Дончев: Корупция в България има!

Румен Радев е активиран изборно, твърди вицепремиерът
13 май 2019 10:47,
153
Дончев: Корупция в България има!
Снимка: БулФото

Във всяка развита държава има корупция, оставаше в България да няма, където нравите са по-ниски и държавният апарат не е толкова ефективен. България има проблем с корупцията. Това каза пред bTV вицепремирът Томислав Дончев.

По думите му винаги при информация за злоупотреби правителството взима адекватни мерки. Той призна, че се случва обаче за нарушения на политици да се разбира от медиите.

Още по темата

 
"Ролята на медиите, когато се говори за борба с корупцията е, че общественият натиск води до разкриване на корупционни практики. Имаме стотици случаи на злоупотреби, в които сме реагирали без да е имало медийни сензации", каза още Дончев.

Вицепремирът обяви скандалите покрай земеделския министър Румен Порожанов за неприятни.

"Представете си колко е гнусно в очите на един обикновен гражданин, някой на отговорна позиция да вземе публично финансиране, да си направи една китна къща и да живее вътре. Това е ужасно. Ние се приверяваме отвътре, имам стотици случаи, в които сме реагирали, без да се получава публична сензация. Това, че понякога реагираме постфактум, не променя нещата" - категоричен беше той.

Според него другият актуален скандал - "Апартаментгейт", трябва да бъде разплетен докрай.

"Този скандал трябва да бъде разплетен докрай, това е от първостепенна важност. Пряк контакт с ръковоството на КПКОНПИ аз нямам, но като гражданин имам доверие. Аз имам доверие на българските институции. Нека проверяващите да си свършат работата и да се разбере дали има укоримо поведение, както от морална, така и законова гледна точка", заяви той.

Томислав Дончев не пропусна да коментира и последните изказвания на президента Румен Радев - че в държавата се вихри безнаказаност.

"Безспорно Радев е активизиран за изборите. От кого - питайте него, но е очевидно от гледна точка на медийно присъствие и на реториката му. Цветно звучи в предизборна обстановка, но не е хубаво представител на държавата да говори по този начин, а президентът все пак би трябвало да е такъв, а не лидер на опозицията" - завърши Дончев.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


153
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Дончев казва, че в България има корупция в опозицията, с която управляващата коалиция се бори.
4
0
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тоя откри топлата вода.Да бъде номиниран за нобелова награда.
3
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А,верно ли,бе?
2
1
 
31
 
! Отговори
Лалала преди 4 години
Ама верно ли????
1
4
 
32
 
! Отговори
Колчо преди 4 години
Аха , ясно ..да си мълчи Президента , за да не разваля рахатлъка на управляващите предизборно...да , ама НЕ!!!