Дончев: Корупция в България има!

Румен Радев е активиран изборно, твърди вицепремиерът
13 май 2019 10:47,
153
Дончев: Корупция в България има!
Снимка: БулФото

Във всяка развита държава има корупция, оставаше в България да няма, където нравите са по-ниски и държавният апарат не е толкова ефективен. България има проблем с корупцията. Това каза пред bTV вицепремирът Томислав Дончев.

По думите му винаги при информация за злоупотреби правителството взима адекватни мерки. Той призна, че се случва обаче за нарушения на политици да се разбира от медиите.

Още по темата

 
"Ролята на медиите, когато се говори за борба с корупцията е, че общественият натиск води до разкриване на корупционни практики. Имаме стотици случаи на злоупотреби, в които сме реагирали без да е имало медийни сензации", каза още Дончев.

Вицепремирът обяви скандалите покрай земеделския министър Румен Порожанов за неприятни.

"Представете си колко е гнусно в очите на един обикновен гражданин, някой на отговорна позиция да вземе публично финансиране, да си направи една китна къща и да живее вътре. Това е ужасно. Ние се приверяваме отвътре, имам стотици случаи, в които сме реагирали, без да се получава публична сензация. Това, че понякога реагираме постфактум, не променя нещата" - категоричен беше той.

Според него другият актуален скандал - "Апартаментгейт", трябва да бъде разплетен докрай.

"Този скандал трябва да бъде разплетен докрай, това е от първостепенна важност. Пряк контакт с ръковоството на КПКОНПИ аз нямам, но като гражданин имам доверие. Аз имам доверие на българските институции. Нека проверяващите да си свършат работата и да се разбере дали има укоримо поведение, както от морална, така и законова гледна точка", заяви той.

Томислав Дончев не пропусна да коментира и последните изказвания на президента Румен Радев - че в държавата се вихри безнаказаност.

"Безспорно Радев е активизиран за изборите. От кого - питайте него, но е очевидно от гледна точка на медийно присъствие и на реториката му. Цветно звучи в предизборна обстановка, но не е хубаво представител на държавата да говори по този начин, а президентът все пак би трябвало да е такъв, а не лидер на опозицията" - завърши Дончев.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


153
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
125
2
 
28
 
! Отговори
Томи, преди 4 години
Кой е този некорумпиран орган, който ще разпелете случая "Апартаментгейт"
124
4
 
20
 
! Отговори
1 преди 4 години
Ееее, Вие пък, хората (висшите държ. служители) на улицата ли да спят? След дългия ден, изпълнен с безкористен труд в полза на Родината (т.е. развозване насам натам по Софето, прованса и чужбина, с лимузини висок клас, по летища, ЕС, дори чааак до САЩ), трябва да имат всякакви удобства - асансьори - лични, джакузита, суджуци... и всякакви екстри. И другите пък, техните приятели, от бизнеса им осигуряват каквото могат. А за матряла, неблагодарният, акции, проверки, глоби, норми и правила!
123
4
 
23
 
! Отговори
ист преди 4 години
Кой луд ще остави бизнес и занаят, за да стане политик, ако не е сигурен че ще забогатее от корупция.Аз искам да се корумпиран, но другарите на ме допускат до корупцията.Като чуя за неосъществена корупция, веднага се сещам за Грипен.
122
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 107Какъв ШОРОС е Дончев бе, комунист скaПан, и той е от твоето крадливо котило!
121
0
 
15
 
! Отговори
киро преди 4 години
г-н 115, ако не ми дадат СТАНОВИЩЕ на кой да се жалвам, АКО ПАК МИ ОТГОВАРЯТ ЧЕ ИМАТ ПРАВО НА МЪЛЧАЛИВ ОТКАЗ.НЕ СЪМ ОТ БСП НИТО ОТ ГЕРБ ,НА ВСЕКИ БЪЛГАРИН ТРЯБВА ДА МУ Е ЯСНО ,ЧЕ СМЕ КАПИТАЛИЗЪМ И ,ЧЕ НЯМА ЛИ ПРАВИЛА ЩЕ ИМА И КРАДЦИ
120
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Плешивия провинциалист откакто се намърда в столицата и той зе да гребе с пълни шепи като останалите гербери
119
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Така ли, от медиите се научава?!?!?!? А за какво хрантутим тези пълчища от милиционери, завоалирани под какви ли не мистериозни имена и получаващи пари и превилегии надвишаващи акъла и възможностите им многократно! Какво вършат -май и те са в числото на рекетьорите?Направо сте ми противни ! Всичко що е в НС и правителството е червена крадлива ***!!!!!! За това народа бяга от родината на бащите и дедите си, защото НЕ МОЖЕ ДА ВИ ПОНАСЯ ПОВЕЧЕ!!!!!!!!!!!!
118
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
То най-вече корупция има, другото е покрай корупцията.
117
5
 
19
 
! Отговори
елка василева преди 4 години
Тоя па, успя да си намери *** в тъмното с една ръка без ДЖИ ПИ ЕС
116
2
 
23
 
! Отговори
ПроСоТо преди 4 години
До ГЕРБ foreverдевиза е:-"герп ДЕН ДО ПЛАДНЕ,СЛЕД НАС-ПОТОП",***!,НЯМА КАК ДА Е "форевър"!!!!
115
27
 
7
 
! Отговори
ГЕРБ forever преди 4 години
ГЕРБ се бори срещу корупцията,но за да изведе нещата докрай трябва спечели изборите.А това зависи от нас,избирателите!
114
5
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Във всяка ръзвита държава имало корупция. От кога бедна България стана развита? От където и да минеш все виждаш разруха от скапаните пътища до беднотията у хората. Само от данъци не се развива държава гуспода.
113
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
КИРО искайте СТАНОВИЩЕ с което после може да атакувате в съда
112
4
 
27
 
! Отговори
ПроСоТо преди 4 години
До КИРОгосин "Киро",ама как да стане тая работа,бе чоджум?!Та ЦЯЛАТА СВИТА на Банкянския *** е просто един МЕХАНИЧЕСКИ СБОР от некадърни,но ЛАКОМИ същества!!!!Тия не са в състояние "на две магарета сеното да разделят",да не споменавам "китайската за тях" дума:-"Управление на държава"..!!!!...За това ТРАГЕДИЯТА ни е ПОСЛОВИЧНА!!!!!
111
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Дончев: Корупция в България има!"---Е, сега на тоя му остава да открие и топлата вода ...
110
1
 
29
 
! Отговори
КИРО преди 4 години
СТРОЯТ ВЪРХУ НАШ ПОКРИВ БЕЗ ДА СМЕ РАЗРЕШИЛИПИШЕМ НА ФАНДЪКОВА ,ТЯ НЕ НИ ОТГОВАРЯ ОПЛАКВАМЕ СЕ НА ПРОКУРОР,ТОЙ НИ ОТГОВАРЯ ЧЕ КМЕТИЦАТА ИМАЛА ПРАВО ПО ЗАКОН НА "МЪЛЧАЛИВ ОТКАЗ" ЕСТЕСТВЕНО Е ДА ТЪРСИМ ВРЪЗКИ С НЯКОЙ ,ЕТО ТИ КОРУПЦИЯТАКАК МОЖЕ ЗАКОННО ДА ИМА ВРАТИЧКА КМЕТ ДА НЕ ТИ ОТГОВАРЯ,А ПОСЛЕ СЕ ЧУДИМ КАК ДА СЕ БОРИМ С КОРУПЦИЯТА
109
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Корупция има навсякъде а тези наще се оляхаа и осрааха . В другите държави освен да крадат си вършат и работата политиците,тук само се краде
108
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Gospodin Donchev, vrah na korupciata sa Sergei Stanishev ot bsp i Mustafa K. ot dps. V polit eu izbori, te zapisvat svoite imena v listi za eu izbori, respektivno europeiski zaplati 20 000 euro ot djoba na bg narod, ustno deklarirat pred naroda, che te niama sa otidat v eu. Ako tesi hora se pishat v listi kandidati za rabota v Ford, a ustno tvardiat che niama tam da otidat, kak ste posrapi upraviteliat v Ford. Trudovite im dosieta ste litnat zavinagi v kosha za smet. A kakvo pravi bg topsadia?
107
1
 
26
 
! Отговори
Баш комунягата преди 4 години
Даа и в Китай има корупция и който хванат , на стадиона публичен разстрел и конфискация на имотите
106
0
 
23
 
! Отговори
КИРО преди 4 години
Г-Н ДОНЧЕВ ,ПРЕМАХНЕТЕ УСЛОВИЯТА ЗА КОРУПЦИЯАКО ИМАШЕ ТЪРГ КЪДЕТО НА ПОЛЯНАТА КЪДЕТО ТРЯБВА ДА СЕ СТРОЙ ,ТО ИВАНЧЕВА НЯМАШЕ ДА Е В ЗАТВОРА.ТЪРГ ЯВЯВАТ СЕ ВСИЧКИ КАНДИДАТ СТРОИТЕЛИ И КОЙТО СПЕЧЕЛИ ЧРЕЗ НАДДАВАНЕ ЩЕ СТРОЙ А ТЕЗИ ПРАВИЛА ,ЧЕ КМЕТА РАЗРЕШАВА Е ГЮВЕЧ ЗА КМЕТОВЕТЕ