в ъгъла на ЕС
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Водачът на листата на "БСП за България" Елена Йончева използва остър език и за пореден път нападна управляващите и премиера Борисов по време на предизборна среща в Добрич.

"12 години сме в ЕС, не можем да достигнем онази Европа, за която всички мечтаем. Всички български граждани искаме социална справедливост, достойни заплати и пенсии. Въпреки това, Борисов ни постави не само в ъгъла на ЕС, но и ни вади от него", заяви Йончева пред симпатизанти.

Тя добави, че БСП води тази битка, която е не само за Европа, но и за България.

"Затова, заедно с жители на всички градове и села у нас, създадохме "Визия за България" и "Визия за Европа". Тези два документа съдържат идеите на левицата за радикална промяна във всички сфери у нас, за да не бъдем първи във всички негативни класации в Европа и да живеем достойно. За да започнем изпълнението им, отново ни е нужна подкрепата на всички българи", каза още Йончева.

Тя допълни, че концесията на летище "София" най-вероятно ще бъде дадена на турска фирма. "Борисов се превръща в брокер на Ердоган, а България е превърната във вилает", категорична бе тя.

Йончева заяви, че летището в столицата, не само е най-голямото у нас, но и е вратата към Европа и е част не само от националната ни сигурност, но и от европейската.

"Летище "София" е печелившо, в последните години приходите му се увеличават с 20% и стигат до 168 млн. лв. Печалбата на летището е почти 13 млн. лв. годишно. Защо е нужно печелившо предприятие да се дава на концесия, европейско ли е да дадеш летището си на концесия на друга държава?", попита Йончева.

Тя прогнозира и увеличение на тока не само за бизнеса.

"След като управляващите започват с увеличението на цената на промишления ток, вероятно в следващите месеци ще увеличат и битовия".

Тя припомни, че Държавният департамент на САЩ казва, че най-голямата корупция в България е в енергетиката и големите инфраструктурни проекти.

"Корупция има на всички нива в държавата и от страната ни всяка година се източват милиарди", заяви Елена Йончева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


409
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
179
27
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Още 15 дена до края на ГРОБ...
178
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А ти бил ли си в Казахстан, анонимнико?
177
31
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Взимайте изберателите си с вас и Марш за Русия и Казахатан там да правите полити Евразийски сьюз тези огромни държави ифраструктури кораби самолети степи ще имате много работа и 100 години няма да ви стигнат, на това и отгоре ще ви плащат и в рубли?
176
32
 
26
 
! Отговори
ЕС ли? преди 4 години
Грозната рускиня ни бута към Донбас и Евразийския съюз
175
16
 
27
 
! Отговори
sofeto преди 4 години
Болшинството още не сме болни от деменция! Помним помним, купищата "редко кафяво" останало след БКП(БСП).
174
13
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Бсп е никаква партия предцедателът ви в Бургас Бенчо Бенчев го хванаха да окриви мафиот обявен България за държавно издирване в Истанбул Митъо Очите, сот фирмите на кого очитат парите за охрана по морето? Защо като има полиция в България ще трябва да ми охранява магазина някаква частна фирма ? Едните плашат собстениците и търговците по морето, другите им събират парите за охрана чрез Охранителните ви фирми и най на края вашите председатели се опитват да окриват Престъпниците!
173
21
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Цяло наше село,ще гласува за Нинова оти Борисов че ни умори от глад и болести с тези смешни пенсии,а они се ширят в 10 апартамента и още искат да лапат...
172
20
 
20
 
! Отговори
До Анонимен 202 преди 4 години
Откога и обратните взеха да разбират от жени? Трай си и се облизвай по мускулести пичаги!Елена Йончева се прояви като журналист от световно класа, репортер в най-горещите точки на въоръжени конфликти. Там, където пищяха куршуми и шрапнели, където повечето от тук плюещите щяха да се наssерат от ужас! Единственото, което им е в главите са заплатите на евродепутатите. Завист, нашенска патентована завист! Пигмейчета, нека ме извинят дребните африканчета за сравнението!Браво, Елена! Успех!
171
13
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Доживяхме БСП да напада управляващите, че не се европейски ориентирани...п.п. доста европейски летища са на концесии, за разлика от евроазиатските.
170
16
 
23
 
! Отговори
Ние Булка преди 4 години
НЕ ИСКАМЕ ДА СМЕ В ЕС !!!!нито в ъгъла му нито никъде !!!
169
26
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В случая Е.Йончева е права,хлапаци прости!И става дума за обективна реалност,а не за някакви комунисти дето щели да станат за да седнат други.В България комунисти няма от Живково време,когато последния се разправи с тях като едни изби,а други постави в немилост,това трябва да го знаете,особено оня шмиргел,дето раздава пили и чукове в някакъв германски завод
168
11
 
17
 
! Отговори
ПЕНКО преди 4 години
НЕ РАЗБИРАМ ,ЗАЩО -САМО ЗА "ТРОЯНСКАТА" ЙОНЧЕВА НЯМА -ФОТОШОП !?!?
167
14
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На Цветанов хората са като матросов на амбразурата Драпат да задържат властта и да крадат
166
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Защо не триете тези пошлости
165
25
 
25
 
! Отговори
223 преди 4 години
Няма съмнение, че комунистическите *** пак окупираха форума!!! Колко е тарифата да се включа и аэ????
164
2
 
10
 
! Отговори
Абе преди 4 години
Мюмюн измисли ли азбука или още е в 6-7 век на развитие и драска хъхреници на латински?
163
26
 
31
 
! Отговори
Христина преди 4 години
Гадни долни червени *** - иэгладнели эа власт!!! Толкова милиони, къде ги ДЕНАХТЕ БЕ!!!
162
7
 
15
 
! Отговори
Типичен турчин преди 4 години
Вие срещу България,но стиска българския паспорт!Целомъдрен,но на коза не прощава!Праведен е,ама лапаа суджук и кюфте!Уважава жените,но ги зачулва!Не пие,пък ракия не отказва!Строи паметници на Султана,но стои в Германия.Мрази американци,но люби долари!Стреля по руснаци,ама им продава домати!Ненавижда Джей Пи Морган,но взима на заем!Гнуси се от чалга,но върти кючеци!Европейци гази-за Европа лази!Голям чистник,ама си бърше з.а с пръсти!Арабин,пък пише на латиница!*** не е-Конвенция прави!
161
14
 
16
 
! Отговори
Циник до 213 преди 4 години
Гражданино на Факултето....моят преден каментар към теб ...има 14 лайка...а твоят 15 ънлайка!Сина ми ще е по-българин от теб!И ще владее по-добре български...вече съм му осигурил място в ЕДНО ОТ ДВЕТЕ БЪЛГАРСКИ УЧИЛИЩА ВЪВ ФРАНКФУРТ!Вие *** - припознавате Русия за Родина!
160
14
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 89"Жената" де юре е стара мома - от сплетни и злоба така и не сколасала да се омъжи, с "хубавия" й мъж си живеят на "семейни начала".