Симеонов бил доверчив, стигат му 1000 лв. на месец

Лидерът на НФСБ пак "захапа" Ангелкова и туризма
Обновена: 15 май 2019 09:53 | 15 май 2019 09:53,
37
Симеонов бил доверчив, стигат му 1000 лв. на месец
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Лидерът на НФСБ и настоящ кандидат за евродепутат Валери Симеонов може да живее с 1000 лв. на месец, а най-големият му порок е доверчивостта. Това каза самият той пред Нова.

В студиото той коментира някои от актуалните политически проблеми в страната, както и как вижда бъдещето на Европа след изборите за Европейски парламент в края на май.

Симеонов каза, че не вижда пряка връзка между евроизборите и тези за парламент.

"Мандатът на правителството трябва да се изкара докрай”, смята той.

Още по темата

Според него има три важни въпроса, по които ще работи в Европейския парламент, ако бъде избран. Това са липсата на информираност и на контрол, липсата на търсене на оценка на въздействието върху малките държави и липсата на децентрализация.

"Апелирам за подкрепата на хората, които лично са ми повярвали и са ме приели като човек на действието”, заяви още Симеонов.

Попитан какво мисли за оставката на Румен Порожанов, който вчера напусна поста министър на земеделието и храните по искане на премиера Бойко Борисов, Симеонов каза, че и преди е поставял въпроса за неговото оттегляне.

По думите му, в момента също се "въртят огромни корупционни схеми в това министерство". Като пример даде програмите за доставка на плодове и зеленчуци за училищата и детските градини.

Бившият вицепремиер не пропусна да се изкаже за "любимото" му министерство на туризма и Николина Ангелкова. Според него, там се вихри не по-малка корупция от тази в министерството на земеделието.

"България не може да има туризъм с такова ръководство. България в сферата на туризма се намира в началото на 90-те години", посочи Симеонов и обяви Ангелкова за "бетон", един от най-ценните кадри на ГЕРБ.

"С Николина Ангелкова нямам лични битки, имам битки за каузи, посочи депутатът" - категоричен е Симеонов.

Лидерът на НФСБ коментира и актуалните спорове между президента Румен Радев и премиера Борисов. В последните няколко дни те се замерват с обвинения в намеса в предизборната кампания и дори входираха жалби в ЦИК един срещу друг.

"Поведението на президента е като кандидат за евродепутат. Определено участва в кампанията. Принизява авторитета на президентската институция” - твърди Симеонов.

Запитан дали има известно основание в твърденията на президента Радев, че премиерът Борисов прави кампания с държавни средства, той каза: „Има известно основание. Видима е сериозната активност, която разви премиерът Борисов. И президентът, и министър-председателят се опитват да трупат някакъв рейтинг за техните партии”, коментира Симеонов.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


37
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Доктораизкарвам около 5 хиляди,..............е, тогава що щеш по площадите, че са ви малки заплатите и искате увеличение на здравната такса.
11
2
 
10
 
! Отговори
Цецо Мен преди 4 години
1000 лева на месец. Забавен е. Ние сме 4 членно семейство с две малки деца. Бюджета ни е доста над желаните от господина и крепим от месец за месец. Преди избори поне вече не говори за 300 лева минимална пенсия понеже видя, че не става. Сега обяснява, че и с малко ложе. А защо взима грантове като може и с 1,000 лева на месец при положение, че заплатата му е над 5000 само регламентираната?
10
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ами бъди мъжко момче-казана дума-хвърлен камък! Живей с 1000,покажи го на другите депутати,спрете с корупцията и далавери- може би народа и да ви прости своето унижение и мизерията.Без народа сте нищо,на кой ще сте управници,кой ще ви храни и пои безплатно?Че и пари ще ви плаща.Ех,заспал народ- богати депутати...
9
9
 
10
 
! Отговори
Доктора преди 4 години
Аз си записвам разходите, и съм изчислил, че в София харча около 1600 на месец, изкарвам около 5 хиляди, които веднага отиват в бизнес кредита за предсрочно погасяване. С Тези 1600 лева поддържам кола, ям поне 3 пъти в седмицата навън. Единствено като ходя на екскурзии харча повече от 1600
8
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И на мен са ми достатъчни 500? , нямам кола, работя от вкъщи, живея в етаж от къщата на родителите ми ,като нямам за ядене слизам да ги видя как са ... И така вече 3-та година си изплащам едно апартаментче, което ми струва 180лв/месец, защото е под наем.
7
1
 
27
 
! Отговори
Да, бе, да преди 4 години
И на мен ще ми стигат 1 000 лв. на месец, ако нямам кредити и всичко ми е служебно - кола, телефон и т. н. ....и даже подаръци ще правя със служебни средства
6
0
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
стигат му 1000 лв. на месец....................и на мен. ама пенсията ми е 295.
5
0
 
37
 
! Отговори
Бисмарк преди 4 години
Най-много се лъже преди избори, по време на война и след лов.
4
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Даже са му много 1000 лева на месец. Ако апартамента му е по цени за цветанов, горивото по доставни на марешки, пазарува като данъчен тоест без да плаща, а тока му е като на борисов - безплатен. Така може и да му остават да мята през балкона, като много други. И да не забрави да си каже за далаверата с козият рог и нощувките.
3
1
 
20
 
! Отговори
Бръм преди 4 години
Ми да се откаже от заплатите и да живее с 1001 лева....
2
0
 
28
 
! Отговори
ГРАД КОЗЛОДУЙ преди 4 години
ВАЛЕРКАТА Е ВЛЮБЕН В АНГЕЛКОВА НО ТЯ МУ Е БИЛА ГОЛЯМ ШУТ
1
2
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На този трябва да му плащат само минимална заплата.