Дончев: Корупция в България има!

Румен Радев е активиран изборно, твърди вицепремиерът
13 май 2019 10:47,
153
Дончев: Корупция в България има!
Снимка: БулФото

Във всяка развита държава има корупция, оставаше в България да няма, където нравите са по-ниски и държавният апарат не е толкова ефективен. България има проблем с корупцията. Това каза пред bTV вицепремирът Томислав Дончев.

По думите му винаги при информация за злоупотреби правителството взима адекватни мерки. Той призна, че се случва обаче за нарушения на политици да се разбира от медиите.

Още по темата

 
"Ролята на медиите, когато се говори за борба с корупцията е, че общественият натиск води до разкриване на корупционни практики. Имаме стотици случаи на злоупотреби, в които сме реагирали без да е имало медийни сензации", каза още Дончев.

Вицепремирът обяви скандалите покрай земеделския министър Румен Порожанов за неприятни.

"Представете си колко е гнусно в очите на един обикновен гражданин, някой на отговорна позиция да вземе публично финансиране, да си направи една китна къща и да живее вътре. Това е ужасно. Ние се приверяваме отвътре, имам стотици случаи, в които сме реагирали, без да се получава публична сензация. Това, че понякога реагираме постфактум, не променя нещата" - категоричен беше той.

Според него другият актуален скандал - "Апартаментгейт", трябва да бъде разплетен докрай.

"Този скандал трябва да бъде разплетен докрай, това е от първостепенна важност. Пряк контакт с ръковоството на КПКОНПИ аз нямам, но като гражданин имам доверие. Аз имам доверие на българските институции. Нека проверяващите да си свършат работата и да се разбере дали има укоримо поведение, както от морална, така и законова гледна точка", заяви той.

Томислав Дончев не пропусна да коментира и последните изказвания на президента Румен Радев - че в държавата се вихри безнаказаност.

"Безспорно Радев е активизиран за изборите. От кого - питайте него, но е очевидно от гледна точка на медийно присъствие и на реториката му. Цветно звучи в предизборна обстановка, но не е хубаво представител на държавата да говори по този начин, а президентът все пак би трябвало да е такъв, а не лидер на опозицията" - завърши Дончев.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


153
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
145
0
 
3
 
! Отговори
Габровец преди 4 години
В Габрово власта се предава по полов път.Бившата секретакра/и не само/ сега е кметица на града .Коментар,Дончев?Кой назначи една напълно неадекватна,семпла плевенска женица за кмет на цял град?Въпросната не притежава никакви умения да ръководи хора ,обаче е много полезна в усвояването на милиони по европрограми,изпълнявани от фирма на "наши" хора./Кота 2001 ,фирмата на брат и .../.Ако на някой журналист се разрови доста миризливи неща ще излязат покрай господина Дончев!
144
0
 
1
 
! Отговори
Горкичкият Дончев!!! преди 4 години
Още един от престъпната групировка "труп" с жена консултант по европроекти!И с романтична връзка /по кметска линия/ в усвояването на милиони по проекти в Габрово! И брат управител на общинска фирма ,садяща лаленца на цени за бели трюфели!
143
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В България може и да има корупция, но тя е най-вече в правителството. Нали заради това си подават оставките министрите. Бойко не смогва да ги приема.
142
0
 
4
 
! Отговори
Zzz преди 4 години
Най- после се усетихте, че има корупция. Но какво направихте срещу корумпираните цецки и цецковци. Една оставка нищо не значи и не решава проблема.
141
0
 
5
 
! Отговори
турчин преди 4 години
Ако има защо не решите проблема, но изглежда това ви харесва защото се чуствате сигурни и недосегаеми. Нямате морал. И хората одобряват тези които лъжат. Но всичко това не може да продължи така. Решение подмяна на политическия елит. Необходимо е движение на масите с ,,МЕТЛИ".
140
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
V sadebnata sistema na rbg, agenturnata mreja, diplomaticheskite missii, kmetstvata i oficerite v bg armiata sa samo komunisticheski ruski, turski i bulgarski aristokrati teroristi...na praktika komunisticheskata korupcia pokriva dalgogodishno i debelo rbg po-dobre ot telefonnite operatori i internet...
139
1
 
6
 
! Отговори
хайде бе преди 4 години
Корупцията е привилегия на властта, зашото опозицията не раздава държавни блага, просто е временно изолирана о този процес ,Значи Дончев смело признава ..ние / Гръб/ - пипаме и то яко. Корупцията е като тъмни очила намаляваша пропускливост на светлината , докато стане превръзка - съвсем покриваща погледа.Властта кр а де!! Факт/и/..пътищА самиране..комисион 50 %..затова инас са възможни цецовци цецки..артекси..суджуци..Дончев..наазови ги бе..Факт- Цецо е пътник..вече даже пътува...
138
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Здрасти!И всички искат да участват в нея.
137
0
 
5
 
! Отговори
Корyмпе ГЕРП преди 4 години
И ГЕРБ вместо да се борят с нея, активно развиват корупцията.
136
0
 
10
 
! Отговори
До всички гърбави преди 4 години
И вицето ви призна,че са корумпирани и неадекватни.Тогава защо критикува президента,че казва истината и иска справедливи наказания за мафиотите и крадците?
135
1
 
9
 
! Отговори
Абе... преди 4 години
Дончев прочете нек ро лога на ЦЦ. Боко накрая скри подлият АмГъл..!! Откога му думам аз,накрая се усети!! Ако пак чите..боко разпускай О-П- Герба...*** на пенсия..пиши мемоари или чети книги!!да видиш как останали без ко кал..самите бивши твои ще те пл юят!!Цц е пътник..може и в райе,май ще продаде и асансьора..краят ИМ е близо..,то читав не остана..пролет пукна..с нея и грЪб
134
1
 
15
 
! Отговори
хаха преди 4 години
Добро утро.......................сега ли го разбрахте???Все едно казвате "Масата е мебел!! "Искаме присъди, затвори, виновни, конфискувано имущество!!!!
133
1
 
7
 
! Отговори
petarziz преди 4 години
дончев ти си като местан само лафове и се мислиш за голяма работа е вначалото да като местан но после хората те разкриха и разбраха че и ти като местан си едно голямо плямпало
132
2
 
7
 
! Отговори
ГРАД КОЗЛОДУЙ преди 4 години
ПРЯКОРА МУ Е ТИХИЯ ТОЙ Е ЧОВЕК МАФИЯ
131
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Дончев защо противоречи на Плевнелиев, който казва че корупция НЯМА. ААА, не може така
130
2
 
18
 
! Отговори
Дзъ преди 4 години
Томи това нещо като призната вина половин вина така ли да го разбираме? Вместо да се излагаш и ти - стегни си личните вещи от кабинета и се заключи до изборите. Вече нЕма ниакъв смисъл да се обяснявате
129
1
 
14
 
! Отговори
Бръм преди 4 години
Ако оставката е адекватна мярка.....
128
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Г.рберастите крадливи са част от нея
127
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Всяка далавера, в която не участвам е корупция!!!
126
2
 
26
 
! Отговори
Приятел преди 4 години
.След месец ще обяснява в съда ,как така корупцията процъфтява , Герб управлява , а вече 10 години няма нито един виновен гербераст.Апартаментите ,гаражите,терасите и къщите за гости ще трябва да върнат на държавата.А крадците ще напълнят арестите.Щом на Иванчева дадоха 20 години "за поискан подкуп" ,значи всеки гербераст/там всички са крадци/ ,ще вземе поне по 100 години.Дано.