Първан Симеонов: Коалицията на ГЕРБ е признак за уплах

БСП се опитва да вземе наказателния вот
16 май 2019 11:17,
44

ГЕРБ се опитва да размие наказателния вот на предстоящите евроизбори, а БСП се опитва да го привлече към себе си. Това обяви в "България сутрин" политологът Първан Симеонов.
Още по темата

Според него почивните дни около вота ще се отразят на резултатите на ГЕРБ, тъй като по-десните избиратели предпочитат да отидат някъде на почивка, със семействата и приятелите си, вместо да стоят пред урните. Симеонов също така разкри, че около 30% от хората решават за кого да гласуват в последният момент.

"Коалицията, в която влезе ГЕРБ означава, че те са малко уплашени за предстоящите избори. В момента те се опитват да размият наказателния вот, а БСП иска да го вземе. Много формации вече играят в ляво-националистическият сектор. Ангел Джамбазки е много интересно явление, той може и да мине бариерата за влизане. Около 30% от хората решават в последният момент за кого да гласуват. Ще има и почивни дни, което също ще се отрази на вота. Те са проблем за ГЕРБ, тъй като по-десните хора предпочитат да отидат някъде, вместо да са пред урните. Избирателите на БСП пък са по-мотивирани", каза политологът.

Първанов също така обясни, че ГЕРБ са допуснали грешка в провеждането на предизборната си кампания, тъй като според него тя се води предимно с атаки срещу президента Румен Радев.

ЦИК отхвърли жалбата на ГЕРБ срещу Радев, нямало нарушение

"В тази кампания се случват много нови неща. За първи път видяхме кампания, която се води от Борисов, а не от Цветанов. Не сме виждали и избори, в които залогът за БСП е толкова голям. Предишните избори бяха безинтересни, докато тези са много важни и за България, и за Европа. Когато БСП излезе малко напред, това действа мобилизиращо на електората на ГЕРБ. Затова от левицата са се снишили и агитират своите хора, а не околните. ГЕРБ обаче допуснаха грешка, че кампанията им се води с атаки срещу президента Радев. Въпросът е дали с подобни ходове ГЕРБ ще уплътни периферният си електорат", заяви той пред Bulgaria ON AIR.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


44
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
18
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Докато хората се опитват да избират между една от двете партии, избор няма и ще затъваме надолу. Всички сегашни партии в Народното събрание са в сговор. Единствено Демократична България би била реална опозиция, затова всички кафяви медии на сегашната власт пишат против тях, а не против БСП, ВМРО и т.н. опорки на властта.
20
6
 
35
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 4 години
Наказателния вот се...пече.Не ме интересува Корнелия с...колко ще спечели,интересува ме изражението на Боко Банкянски,след като загуби.След това ще се...оправдае с Цв.Цв.но това пък...хич не ме интересува.
19
6
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ще се гласува наказателно! Нямой трябва да даде урок на самозабравилите се политици!
18
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Излезе нова схема на онзи Манолев от герб! Ще се потресете от поредната гавра на дилян пеевски
17
11
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 11"БКП/бсп е русофилска Мафия !"АЕЦ Козлодуй, Нефтохим-Бургас, ЯЕЦ Белене, Топлофикация София, доставката на газ от руския Гулаг - всичко това е в ръцете на русофилската Мафия.Те не не си играят с "тераси" и "евтини апартамети", те направо даряват държавата на руския Гулаг за копейки !
16
16
 
10
 
! Отговори
Не мога да ги дишам преди 4 години
И от мен ще има един глас за демократична БългарияБСП и ГЕРБ не мога да ги дишам
15
11
 
22
 
! Отговори
Спокойствие преди 4 години
Най-добре си беше по Бай Тошово време- метро нямаше, тока го спираха на всеки два часа а през останалото време висяхме по опаши за набавяне на дефицитни стоки от първа необходимост ! Ех ще ни липсва тази сигурност и спокойствие !
14
9
 
19
 
! Отговори
ТАКА ЛИ? преди 4 години
До АнонименКоалицията на ГЕРБ е признак за шуробаджанащина, рушветчийство и далавери. --------------------------А шайката на БСП е всичко това НА КУБ.
13
5
 
19
 
! Отговори
съвет преди 4 години
""Коалицията, в която влезе ГЕРБ означава, че те са малко уплашени за предстоящите избори."че, си пий редовно хапчетата, че нещо даваш фира!
12
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Добре са го научили Кънчо и Андрей!Ама който иска къщи за гости и голф-комплекси,трябва да знае каква песен да пее...
11
15
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 11БКП/бсп е русофилска Мафия !
10
16
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Коалицията на ГЕРБ е признак за шуробаджанащина, рушветчийство и далавери.
9
24
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И аз ще гласувам за Демократична България, освен ако до изборите не се появи партия, която да обещава, че ще беси публично гербави след мъчения!
8
27
 
19
 
! Отговори
БСП милионерите преди 4 години
С корупция се свързват основно милионерите от БСП и затова вече 10 години чакат на опашка !
7
30
 
17
 
! Отговори
БСП пак ще загуби преди 4 години
щом отново извадиха на амбразурата щатния аналитик на БСП Първан Симеонов !
6
10
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Герб се свързват само и единствено с думата корупция!
5
4
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Уплашени са и са отчаяни, защото ги разобличиха. Щом Борисов си изпуска нервите и тъпотията да нарича хората "гадове"....
4
5
 
31
 
! Отговори
Колчо преди 4 години
Тия избори са ясни , ГЕРБ ще ги загубят , това го знаят и самите те , по лошия вариант за тях , обаче е , ако ги спечелят , защото след това следват всенародни вълнения , които ще са началото на края на ГЕРБ...Нали Цветанов..?!
3
10
 
29
 
! Отговори
герб си заминава. преди 4 години
социолози и политолози дори не могат да усетят една десета от отвращението ,което хората вече имат към герб.на евро изборите герб ще смучат макарите. И не БСП няма да спечели от това.Аз лично ще гласувам за Демократична България - не са ок ,ама по-добро за сега няма.
2
3
 
33
 
! Отговори
Ф.С.В. преди 4 години
Според него почивните дни около вота ще се отразят на резултатите на ГЕРБ, тъй като по-десните избиратели предпочитат да отидат някъде на почивка, със семействата и приятелите си, вместо да стоят пред урните-ИЛИ ДА ВИ ПРЕВЕДА ПО ПРОСТО- Избирателите на ГЕРБ понеже са по заможни - на държавни хранилки ,обществени поръчки и все лапане на парички- ще хоцкат през почивните дни -къде в чужбина къде в къщи за гости или тераса с скара- а бедните ще дремят у дома -И ЩЕ НАКАЖАТ БОГОПОМАЗАНИТЕ ! ХМ! ХАХ