Дончев: Корупция в България има!

Румен Радев е активиран изборно, твърди вицепремиерът
13 май 2019 10:47,
153
Дончев: Корупция в България има!
Снимка: БулФото

Във всяка развита държава има корупция, оставаше в България да няма, където нравите са по-ниски и държавният апарат не е толкова ефективен. България има проблем с корупцията. Това каза пред bTV вицепремирът Томислав Дончев.

По думите му винаги при информация за злоупотреби правителството взима адекватни мерки. Той призна, че се случва обаче за нарушения на политици да се разбира от медиите.

Още по темата

 
"Ролята на медиите, когато се говори за борба с корупцията е, че общественият натиск води до разкриване на корупционни практики. Имаме стотици случаи на злоупотреби, в които сме реагирали без да е имало медийни сензации", каза още Дончев.

Вицепремирът обяви скандалите покрай земеделския министър Румен Порожанов за неприятни.

"Представете си колко е гнусно в очите на един обикновен гражданин, някой на отговорна позиция да вземе публично финансиране, да си направи една китна къща и да живее вътре. Това е ужасно. Ние се приверяваме отвътре, имам стотици случаи, в които сме реагирали, без да се получава публична сензация. Това, че понякога реагираме постфактум, не променя нещата" - категоричен беше той.

Според него другият актуален скандал - "Апартаментгейт", трябва да бъде разплетен докрай.

"Този скандал трябва да бъде разплетен докрай, това е от първостепенна важност. Пряк контакт с ръковоството на КПКОНПИ аз нямам, но като гражданин имам доверие. Аз имам доверие на българските институции. Нека проверяващите да си свършат работата и да се разбере дали има укоримо поведение, както от морална, така и законова гледна точка", заяви той.

Томислав Дончев не пропусна да коментира и последните изказвания на президента Румен Радев - че в държавата се вихри безнаказаност.

"Безспорно Радев е активизиран за изборите. От кого - питайте него, но е очевидно от гледна точка на медийно присъствие и на реториката му. Цветно звучи в предизборна обстановка, но не е хубаво представител на държавата да говори по този начин, а президентът все пак би трябвало да е такъв, а не лидер на опозицията" - завърши Дончев.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


153
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
65
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да има но с идването на ГЕРБ на власт тя стане непосилна за издържане.
64
0
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ееех Дончев...Да не искаш да кажеш, че има съмнения и при Цв.Цв. с асансьорчето? След като не му стигат няколкостотин години заплати за да си купи недвижимостите?Абе всичко е от тъщата бе!Корупция нямаааа!
63
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Този мечтае за премиерски пост и се ненавиждат с Цветанов. Ще видим как ще си избият за постове след изборите. :)
62
0
 
38
 
! Отговори
Z преди 4 години
Това, че има корупция всеки го вижда и усеща. Въпросът е как се прилага закона за корумпираните политици и служители заемащи високи длъжности.
61
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тераси има ли, общи части?
60
1
 
36
 
! Отговори
sss преди 4 години
"Във всяка развита държава има корупция". А как стои въпроса в неразвитите страни?
59
5
 
11
 
! Отговори
кмето Методи преди 4 години
нема курупция у наше села и у цела България тоа Дончев е кумунист
58
21
 
2
 
! Отговори
Breiii преди 4 години
Дончев е от новата вълна, които ще спират грабежа...
57
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Какво стана с Владката Земетресението?Добре ли се чувства при кума?
56
0
 
20
 
! Отговори
Ала_Бала преди 4 години
Ако тази снимка е актуална - този човек е съсипан. Добре е да отиде на почивка за 1 -2 месеца.
55
1
 
40
 
! Отговори
срамота преди 4 години
Познавате ли поне един гербераст ,който да не се е облажил от властта?Аз -не!Няма нито един ,който да не членува в шайката Герб заради келепира.А келепира е огромен-заплати ,командировъчни,хонорари ,субсидии и най-вече...комисионни.Всички грабят-министри ,зам.министри,депутати ,кметове ,съветници ,областни управители ,шефове на агенции и така до последния чиновник.Защото знаят ,че са безнаказани.И с право- нито един гербераст не е осъден за 10 години.Факт.
54
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Елате при бай Кемал бръснаря от гара Искър да ви обръсне и да ви измие физиономиите.
53
7
 
11
 
! Отговори
Breiii преди 4 години
Марешки и Дончев заедно ще спрат грабежа, ако гласувате за тях. Бойко го оставете, той нищо не знае...неговата работа е ни докара световното след Катар и да направи световният хъб на хъбовете
52
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нали този същия преди време каза, че корупция в България няма, а само усещане за такава.
51
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Според мен се преборихте с корупцията, та нали дадохте 20 години каторга на Иванчева чрез поръчковия си съд?Значи всичко е точно!
50
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
След 10 години управление взеха, че си го признаха...
49
0
 
25
 
! Отговори
реалист преди 4 години
Едва ли някой се съмнява че корупцията е основно в управляващите от Шайката.Тиквите се смятат за недосегаеми ,защото цялата власт е в тях.Но изтърват ли властта , абсолютно всички тиквари стават обвиняеми.Реално Герб е едно ОПГ /организирана престъпна група/, в която всеки тиквар се е наредил на реда за грабеж на средства от държ.бюджет ,еврофондовете и общински средства.Някой са и на трите опашки.
48
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да и вие сте крещящ, фрапиращ пример за корупция навсякъде. Всеки ден излизат наяве потресаващи доказателства за партията ви и коалиционните ви партньори.
47
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Обаче ме кефят, хем има корупция и това те самите си го признават, хем не може, ако си държавен глава, да говориш за това...а кой да говори тогава...Президента трябва да обобщава проблемите на цялата държава, а не на отделните -политически партийки...
46
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Малкото човече с големите очи тотално е изкукуригало .